Pamięć fizyczna...............

Tutaj rozmawiamy na tematy dotyczące oprogramowania komputerowego... (Linux, FreeBSD, Windows itp.)

Pamięć fizyczna...............

Postprzez maciog » niedziela, 13 sie 2006, 22:34

...czy ktoś może mi pomóc........kiedy instaluje nowy program nową gre lub nawet ściągam coś z internetu po krótkiej chwili pojawia mi się niebieskie tło......i pisze zrzucanie pamięci fizycznej jeżeli zdażyło ci się to pierwszy raz zresetuj komputer.......itd.......co mam zrobić HELPPP...........a mam windows xp sp2..............naprawde strasznie to irytujące......więc licze na waszą pomoc........Z GóRY DZIęKUjE.........
maciog
Rozgrzewa się

Postprzez Flo » poniedziałek, 14 sie 2006, 07:27

ha!! blue screen :D

Ostatnio przywalilem w kompa i tez wyskoczyl. A dlaczego? Prosta sprawa. Jak obluzuje Ci sie kosc ramu to wywali blue screena. Musisz poruszac koscia i nie wyskoczy blue screen, sprawdz czy nie ma za duzego luzu, bo wtedy czesto bedziesz mial BS. To na pewno podziala, mialem kilka tygodni BS i w koncu doczytalem ze kosc sie luzowala
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez r00t » poniedziałek, 14 sie 2006, 08:28

Jeżeli "poruszanie" pamięciami nie pomoże to znaczy, że masz poważny problem sprzętowy... system zapisuje pamięć fizyczną na dysk wtedy gdy wystąpi błąd krytyczny, takie błędy najczęściej są wynikiem wadliwie działającego sprzętu.
r00t
Administrator

Postprzez Flo » poniedziałek, 14 sie 2006, 09:01

r00t napisał(a):Jeżeli "poruszanie" pamięciami nie pomoże to znaczy, że masz poważny problem sprzętowy... system zapisuje pamięć fizyczną na dysk wtedy gdy wystąpi błąd krytyczny, takie błędy najczęściej są wynikiem wadliwie działającego sprzętu.

no wlasnie, ja sie dlugo meczylem, oj dlugo. W koncu doczytalem gdzies na jakims madrym forum ze to moze pomoc i faktycznie to byl problem. No ale jak piszesz, moze byc gorzej ale raczej nie powinno
Flo
Arcymistrz

Postprzez maciog » poniedziałek, 14 sie 2006, 14:06

.....dzięki na szczęście tak jak FLO piszesz kość była obluzowana.....i już mam spokój......dziękuje
maciog
Rozgrzewa się

Postprzez Flo » poniedziałek, 14 sie 2006, 17:19

maciog napisał(a):.....dzięki na szczęście tak jak FLO piszesz kość była obluzowana.....i już mam spokój......dziękuje

sam sie meczylem wiec wiem jakie to wkurzajace :)
Flo
Arcymistrz

Postprzez maciog » sobota, 26 sie 2006, 14:02

....kur************** i znowu to samo ale teraz RAM już nie pomaga........
maciog
Rozgrzewa się

Postprzez Owee » sobota, 26 sie 2006, 19:51

klasyczna sytuacja - przylatuje klient do sklepu krzycząc - "Panie, panie ! Blue Screen mi wyskoczył !!"

proponuje reinstalacje windy i przeczyszczenie kompa... niektóre wirusy i trojany też mogą to powodować więc to nie musi być problem stricte sprzętowy...
Owee
Dyskutant

Powrót do :: software