Program targów TUR-GASTRO-HOTEL Kołobrzeg 1-3 lutego 2006
Hala MILENIUM , ul. Łopuskiego 38 ,
środa – czwartek - piątek w godz. 10.00 –17.00
Wstęp i katalog dla zaproszonych gości – bezpłatne!
ŚRODA 1 lutego 2006 „Zobacz co dla Ciebie mamy”
Dzień kontaktów biznesowych - SZKOLENIA , PREZENTACJE , PRELEKCJE
10.00 – uroczyste otwarcie targów
11.00 – Konferencja prasowa
10.30 – 12.00 - konkurs Barmańska Gala TUR-GASTRO-HOTEL w kategorii flair tending
12.30 – Sposoby obróbki termicznej łososia – prowadzenie Marek Widomski na bazie produktów MARINE HARVEST
13.00 – Dotacje unijne dla sektora mikro, małych i średnich przedsiębiorstw – prezentowane przez Zrzeszenie Kupców i Przedsiębiorców z Koszalina
14.00 – Pokazy barmańskie w wykonaniu Barmana, Mistrza Polski 2003 Damiana Sobczaka w kategorii flair
15.00 – Wędzenie dla profesjonalistów i amatorów sztuki kulinarnej przy zastosowaniu wędzarki Chef’s Smokehouse – szkolenie i prezentacja produktu
16.00 – ogłoszenie wyników konkursu barmańskiego
CZWARTEK 2 lutego 2006 „Pokaż swoje mistrzostwo”
Dzień konkursów dla profesjonalistów - KONKURSY , POKAZY , DEGUSTACJE dla restauratorów i hotelarzy
10.15 – konkursu "na żywo" - Kulinarna Gala TUR-GASTRO-HOTEL - Kulinarne Centrum Targowe
11.00 – konkurs "Prezentacja Jednego Talerza" - Kulinarne Centrum Targowe
11.00 – 15.00 – WINO W GATRONOMII – kurs Wrocławskiej Szkoły Sommelierów
12.00, 13.30, 15.00 – Pokazy baristy Mistrza Polski Baristów 2005 Marcina Rusnarczyka Mini warsztaty sztuki parzenia kawy
13.00 – ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom „Prezentacji Jednego Talerza”
16.30 – ogłoszenie wyników i wręczenie nagród laureatom "Kulinarnej Gali TUR-GASTRO-HOTEL"
PIĄTEK 3 lutego 2006 „Młodzież – nasi następcy”
Dzień konkursów dla szkół gastronomiczno-hotelarskich
10.00 – konkurs "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"
10.30, 12.00 – Pokazy baristy Mistrza Polski Baristów 2005 Marcina Rusnarczyka Mini warsztaty sztuki parzenia kawy
11.00 – konkurs "Prezentacja Jednego Talerza" w kategorii szkoły - Kulinarne Centrum Targowe
11.00 – losowanie nagród w konkursie dla odwiedzających targi – Sponsor konkursu firma GASTROMER
11.15 – 15.15 – WINO W GATRONOMII – kurs Wrocławskiej Szkoły Sommelierów
13.00 – ogłoszenie wyników konkursu "Prezentacja Jednego Talerza" w kategorii szkoły
13.30 – ogłoszenie wyników i wręczanie nagród laureatom konkursu "Aranżacja Stołu Okolicznościowego"
17.00 – zakończenie targów
Ponadto podczas targów:
Ø Systemy utrzymania czystości i higieny
Ø Dofinansowania z funduszy UE