To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...
Tez mam taka nadzieje. Byloby to naprawde historyczne wydarzenie, Czarny Prezydent USA !! Sledze te wybory juz od jakiegos czasu i Barack Obama podoba mi sie coraz bardziej. Wyglada naprawde na decent person. A Hilary Clinton zawiodla mnie ... zgadzam sie z zarzucanym jej brakiem szczerosci i tym, ze nie budzi zaufania. To jej zmienianie zdania na rozne tematy i udawanie glupiej, ze nie wie o co chodzi jak jej ktos to wytknie ...
Tak Hillary Clinton ma podobne zalozenia programowe jak Obama bo sa przeciez obydwoje z jednej partii Demokratow. Jednak Clintonowa nagiela swoje poglady do potrzeb wyborow. Na przyklad glosowala za wojna w Iraku a teraz mowi, ze jest przeciwna tej wojnie. Obama w przeciwnienstwie glosowal przeciwko wojnie w momencie, kiedy to nie bylo przychylnie widziane w Senacie... glosno tez sie wypowiadal, ze wojna w Iraku jest bledem. Byl przeciwny rowniez taktykom tej wojny jak juz trwala i dopiero po 5 latach tej wojny przyznano mu w obu przypadkach racje. Powinien wygrac.
Hilary natomiast bazuje na Billu Clintonie za ktorego rzadow Ameryka prosperowala i miala profit w budzecie... a teraz za Busha zadluzona jest juz chyba w trilliony.