Rokita popiera PiS

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Rokita popiera PiS

Postprzez mauritus » poniedziałek, 20 lis 2006, 23:05

Jeden z przywódców PO Jan Rokita poparł w wyborach w Krakowie kandydata PiS na Prezydenta miasta. To bardzo budujące dla dobra naszego kraju.
mauritus
Terminator

Re: Rokita popiera PiS

Postprzez Stavro » poniedziałek, 20 lis 2006, 23:10

mauritus napisał(a):Jeden z przywódców PO Jan Rokita poparł w wyborach w Krakowie kandydata PiS na Prezydenta miasta. To bardzo budujące dla dobra naszego kraju.

mauri idz spac...wstydu oszczedz...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez McCool » poniedziałek, 20 lis 2006, 23:20

Rozłam w PO? Coś w trawie piszczy. Chociaż rozłam to chyba za duże słowo. Raczej wyłam Rokity, który w ten sposób pokazał swoją suwerenność i popierając kandydata PiS zafundował bliższą przegraną obecnemu prezydentowi Krakowa, z którym przegrał w poprzednich wyborach.

PO ma obecnie zbyt dobrą koniunkturę w kraju, żeby miało się łamać. Partie podlegają z reguły rozłamom w okresie kryzysu, a takowego w PO nie da rady zaobserwować. SDPL i PD powstało przecież jako alternatywa dla upadającego wówczas SLD. Myślę, że Rokita będzie się ubiegał o wodzostwo w tej partii, bo jest o co walczyć.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 20 lis 2006, 23:20 przez McCool, łącznie edytowano 1 raz
McCool
Rycerz forum

Postprzez rex » wtorek, 21 lis 2006, 19:30

w sumie dobrze jest .. PO i PiS probuja sie gdzie nie gdzie dogadac co jest pozytywne tylko tutaj u nas sa jakies głupie kłotnie ...

ps. w Szczecinie nieoficjalnie Teresa Lubińska poparła Krzystka w drugiej turze .. natomiast jesli chodzi o sejmik to prawdopodbnie takze PO bedzie chciało dogadac sie z PiS ..
jeden z przywódców PO Jan Rokita poparł w wyborach w Krakowie kandydata PiS na Prezydenta miasta. To bardzo budujące dla dobra naszego kraju.

i Tusk zaraz go ochrzanił .. szacuneczek za to dla Rokity :) ..

swoją drogą nie po raz pierwszy Rokita miesza szyki Tuskowi .. zapewne pamietacie afere taśmową i propozycje Leppera by stworzyc koalicyjny rząd przeciw PiS? .. Rokita stwierdził ze zadnej koalicji PO z Lepperem nie bedzie .. biedny Tusk ;)
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez Roman » wtorek, 21 lis 2006, 19:35

rozłam to w tej sytuacji zdecydowanie za mocne słowo (za to bardzo medialne)
Roman
Mieszka tu

Postprzez Hayes » wtorek, 21 lis 2006, 19:38

Pan uOkita, bo tak zwykł wymawiać swoje nazwisko zawsze lubił dużo gadać... :roll:
Hayes
Dyskutant

Postprzez kulA » wtorek, 21 lis 2006, 22:34

zaden rozlam, to sa wybory samorzadowe i tu licza sie ludzie a nie partie do ktorych naleza, a ze Janek jest z Krakowa to zna obu kandydatow i wie co mowi
kulA
Rycerz forum

Postprzez ewe » środa, 22 lis 2006, 10:02

Jak widać nie da się wszystkich zaspokoić
ewe
Gwiazdor

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze