Polska szkola?

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Polska szkola?

Postprzez Bruno » środa, 25 paź 2006, 12:30

Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez mauritus » środa, 25 paź 2006, 12:48

W tej spawie nauczyciel popełnił błąd, nie powinien zostawić uczniów w trakcie lekcji bez opieki, rozumiem dyrektora , że broni nauczyciela, też bym tak zrobił. Współczuję :(
mauritus
Terminator

Postprzez scotsman » środa, 25 paź 2006, 12:59

mauritus napisał(a):W tej spawie nauczyciel popełnił błąd, nie powinien zostawić uczniów w trakcie lekcji bez opieki, rozumiem dyrektora , że broni nauczyciela, też bym tak zrobił. Współczuję :(

jasne ze broni SWOJEGO nauczyciela...zalosne...ale to tez niestety duza wina rodzicow...bezstresowe wychowanie wychodzi...
scotsman

Postprzez mauritus » środa, 25 paź 2006, 13:08

scotsman, myślę , że jesteś młodym człowiekiem, życie nie jest ułożone zero - jedynkowo.
Kto zawinił ? Sąd powiedziałby , że nauczyciel ,bo go nie było tam gdzie być powinien - brał pieniądze za pracę, ponadto internet, gazetki, czy rodzice ? pewnie w części też. Morderców się nie wychowuje oni się rodzą i tyle, w tym wypadku debilny żarcik dzieciaków spowodował tragedię.
mauritus
Terminator

Postprzez scotsman » środa, 25 paź 2006, 13:10

mauritus napisał(a): Morderców się nie wychowuje oni się rodzą i tyle, w tym wypadku debilny żarcik dzieciaków spowodował tragedię.

rodza sie mowisz??... tylko, ze mozna takiego morderce kontrolowac...a jak nie ma kontroli...to jest tragedia...
scotsman

Postprzez mauritus » środa, 25 paź 2006, 13:17

Za to co się dzieje w szkole odpowiada szkoła.
mauritus
Terminator

Postprzez Bruno » środa, 25 paź 2006, 13:20

A za wychowanie dzieci rodzice.
Bruno
Rycerz forum

Postprzez kamila » środa, 25 paź 2006, 13:37

przykre :cry: , powtarzam bartu, jeśli tknie dziewczyne nawet kwiatkiem to dostanie w pupe.. reszta klasy pewnie sikała ze śmiechu, zamiast zareagować..

w tym wypadku debilny żarcik dzieciaków spowodował tragedię
żarcik? ja bym to nazwała bezmózgim zachowaniem gówniarzy, a nie żarcikiem. Ja sama boje się czasem przechodzić obok młodych, bo nie wiem czy dostane czymś czy oplują mnie, a co dopiero taka mała dziewczynka miała zrobić, bezbronna.. straszne
kamila
Arcymistrz

Postprzez Slayer » środa, 25 paź 2006, 15:58

I teraz najwyzej 4 lata w poprawczaku i tyle kary... Trzeba to komentowac?
Slayer
Terminator

Postprzez Olcia » środa, 25 paź 2006, 17:15

Powiem tyle.. ostatnio przechodziłam koło podstawówki :!: :!: i jak słyszałam jak te dzieci 'rozmawiają' ze sobą to aż mi się słabo zrobiło ... Pytanie, dlaczego oni tak się zachowują? Brak autorytetu? Za dużo telewizji? Internetu? Może to rodzice dzisiaj mają za mało czasu dla dzieci?

Szkoda słów.. :cry:
Olcia
Rycerz forum

Postprzez Arkadiusz K » środa, 25 paź 2006, 17:49

Winnym należy udowodnić popełnione czyny. Później skazać za znęcanie się psychiczne i fizyczne nad drugim człowiekiem... oczywiście traktować jak pełnoletnich, może to dałoby dobry przykład dla różnej maści "psycholi" bo jak inaczej ich nazwać.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Slayer » środa, 25 paź 2006, 19:01

Arkadiusz K napisał(a):Winnym należy udowodnić popełnione czyny. Później skazać za znęcanie się psychiczne i fizyczne nad drugim człowiekiem... oczywiście traktować jak pełnoletnich, może to dałoby dobry przykład dla różnej maści "psycholi" bo jak inaczej ich nazwać.

Z udowodnieniem czynu nie ma problemu, sa naoczni swiadkowie, a policja odzyskuje zapis z pamieci telefonu na ktorym nagrano cale zdarzenie... Ale co z tego, skoro prawo jest takie jakie jest... Nikt sie tez nie spieszy by je zmienic... A to juz drugi tak glosny i tragiczny przypadek w tym roku.
Slayer
Terminator

Postprzez Roman » środa, 25 paź 2006, 19:19

najgorzej się nauczycielowi dostanie - nie ma on prawa opuszczać sali w czasie lekcji - (może się z tego śmiałem, jak sam chodziłem do szkoły, bo co się uczniom może w klasie stać? Oto, co może)

dlaczego? skąd takie zwyrodnialstwo?
brak dostatecznego kontaktu z rodzicami - rodzice albo nie poświęcają dzieciakom dość czasu, albo wychowują je dość powierzchownie

do tego nuda

i ogromna kwestia otoczenia

zbierze się grupka niewyżytych, znudzonych, pragnących pobyć "kimś" gówniarzy - w kupie siła - durny pomysł jest już tylko kwestią czasu - bo hamulców już nie ma - nie ma wzorca, który by pokazał, że nie tędy droga

jestem przekonany, że przed sądem rodzinnym (czy jakimkolwiek organem) sprawcy powiedzą, że nie chcieli zrobić nic złego

Kod: Zaznacz cały
Zebrane pod szkołą opinie kolegów i koleżanek z klasy Ani:

- Kolesie chcieli się popisać przed pozostałymi. To niezła beka tak obmacać dziewczynę. Chcieli pokazać, że są zajebiści.

- Wszyscy się nabijali, nikt nie sądził, że laska tego nie wytrzyma.

- Robi się takie filmy na komórki: bójki ustawiane, walenie konia w kiblu, ci chcieli zrobić coś jak byk!

źródło: gazeta.pl
Roman
Mieszka tu

Następna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze