Foreigner napisał(a):Zatwierdzil postanowienia, a nie listy osob. Ksiazeczki zas podpisal za niego pracownik. Zalosne. Wszyscy winni tylko nie ja. Najlepiej niech sie juz sam zwolni.
Foreigner napisał(a):Z tego co mi wiadomo to na odznaczeniach panstwowych sa wlasnoreczne podpisy.
Foreigner napisał(a):Oczywiscie, ze chodzilo mi o legitymacje. Na legitymacji wedle mojego zdania widnieje wlasnoreczny podpis a na dokumentach moze byc faksymil.
qrczak napisał(a):Ładnie, panujący nam Lech I Mały nie czyta co podpisuje i daje odznaczenia Jaruzelskiemu.
Demurrer napisał(a):Ostatnie odkrycia w IPN powodują, że już z dużą dozą prawdopodobieństwa możemy mówić, że Jaruzelski był kapusiem Informacji Wojskowej- krwawego przedłużenia NKWD. Musiał się mocno wykazać przed radziecką bezpieką skoro tak szybko został generałem. Ciekawe ilu AKowców ma na sumieniu?
Wald napisał(a):Demurrer napisał(a):Ostatnie odkrycia w IPN powodują, że już z dużą dozą prawdopodobieństwa możemy mówić, że Jaruzelski był kapusiem Informacji Wojskowej- krwawego przedłużenia NKWD. Musiał się mocno wykazać przed radziecką bezpieką skoro tak szybko został generałem. Ciekawe ilu AKowców ma na sumieniu?
Pieprzenie w bambus! A nawet jeśli współpracował, to co w tym złego? Był żołnierzem, obywatelem państwa, z którego prawnymi organami współpracował? Gdyby tym zaszkodził jakiemuś polskiemu obywatelowi, to co innego! Informacja wojskowa zajmował się bardzo wielu sprawami. Nie tylko zwalczała tych, którzy nie godzili się z nowym ustrojem - i to głównie z tymi, którzy zbrojnie występowali przeciwko tej władzy i zwalczali tych, którzy myśleli i działali inaczej niż oni. Czy jakakolwiek władza pozwala na tolerowanie tych, którzy z nią walczą? Znasz taką?
A generałem Jaruzelski został, bo był naprawdę wybitnym dowódcą.
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości