Miła / niemiła obsługa w sklepach

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez qrczak » sobota, 17 gru 2005, 20:26

Cała sytuacja jest pozornie komiczna. Gdyby bowiem okazało się, że w sklepie byłaby firmowa kontrola lub gdyby ktoś doniósł zwierzchnikom owej kierowniczki o tym, ze w sklepie są puste półki, to kierowniczka bez słowa wyleciałaby dyscyplinarnie z pracy. Wiem coś o tym, bo pracowałem w markecie. Pusta półka oznaczała dla personelu koniec "kariery".

To jest komentarz do artykułu. Druga strona medalu, stąd też dochodzi do takich komicznych sytuacji.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez blawatek-blu » niedziela, 18 gru 2005, 15:48

Co jest z tą POCZTĄ, mało że zamknięta , to jeszcze nie rozprowadza znaczków pocztowych po kioskach.Całe miasto objechałam-nigdzie-, na dworcu kolejowym sześć stoisk z gazetami-nigdzie.Na pytanie -czy sa znaczki pocztowe- sprzedawcy odpowiadają że poczta nie daje im nic zarobić na znaczkach to im się nie opłaca sprzedawać,paranoja.Droga poczto czy Wy macie monopol na znaczki pocztowe.
blawatek-blu
Twardziel

Postprzez sanddra » niedziela, 18 gru 2005, 15:57

Dokładnie tak. Poczta ma monopol na znaczki.
sanddra
Dyskutant

Postprzez Colberg » niedziela, 18 gru 2005, 16:14

blawatek-blu napisał(a):Co jest z tą POCZTĄ, mało że zamknięta , to jeszcze nie rozprowadza znaczków pocztowych po kioskach.Całe miasto objechałam-nigdzie-, na dworcu kolejowym sześć stoisk z gazetami-nigdzie.Na pytanie -czy sa znaczki pocztowe- sprzedawcy odpowiadają że poczta nie daje im nic zarobić na znaczkach to im się nie opłaca sprzedawać,paranoja.Droga poczto czy Wy macie monopol na znaczki pocztowe.

Święta racja!! Organizacja Poczty Polskiej osiąga poziom dna...
Szkoda że nie widziałaś co w sobotę się działo w tych pięknych marmurach...
Po 40 osoób w kolejce na każdy numerek + 30 osób do sklepiku. Co za idiota pozwolił przyjmować w sklepiku polecone i książki nadawcze????
Co się stało z tradycyjnym stoiskiem TYLKO ze znaczkami? :x
Colberg
Ważniak

Postprzez Ranger » niedziela, 18 gru 2005, 18:47

slonkokg napisał(a):Musze stwierdzic, ze wszystkie panie w piekarni Nizioła sa niemiłe. Fuj. Tutaj tez usmiech nie pomaga :?

Jeśli chodzi o piekarnie to u Mielnika Paniom też nie zależy na dobrej obsłudze klientów, nawet stałych. Często u nich kupuję pieczywo, bo pracuję nie daleko. Często nie słyszę dzień dobry i w torby rzadko mi pakują pieczywko, do czego jestem przyzwyczajony, :dobani:
Ranger
Coś tam napisał

Postprzez Quit » piątek, 23 gru 2005, 20:50

Uprzajmnie donosze, ze bylam dzisiaj w AGTELu, zakupilam komorkoof sztuk 2, dostalam gratisa w postaci menu do komorry w baaardzo obcym jezyku, simlocka tez zdjeli, dostalam 2 swiateczne kubeczki (wykorzystam je do swiatecznego glogu w przyszlym roku heheh) i potwierdzam, ze faceci tam sa mili jak nie wiem co, usmiechnieci i lekko zakreceni w zwiazku z nawalem przedswiatecznej pracy, ale ja tam jeszcze wroce no :wink: gratulacje :wink: premia poswiateczna od szefa powinna byc duuuuuuuuuuuza
Quit

Postprzez barmaid » wtorek, 3 sty 2006, 17:11

Zapomnieliście o obsłudze w przybytkach typu: puby, dyskoteki, restauracje i różnego dziwnego rodzaju knajpki. Co tam się dzieje?
barmaid

Postprzez ewe » środa, 4 sty 2006, 09:59

[quote="slonkokg"]Musze stwierdzic, ze wszystkie panie w piekarni Nizioła sa niemiłe. Fuj. Tutaj tez usmiech nie pomaga :?[/quote]
potwierdzam ,ale oprócz jednej eksped.....w NETTO
ewe
Gwiazdor

Postprzez loisslane » środa, 4 sty 2006, 10:36

barmaid napisał(a):Zapomnieliście o obsłudze w przybytkach typu: puby, dyskoteki, restauracje i różnego dziwnego rodzaju knajpki. Co tam się dzieje?

Fiddlers green - bez zarzutu, u szpaka - tragedia, galeon i romantica- tak sobie. oczywiście amm na mysli jakość obsługi
loisslane

Postprzez ewe » środa, 4 sty 2006, 14:40

OBSŁUGA ZBYT DOBRA Najgorzej się wkurzam jak muszę iśc na CPN do kasy .Te pytania o kartę klienta ,o punkty , "a może faktura "płątne kartą VISA? itp.Tragedia !. Szkoda, że tak ciężko o normalny CPN ,gdzie ci naleją do baku i płacisz na miejscu tankującemu.

Wkurzają mnie jeszcze ochroniarze dużych sklepów,którzy niby dyskretni,a patrzą ci na rączki ,obchodzą cię z każdej strony. Aż mam ochotę "coś" zrobic im na złośc[/code]
ewe
Gwiazdor

Postprzez SAVARY » środa, 4 sty 2006, 17:07

Tak jest, to też mnie denerwuję ;/
SAVARY
Terminator

Postprzez barmaid » środa, 4 sty 2006, 19:57

Co do "zbyt dobrej obsługi", to uwierzcie czasem pracownicy poprostu MUSZĄ zadawać te setki przygłupich pytań.To sie nazywa standard obsługi. I czy chcą czy nie, zwyczajnie muszą......w końcu każdy z klientów może być tym tajemniczym......A tajemniczy klient ocenia standard obsługi w danym miejscu, jak czegoś nie powiesz.....po robocie, a przynajmniej po premii. Uwieżcie wiem coś o tym. :D
barmaid

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze