! - znika lokalność.
Elfik napisał(a):j0shu4 napisał(a):raczej centów jak już
ceny wzrastajace prawie 10-krotnie sa nienormalne czyz nie ?
zreszta nie znam sie , to opinia z wielu publikacji
Z tego co doczytałam w dziale ekonomicznym jednej z gazet to ceny wzrosly o tyle dlatego, ze od startu tych kanalów obowiazywaly ceny promocyjne, które nie odzwierciedlały kosztów, a ponieważ stacje sie przyjęly, maja coraz szersze grono telewidzów, to ich ceny wzrosły do cen rynkowych. To fakt ceny wzrosły wielokrotnie, ale te kanały nie są droższe niz wiele innych dostępnych na rynku. Nikt nie będzie w nieskończoność dokładał do funkcjonowania kanału tv i inwestor oczekuje zwrotu zainwesatowanych środków finansowych to chyba logiczne. A jeśli jest zapotrzebowanie na te kanały to posiadanie ich w ofercie jest zachętą do instalowania kablówki; czyli atrakcyjne kanały wpływaja też na kondycję finansową Tkk.
voodoo3500 napisał(a):Uwaga, oto cytat ze strony głównej naszej TKK: "Oferta programowa skonstruowana jest tak, aby każdy znalazł pozycje która go zainteresuje. Proponujemy Państwu między innymi takie programy jak: Discovery, Discovery Travel, TVN24, TVN Turbo, Eurosport, Polsat Sport, Hallmark, Cartoon Network. Nowoczesne urządzenia zastosowane do budowy sieci zapewniają wysoką niezawodność oraz doskonałą jakość odbieranego sygnału."
chyba ktoś przeoczył ten mały drobiazg
dziadek napisał(a):ceny jakie podajesz / 9 eurocentów /dotyczyły tylko Stowarzyszeń TK.
Dla samodzielnych operatorów jakim jest TKK ceny były większe /o wiele większe/
Nasilają się tendencje integracyjne telewizji kablowej. Małe i średnie sieci wykupywane są przez wielkich operatorów.
dziadek napisał(a):Wiem jedno - Zarząd TKK jest bardzo mocno zainteresowany aby włączyć TVN Turbo - ale w negocjacjach czasami tak bywa - że potrzebny jest czas,czas i jeszcze raz czas.
Generał napisał(a):Wielokrotnie postulowałem rzeczową dyskusję na łamach forum o oczekiwaniach abonentów i możliwości zaspokojenia tychże przez spółkę. Rozumiem, że przeważała obawa zwykłych pyskówek i abstrakcyjnego koncertu życzeń. Wydaje mi się jednak, że taka dyskusja musi się odbyć.
Zwróć proszę także uwagę, że nie zajmuję stanowiska o słuszności decyzji, podaję tylko fakty.
dziadek napisał(a):voodoo3500 -
............czasami trzeba na kompie odświeżyc stronę TKK.
dankul
........Czasami trzeba odswieżyć informacje,od przeszło roku chcąc korzystać z internetu - nie trzeba być abonentem TKK.
........hm - najbardziej drażni mnie ktoś kto uwielbia zagładać w kieszenie innym.Nie powinno mi to podnosić adrenaliny bo to przecież nie moja własność - a tylko w tej firmie jestem zatrudniony.
Osoby płacące nie utrzymują TKK
......miało być merytorycznie a wyszło jak zwykle.
SatH^Raa napisał(a):dziadek napisał(a):Czasami trzeba odswieżyć informacje,od przeszło roku chcąc korzystać z internetu - nie trzeba być abonentem TKK.
Od przeszło dwóch lat. Jak nie więcej. Autentycznie ten czas tak szybko leci.
TVN Turbo? Fajny program, ale bez jaj, nie za wszelką cenę. Pewnie się pojawi prędzej czy później, trudno żeby Zarząd TKK nie zdawał sobie sprawy z zapotrzebowania na ten kanał, prawda?
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości