przez Didi » środa, 15 lut 2006, 15:36
To wszystko przez M jak miłość!
"Super Express" wyśledził, dlaczego prezydent zwlekał z expose do godz. 21
Co ten prezydent Kaczyński w poniedziałek 13. wymyślił. Gdy po trzeciej popołudniu radio zaczęło mnie straszyć, że znowu szykują się wybory, wkurzyłem się nie na żarty.
Prezydent miał pokazać się w okienku o godz. 20.00 po "Wiadomościach". Skakałem po kanałach. Wszędzie tylko wielki Romek i opalony Andrzej. Z zaciekawieniem patrzyłem na ich miękkie łydki, ale w końcu wskazówka zatrzymała się na 20.00, a prezydenta nie widzę. Pani żona z drugiego pokoju krzyczy, że prezydent kocha swą Marysię, mamę z AK i inne polskie kobiety i dlatego wystąpi dopiero wtedy, gdy na TVP 2 skończy się "M jak miłość" i mam jej na serial przełączyć. Skąd pani żona to wiedziała, nie wiem, ale miała rację. Posłuchałem jej i nie żałuję. Zdążyliśmy jeszcze w reportażu o kulisach serialu dowiedzieć się, że w następnym odcinku pani sędzia powije dziecko, gdy o 21.10 pojawił się ON. Usłyszałem, że ogólnie jest stabilizacyjnie i OK, a PiS to najlepsze, co mogło nam się zdarzyć. I wtedy nadymany balon pękł. Nikt się jednak nie przeraził. Jedni chwycili za piloty i wrócił do różańcowej modlitwy w TV Trwam", a reszta wyłączyła telewizory.