100 dni bezplatnej kampanii wyborczej??

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Demurrer » wtorek, 14 lut 2006, 10:28

j0shu4 napisał(a):sorry ale przemysl to co napisales
jest chyba roznica miedzy sterowanym oslabianiem zlotego
a wycofywaniem kapitalu z gieldy ?
co ma piernik do wiatraka ?
nie mieszaj deficytu w handlu zagranicznym z paniczna sprzedaza walut i akcji

\
No tak, ale sam połączyłes kwestię giełdy i słabego zlotego w jednym niemal zdaniu.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez qrczak » wtorek, 14 lut 2006, 10:59

Brawo dla najmądrzejszych braci pod Słońcem.
Jeszcze kilka takich kroków i złoty poleci, wrócą piękna czasy kiedy euro bylo po 4 zł. i lepiej. Gospodarka też na takim wymachiwaniu paluszkiem Kaczorów skorzysta. Nie martwcie się po którymś z ko0lei takim zagraniu obudzimy się w lepszym kraju.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » wtorek, 14 lut 2006, 11:07

qrczak napisał(a):Brawo dla najmądrzejszych braci pod Słońcem.
Jeszcze kilka takich kroków i złoty poleci, wrócą piękna czasy kiedy euro bylo po 4 zł. i lepiej. Gospodarka też na takim wymachiwaniu paluszkiem Kaczorów skorzysta. Nie martwcie się po którymś z ko0lei takim zagraniu obudzimy się w lepszym kraju.

Niedługo mam kolejna rate kretytu za chatę. Szlag mnie trafi, jeżeli te ich głupie gierki spowodowały w mojej racie ktedytu skok do góry. Jak 100 dni temu Lubińska wydała z siebie jeki swoich poglądów na gospodarke, to rata skoczyła mi o jakieś 30 zł.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » wtorek, 14 lut 2006, 11:11

BLAaa napisał(a):
qrczak napisał(a):Brawo dla najmądrzejszych braci pod Słońcem.

Niedługo mam kolejna rate kretytu za chatę. Szlag mnie trafi, jeżeli te ich głupie gierki spowodowały w mojej racie ktedytu skok do góry. Jak 100 dni temu Lubińska wydała z siebie jeki swoich poglądów na gospodarke, to rata skoczyła mi o jakieś 30 zł.

Ludzie, którzy wzięliście kredyty w obcej walucie drżyjcie.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez ewe » środa, 15 lut 2006, 08:49

MYślę ,że wzorem wielu innych krajów powinniśmy mniej się interesować polityką.
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » środa, 15 lut 2006, 09:02

Masz rację ,ale to taka moja mysl
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » środa, 15 lut 2006, 09:49

Pisząc "nie interesować się polityką " myślę o rozprawce kiedyś czytanej . Było w niej o szczególnie rozpolitykowanym społeczeństwie polskim i zastanawiano się dlaczego społeczności innych krajów podobnych i bardziej rozwiniętych w ogóle nie interesują się polityką na bieżąco. Idą do wyborów co kilka lat i następuje ocena polityków ,a nie oceniają co tydzień . No ale co pisałyby wtedy media. Zastanawiano się dlaczego nasze społeczeństwo tak się polityką interesuje i jakie to powoduje skutki /np: czy ma to wpływ na rozwój biznesu obywatela /? Takie socjologiczne dywagacje ,a wniosek był taki :czy nie poświęcamy za duzó czasu na politykę ,czy jeszcze jesteśmy zdolni cieszyć się życiem a nie tylko utyskiwać.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » środa, 15 lut 2006, 09:56

Społeczeństwo obywatelskie, a do takiego aspirujemy, powinno się interesować polityką. Ludzie powinni dokonywać świadomych wyborów, a nie tylko wyrabiać sobie oceny podczas kampanii wyborczej.

Problem raczej polega na poziomie tej bieżącej oceny działalności polityków, która zazwyczaj sprowadza się do stwierdzeń typu – wszyscy kradną , itp. albo jak coś pozytywnego jest czynione, to wtedy pada komentarz – że ktoś robi sobie kampanię. Krytyka pozbawiona jest często głębszej refleksji a przede wszystkim wiedzy o zasadach funkcjonowania polityki i procesów decyzyjnych. To jest chyba problem.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez ewe » środa, 15 lut 2006, 13:45

Może więcej czasu powinniśmy przeznaczać na rozrywki ,poszerzanie innej wiedzy . Wielu znanych polityków i biznesmenów nie czyta prasy i nie ogląda TV . Prase czytaja na drugi dzień i zajmuje im to chwilkę - bo wiele wczorajszych spraw jest już nieaktualnych ,wiec może my tęż powinniśmy tego spróbować ,polecam .Sprawdza sie świetnie . I mając to na uwadze napisałem wcześniejszy post
ewe
Gwiazdor

Postprzez Colberg » środa, 15 lut 2006, 13:51

I dodajmy do tego rozwiązanie rodem z Australii bodajże. OBOWIĄZEK udziału w wyborach. A jak nie - mandat. :) W końcu władza byłaby reprezentantem narodu...
Colberg
Ważniak

Postprzez Didi » środa, 15 lut 2006, 15:36

To wszystko przez M jak miłość!
"Super Express" wyśledził, dlaczego prezydent zwlekał z expose do godz. 21

Co ten prezydent Kaczyński w poniedziałek 13. wymyślił. Gdy po trzeciej popołudniu radio zaczęło mnie straszyć, że znowu szykują się wybory, wkurzyłem się nie na żarty.

Prezydent miał pokazać się w okienku o godz. 20.00 po "Wiadomościach". Skakałem po kanałach. Wszędzie tylko wielki Romek i opalony Andrzej. Z zaciekawieniem patrzyłem na ich miękkie łydki, ale w końcu wskazówka zatrzymała się na 20.00, a prezydenta nie widzę. Pani żona z drugiego pokoju krzyczy, że prezydent kocha swą Marysię, mamę z AK i inne polskie kobiety i dlatego wystąpi dopiero wtedy, gdy na TVP 2 skończy się "M jak miłość" i mam jej na serial przełączyć. Skąd pani żona to wiedziała, nie wiem, ale miała rację. Posłuchałem jej i nie żałuję. Zdążyliśmy jeszcze w reportażu o kulisach serialu dowiedzieć się, że w następnym odcinku pani sędzia powije dziecko, gdy o 21.10 pojawił się ON. Usłyszałem, że ogólnie jest stabilizacyjnie i OK, a PiS to najlepsze, co mogło nam się zdarzyć. I wtedy nadymany balon pękł. Nikt się jednak nie przeraził. Jedni chwycili za piloty i wrócił do różańcowej modlitwy w TV Trwam", a reszta wyłączyła telewizory.
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze