Jaruzelski będzie zdegradowany

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez rex » niedziela, 24 gru 2006, 02:29

w sumie nie interesuje sie tak historia najnowszą ale 1981 to juz schylek ZSRR .. i byli zbyt zajeci Afganistanem .. watpie by ryzykowali wojnę kolejną ..
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez kulA » niedziela, 24 gru 2006, 12:45

rex napisał(a):w sumie nie interesuje sie tak historia najnowszą ale 1981 to juz schylek ZSRR .. i byli zbyt zajeci Afganistanem .. watpie by ryzykowali wojnę kolejną ..

wyjatkowo sie z toba zgadzam, jaruzelski nawet dopytywal sie czy w razie czego ruscy pomoga i dostal jednoznaczna odpowiedz przeczaca, ion sie bal o swoja wladze, nie chcial jej stracic, a to ze ruscy by weszli to bylo tylko jego wytlumaczenie, musial cos powiedziec bo przeciez nie mogl przyznac sie ze nia daje juz sobie rady
kulA
Rycerz forum

Postprzez Arkadiusz K » niedziela, 24 gru 2006, 22:24

rex napisał(a):komunisci podzielili sie władzą z Solidarnoscią (wsrod ktorej było wiele agentow zresztą, np. Wałęsa czy Jurczyk)

Poważne imienne oskarżenia panie Majzner. Rozumiem, że powtórzy je pan publicznie.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez rex » niedziela, 24 gru 2006, 22:47

przeciez to kazdy wie ..

co do Jurczyka to podaje od razu jak na tacy:

Zobowiązanie
Doniesienie
Pokwitowanie
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez kulA » niedziela, 24 gru 2006, 22:50

rex napisał(a):przeciez to kazdy wie ..

co do Jurczyka to podaje od razu jak na tacy:

Zobowiązanie
Doniesienie
Pokwitowanie

co do jurczyka to nie wiem, co do walesy to wiem ze uznano ze ni byl agentem, jesli masz jakies dowody na to ze byl to poprosimy
kulA
Rycerz forum

Postprzez rex » niedziela, 24 gru 2006, 23:01

Jurczyka też uniewiniono .. Korwin-Mikke powiedział że takich (cenzura) jeszcze nie widział .. bo dowody są oczywiste .. co do Wałęsy zdaje sie ze cos jest w najnowszym newsweeku dot. stanu wojenny i współpracy Wałęsy na pocz. lat 70. .. cos chyba jest też w filmie Plusy dodatnie, plusy ujemne .. nie wiem, nie ogladałem .. ale przy okazji upadku rządu Olechowskiego było jego oswiadczenie (natychmiast wycofane) gdzie przyznaje sie do współpracy .. takze w 1984 w rozmowie z jakims pułkownikiem (płk Kula?) skarżył się ze współpracował a został interweniowany .. no i lista Macierewicza:

LECH WAŁĘSA
TW "Bolek". Figuruje w KW MO Gdańsk oraz w kartotece informacyjnej wydz. II BEiA UOP i kartotece komputerowej ZSKO. Zarejestrowany 29.XII.70 r. pod numerem 12535 przez wydz. III KW MO Gdańsk. Akta archiwalne zachowane.
19 czerwca 1976 roku zaprzestano kontaktów z powodu niechęci "Bolka" do współpracy.
TW "Bolek" od 1970 do 76 r. przekazywał SB informacje dotyczące destrukcyjnej działalności niektórych pracowników stoczni. W styczniu 71 poinformował m.in. o tym, że jego koledzy z wydziału W-4: Jasiński, Kontor i Popielawski szykują akcje strajkową. W innym raporcie prosił, by SB wzięła go na przesłuchanie, co pozwoliłoby mu uwiarygodnić się przed kolegami. Za przekazane informacje "Bolek" był wynagradzany na łączna sumę 13100 zł. W czasie prezydenckiej kampanii - przed wynikami I tury - (gdy szefem UOP był Antoni Milczanowski) dokonano ekspertyzy zgodności pisma Lecha Wałęsy z raportami podpisanymi przez TW "Bolek". Centralne Laboratorium Kryminalistyki, które wykonywało ekspertyzę, uchyliło się od wydania jednoznacznej opinii, ponieważ dostarczono mu jedynie kserokopie raportów, a nie oryginały.
Wśród dokumentów związanych z Lechem Wałęsą znajduje się notatka służbowa z 1992 r. podpisana przez dyrektora Zarządu Kontrwywiadu UOP Konstantego Miodowicza. Podajemy jej treść:
1. Podług kpt.xxx (pracownika merytorycznego byłego przedstawicielstwa KGB) oraz mjra yyy (rezydenta warszawskiej KGB), służba, którą reprezentują jest w posiadaniu materiałów świadczących o fakcie współpracy Lecha Wałęsy z b.SB, MSW i PRL.
Zdaniem mjra yyy, grafolodzy nie mieliby trudności z potwierdzeniem ich autentyczności.
2. Informacje agenturalne uzyskane w ostatniej dekadzie, w okolicznościach czyniących mało prawdopodobna tezę, iż stanowiły element zaplanowanych działań o charakterze inspirująco-dezinformującym.

no .. ja to wiem, on to wie, oni to wiedzą i wy tez sie dowiecie ;)
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez rex » niedziela, 24 gru 2006, 23:03

znalazłem przed chwilą:

Obrazek
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez kulA » niedziela, 24 gru 2006, 23:14

akurat JKM nie jest dla mnie zadnym wyznacznikiem, niektore rzeczy mowi madre ale niektore to stek bzdur, wiadomym jest ze bezpieka wiele dokumentow preparowala, a na tym co zamiesciles podpisu walesy nie widze, choc moge niedowidziec, ale szczerze nie wierze w jego wspolprace, zauwazam na polskiej scenie teraz laczenie ze sluzbami kazdego kto nie pasuje pewnym osobom
kulA
Rycerz forum

Postprzez rex » niedziela, 24 gru 2006, 23:16

na stronie http://www.sw.org.pl/ masz pełno tych dokumentow ..

tak czy siak Wałęsa to TW Bolek a Jurczyk to TW Święty ..

ide na pasterkę .. milego czytania
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez Flo » niedziela, 24 gru 2006, 23:42

dajcie sobie spokoj ludzie
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Arkadiusz K » poniedziałek, 25 gru 2006, 14:11

rex napisał(a):tak czy siak Wałęsa to TW Bolek

Czyli publiczie oskarżasz prezydenta Wałęse o współprace z SB. Tak mam to rozumieć :?:
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Bonhart » poniedziałek, 25 gru 2006, 14:13

Arkadiusz K napisał(a):
rex napisał(a):tak czy siak Wałęsa to TW Bolek

Czyli publiczie oskarżasz prezydenta Wałęse o współprace z SB. Tak mam to rozumieć :?:

wyluzujcie chociaz w swieta...

jesooo :shock:
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez Syriusz » poniedziałek, 25 gru 2006, 14:46

To są oryginalne dokumenty czy spreparowane??
Syriusz
Mistrz klawiatury

Postprzez Syriusz » poniedziałek, 25 gru 2006, 14:48

rex napisał(a):na stronie http://www.sw.org.pl/ masz pełno tych dokumentow ..

tak czy siak Wałęsa to TW Bolek a Jurczyk to TW Święty ..

ide na pasterkę .. milego czytania

Rex dzięki za link, dodałem do ulubionych i poczytam sobie .
Syriusz
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze