Saddam Husajn skazany na karę śmierci

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Flo » wtorek, 7 lis 2006, 23:04

Olcia napisał(a):
Flo napisał(a):tp Ty wyskoczylas z kodeksem Hammurabiego. Nikt nie chce go wprowadzac. Nie oko za oko doopa za doope tylko kara adekwatna za czyny

Ktos Cie ciagnie za wlosy to sprzedaj mu liscia - dla Ciebie to adekwatna kara, dla niego skadze znowu.

Swoja droga nie ma innej adekwatnej kary dla ludobojstwa jak smierc przez niehumanitarne powieszenie

To może niech odrazu zaczną niehumanistarnie pastwic się na nim i utrudniac mu tą śmierc? jakies tortury? przeciez on tez to robil? może posuniemy się jeszcze dalej?

Darek, od kiedy w Tobie tyle nienawiści? :shock:

Robisz sie okrutna :) Na szczescie wyszlo na moje i kilku innych osob i Saddam zostal skazany. Niech gnije ale w piekle
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Olcia » wtorek, 7 lis 2006, 23:07

Flo napisał(a):
Robisz sie okrutna :) Na szczescie wyszlo na moje i kilku innych osob i Saddam zostal skazany. Niech gnije ale w piekle

ja okrutna? a kto skazał człowieka na śmierc? a kto zawiąże mu na szyi line? kto go zapyta czy ma ostatnie życzenie? (przynajmniej na filmach tak jest :P ), albo wrócmy do zbrodni przez Saddama? ha! i widzisz... ja to jestem aniołek przy tych ludziach :twisted:
Olcia
Rycerz forum

Postprzez Flo » wtorek, 7 lis 2006, 23:08

Olcia napisał(a):
Flo napisał(a):

ja okrutna? a kto skazał człowieka na śmierc? a kto zawiąże mu na szyi line? kto go zapyta czy ma ostatnie życzenie? (przynajmniej na filmach tak jest :P ), albo wrócmy do zbrodni przez Saddama? ha! i widzisz... ja to jestem aniołek przy tych ludziach :twisted:

Dobrze Aniolku :twisted:

Szkoda ze kara smierci przeciagnie sie o wiele wiele miesiecy
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez McCool » wtorek, 7 lis 2006, 23:13

Olcia, jesteś zbyt LASKAWA :P life is brutal jak mowi powiedzenie.
McCool
Rycerz forum

Postprzez ewe » środa, 8 lis 2006, 08:10

To tylko jeden z wielu argumentów za karą ś. :
"Kto godzi się na istnienie armii, której żołnierze będą zabijać na wojnie żołnierzy wrogiej armii (czyli będą wykonywać na nich natychmiastową karę śmierci, bez sądu, za atak na państwo), ten musi zaakceptować karę śmierci wydawaną przez sąd za zabójstwo po sprawiedliwym procesie."
ewe
Gwiazdor

Postprzez Stavro » środa, 8 lis 2006, 09:46

dobrze ze Husajna skazali...na inny wyrok nie zaslugiwal...

tylko ciekawi mnie czemu nikt amerykanow nie chce skazywac...bo napadli twierdzac ze maja bron(a g... znalezli)... ale coz...usa to usa ich nikt nie rusza...

zrezta takich zbrodniarzy jak Husajn jest wiecej... dobrze ze chociaz jednego zlapali...
Stavro
Rycerz forum

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze