No wlasnie a co sie dzieje z osobami co skorzystaly z pomocy owsiaka?
Jak to co
Powinno się ich izolować, sekciarzy jednych.

.. mi głownie chodzi o aspekt ekonomiczny ..a co do kasy ktora bierze .. to tylko 10% .. i w sumie ma to prawnie zagwarantowane .. kazda fundacja chyba moze sobie odprowadzic na własne cele 10% ..wiesz Młody, tak sobie, kilka uwag wrzucę:Sauniere napisał(a):co do sekty to tak tylko wrzuciłem .... mi głownie chodzi o aspekt ekonomiczny ..a co do kasy ktora bierze .. to tylko 10% .. i w sumie ma to prawnie zagwarantowane .. kazda fundacja chyba moze sobie odprowadzic na własne cele 10% ..
Sauniere napisał(a):WOŚP wyrzadzila wielka szkode słuzbie zdrowa .. to sztuczne podtrzymywanie upadajacego systemu .. słuzba zdrowia powinna zostac sprywatyzowana .. to jest jedynym ratunkiem .. a Owsik .. hmm .. zbiorki na WOSP mozna nazwac podatkiem lub haraczem .. choc wiekszosc dobrowolna .. ale zorganizowanie wszystkiego tez kosztuje .. i lepszym pomysłem zamiast tego wszystkiego przeznaczyc własnie chociazby pieniadze z reklam z jednego dnia .. WOSP to i tak jedna wielka lewacka szopka ..

Sauniere napisał(a):[...] ale Owsiak posrednio nie pomaga a szkodzi .. bo wyobraz sobie ze Ministerstwo ma Milion (z naszych podatkow) ktore musi dac na chorych, i da .. a tu Owsiak zbiera Milion (z naszych datkow) ktory tez daje na chorych .. myslisz ze na chorych pojdą 2 Miliony? .. pojdzie Milion a drugi Milion Ministerstwo zmarnuje ..[...]

WZT napisał(a):Sauniere napisał(a):co do sekty to tak tylko wrzuciłem ......
a ja tak sobie porownalem te wypociny na temat sekt z radiem Maryja i jakos mi to samo wyszlo.... wiem czepiam sie....

.. a ze sie nie czepiam ministerstwa? .. czepiam sie .. jak juz wspomniałem powinni prywatyzowac .. ludzie mieli by wiecej w pieniedzy w portfelach a konkurencja spowodowałaby spadek cen i lepszą jakosc usług .. jak jest w panstwowej "bezpłatnej" słuzbie zdrowia wie kazdy chyba .. poza tym leczenie sie prywatnie tez mogłoby byc bezpłatne jesli placówka miałaby podpisane kontrakty .. a tak przy okazji jesli wogole chodzi o ministerstwa to jestem za tym zeby było ich szesc .. co do Owsiaka to nawet niezle myslisz choc na razie nie dostrzegasz zaleznosci w tym i z polityka .. z ekonomia tez własciwie ale taki juz jest swiat ze niektore dziedziny sa nierozerwalnie złaczone
.. Polityka w koncu to sztuka rzadzenia panstwem a pod to moze wszystko podejsc a ekonomia jest istotnym elementem tego .. a co do tego drugiego artykułu .. jest tam pare fragmentow o zaleznosciach ze słuzba zdrowia, marnotrawieniem przez nich pieniedzy i ekonomia .. poza tym na WOSP najbardziej bogaca sie szpitale blizej warszawy niz te prowincji .. miasta ponosza koszty organizacji a szpital g...o dostanie .. lepsze juz było zaoszczedzic na organizacji WOSP a przekaz pieniedze na własny szpital .. a tak jeszcze korzystajac z okazji to mozna sie zapoznac z pracami p. Bukiela .. prezesa OZZL .. w internecie gdzies sa .. m.in. o prywatyzacji i czy ludzie sie jej boją czy politycy 
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości