Jaruzelski będzie zdegradowany

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez ewe » poniedziałek, 18 gru 2006, 10:15

Flo napisał(a):a kto kartofli zdegraduje?

Nie zastanowiłeś sie drogi internauto nigdy , dlaczego używasz bezmyślnie takiego określenia "kartofel" ? Jakież ono zrobiło karierę . Tylko niektórzy nie wiedzą , dlaczego ?

Jak myślisz , kto nam je cwanie podrzucił ? Przyjaciele z Niemiec ? I po co ? I kogo tym poniżasz? Może w koncu także siebie samego ?
ewe
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » poniedziałek, 18 gru 2006, 10:24

NIe podniecaj się ewe. Myślę, że każdy z nas doskonale wie skąd wyszło to określenie i używa go świadomie. Natomiast temat jest o Jaruzelskim, więc może wrócimy do niego.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez ewe » poniedziałek, 18 gru 2006, 10:29

Jeśli ktos go używa świadomie to działa na własna szkodę , na szkodę RP. Więc nie jest patriotą ani nawet obywatelem dobrze życzącym polakom
ewe
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » poniedziałek, 18 gru 2006, 10:41

Dla mnie to też kartofle. I nie uważam, że działam na szkode RP. Nie uważam też, abym był antypatriotą. Stwierdzeniem takim mnie obrażasz.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez ewe » poniedziałek, 18 gru 2006, 10:56

Nie rozumiesz tego jednak , bo sam obrażasz siebie , a niemiaszki tylko się smieją.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » poniedziałek, 18 gru 2006, 11:52

Po to jest forum drogi Konsulu, żeby każdy mógł wyrazić swoją opinie w kulturalny sposób.
Historia stanu jest niejasna. Tak naprawdę to mało co wiemy. Osoby które przeżyły stan wojenny podchodzą do tego emocjonalnie (trudno im się dziwić zresztą). Historia pokaże czy Jaruzel mówi prawdę odnosząc sie do przyczyn wprowadzenia stanu wojennego.

Denerwuje mnie natomiast fakt wydawania wyroku przez polityków. Od tego są sądy. Tak więc zdegradowanie generała bądź nie zależy od sądu, a nie od Kaczyńskich, Gosiewskich czy jakichkolwiek politków jakiejkolwiwek partii.

Poza tym oficera degraduję się za niewywiązywanie się z obowiązków służbowych. Tu bądź co bądź ciężko się czepić. Rozumiem rozgoryczenie niektórych osób, którym ciężko podejść do sprawy na zimno, ale to jeszcze nie powód aby wydawać wyroki przed posiedzeniem sądu.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez Konsul » poniedziałek, 18 gru 2006, 11:58

I pełna zgoda. Jednakże , aby wypowiadać się w tak istotnej sprawie, jednak minimum wiedzy jest wymagane. Dyskusja jest pożądana, ale wśród osób, które jakąś wiedzę jednak posiadają.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Arkadiusz K » poniedziałek, 18 gru 2006, 15:25

Konsul napisał(a):I pełna zgoda. Jednakże , aby wypowiadać się w tak istotnej sprawie, jednak minimum wiedzy jest wymagane. Dyskusja jest pożądana, ale wśród osób, które jakąś wiedzę jednak posiadają.

nie wiem tylko jaką wiedzę posiada pan J. Kaczyński mówiąc o degradacji generała. Myślę, że kieruje się w tym przypadku emocjami.
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez wredniak » poniedziałek, 18 gru 2006, 22:08

ewe napisał(a):Jeśli on ,to i całej rzeszcie jemu podobnych półkowników ,majorów czy kapitanów. Do tej pory nie wiem dlaczego wielu z nich ma emerytury w granicach 3500zł.
Ale tak juz pozostanie i nie będzie żadnych zmian , bo na to i za późno i za trudne do wykonania . To są pewne układy , stare układy polit-biznesowe .
Niektórzy jak widać trochę sie późno obudzili w naszym kraju i zapomnieli ,że było coś takiego jak okrągły stół i Magdalenka.
Obejrzyjcie sobie filmy z tamtych lat i popatrzcie kto sie tak ściśkał, poklepywał serdecznie z komunistami, kto miał taką szczęszliwą mine z kiliszkiem w ręku ?

Półkownik - tak nazywaja niektorzy film, ktory po wyprodukowaniu z roznych powodow nie wszedl na ekrany kin i lezal sobie na półce.

Pułkownik - stopien wojskowy.

Ewe, masz powazne luki w wyksztalceniu i to na poziomie szkoly podstawowej. W zwiazku z tym twoje dalsze wywody, argumenty sa rowniez watpliwe.
wredniak
Ważniak

Postprzez dziewuszka » poniedziałek, 18 gru 2006, 22:40

Arkadiusz K napisał(a):
Konsul napisał(a):I pełna zgoda. Jednakże , aby wypowiadać się w tak istotnej sprawie, jednak minimum wiedzy jest wymagane. Dyskusja jest pożądana, ale wśród osób, które jakąś wiedzę jednak posiadają.

nie wiem tylko jaką wiedzę posiada pan J. Kaczyński mówiąc o degradacji generała. Myślę, że kieruje się w tym przypadku emocjami.

Jeżeli chodzi o p.Kaczyńskiego, to moim skromnym zdaniem nie chodzi tu ani o emocje, ani prawdopodobnie o wiedzę (bo wiedzę zapewne posiada od lat wielu) ale o politykę moi szanowni panowie :D
dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez Miki » czwartek, 21 gru 2006, 12:36

Bonhart napisał(a):
qrczak napisał(a):Jaruzelskiemu na pewno powinni zabrać tak wysoką emeryturę i wszystkie przywileje, tak samo jak Kiszczakowi i innym odpowiedzialnym za wprowadzenie stanu wojennego. Za dużo mają krwi rodaków na rękach, powinni też zostać osądzeni i skazani.
I nie piszcie proszę o biednych, schorowanych ludziach bo to żenujące jest. Ciekawe jak się mają czuć rodziny zamordowanych górników w Wujku i rodziny ofiar stanu wojennego, oni żadnych przywilejów nie mają.

zenujace jest znecanie sie na Jaruzelskim...

A co powiesz ludziom, którzy wtedy stracili bliskich? Co powiesz ich dzieciom? Że Jaruzelski to dziadziuś i potrzebuje emeryturki na leki?
Miki
Ważniak

Postprzez Bonhart » niedziela, 24 gru 2006, 01:46

Miki napisał(a):
Bonhart napisał(a):
qrczak napisał(a):Jaruzelskiemu na pewno powinni zabrać tak wysoką emeryturę i wszystkie przywileje, tak samo jak Kiszczakowi i innym odpowiedzialnym za wprowadzenie stanu wojennego. Za dużo mają krwi rodaków na rękach, powinni też zostać osądzeni i skazani.
I nie piszcie proszę o biednych, schorowanych ludziach bo to żenujące jest. Ciekawe jak się mają czuć rodziny zamordowanych górników w Wujku i rodziny ofiar stanu wojennego, oni żadnych przywilejów nie mają.

zenujace jest znecanie sie na Jaruzelskim...

A co powiesz ludziom, którzy wtedy stracili bliskich? Co powiesz ich dzieciom? Że Jaruzelski to dziadziuś i potrzebuje emeryturki na leki?

zastanow sie co by bylo gorsze...

stan wojenny...

czy wkroczenie wojsk... :?:
Bonhart
Rycerz forum

Postprzez rex » niedziela, 24 gru 2006, 01:54

nie wkoczyliby .. inna sprawa że Solidarność nie była wrogiem lecz sojusznikiem co widać zresztą po Okrągłym Stole .. komunisci podzielili sie władzą z Solidarnoscią (wsrod ktorej było wiele agentow zresztą, np. Wałęsa czy Jurczyk), a sami posady zachowali .. tak czy siak komuna trwa dalej a niektore rzeczy dzisiaj przebijają PRL .. kto by nie rządził zawsze rządzi lewica ..
rex
Mistrz klawiatury

Postprzez Bonhart » niedziela, 24 gru 2006, 02:22

rex napisał(a):nie wkoczyliby ..kto by nie rządził zawsze rządzi lewica ..

jestes pewien :?:
Bonhart
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze