Jaruzelski odznaczony.

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Demurrer » niedziela, 2 kwi 2006, 09:08

Achaja napisał(a):
Demurrer napisał(a):A chwyty marketingowe w stylu zwrócenia kawałka blachy nie robią na mnie żadnego wrażenia.

On przynajmniej zachował się jak mężczyzna w odróżnieniu o Kaczora, który nie dość, że nie czyta co podpisuje, to potem jeszcze zrzuca wine na Boguducha drobnych urzędników :evil:

Zachował się jak wytrawny polityk. Na pewno ośmieszył Prezydenta, bo taki cel był tego zagrania. Ale cóż, sam się Kaczor prosił.

W mojej ocenie, była to wytrawna zagrywka, by masy przyklasnęły. Lubią takie puste gesty.
Z honorem i męstwem niewiele ma to jednak wspólnego. Męstwem byłoby oddanie wielotysięcznych świadczeń , które co miesiąc pobiera od Państwa.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » niedziela, 2 kwi 2006, 09:26

Achaja napisał(a):

Nie sądzę, że to są puste esty, ciekawe jak Ty byś się zachował, gdybyś był odznaczony, a potem zaraz powiedziano by, że wcale nie miałeś dostać tego odznaczenia ?? - ja bym napewno oddał, a jak bym mogła to rzuciła bym nim w twarz

Wyraziłem swoją opinię na temat tego gestu i nie będę się powtarzał.

Co ten gest w ogóle zmienia w dyskusji o historycznej roli Jaruzela?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » niedziela, 2 kwi 2006, 11:00

Demurrer napisał(a):Brawo qrczak. Brawo. Popieram w pełni.

Jaruzel to agent Moskwy, co było wiadomo od początku, a ostatnio ujawnił też TVN. Ciekawe ilu polskich patriotów ma na sumieniu jeszcze za młodych lat, jak donosił bezpośrednio do radzieckiej bezpieki, na polskich żołnierzy. Potem wyszkolony i indoktrynowany w Moskwie.

Kaczyńscy walczyli o wolną Polską z właśnie takimi jak Jaruzel.

A to, że czuje się bardziej związany z Moskwą i poprzednim systemem, pokazał w zeszłym roku podczas obchodów rocznicy z Putinem.

Natomiast fakt, że jest teraz schorowanym dziadkiem, nie oznacza, że należy inaczej oceniać jego działalność. A chwyty marketingowe w stylu zwrócenia kawałka blachy nie robią na mnie żadnego wrażenia. Niech cwaniak odda rentę i podzieli się ze swymi ofiarami, które często dostają od Państwa nie więcej niż 500 zł.

Taki ustroj byl.

Nie usprawiedliwiam jego posuniec. Niech historia go osadzi. ty do tego niestety nie masz prawa mlody czlowieku. Byles kiedys w wojsku :?: Watpie.... Za kraj tez nie walczyles. W tamtych czasach nie zyles. Potrafisz oceniac sytuacje po tym co zobaczysz w tv. Gratulacje.
Foreigner
Weteran

Postprzez qrczak » niedziela, 2 kwi 2006, 11:54

kraall napisał(a):Grczak, swoje fiu bździu wygłaszaj na antenie o. Rydzyka. Tu piszą normalni obywateke :P

Jeżeli normalnymi obywatelami są ci którzy chwalą pana tfu generała, bezpiekę i PZPR to tak jestem nienormalny. I dobrze mi z tym.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » niedziela, 2 kwi 2006, 12:52

problem w tym, ze nigdy kurczak nie bedziesz wiedzial jak bylo dokladnie do konca. Przyjales, ze interwencja wojsk radzieckich byla niemozliwa bo sie oczytales o tym w gazetach i naogladales w telewizji.
Takie rozdwojenie jazni. Media nie sa wolne bo krytykuja rzad, ale jak oglosily ze iterwencja wojsk radzieckich byla niemozliwa to juz mowia prawde.
Zreszta co ja tam bede sie rozpisywal... Dokumentow nam potrzeba bysmy to trezwo ocenili a tych nie zobaczymy jeszcze pewnie okolo 50 lat.

Tak na marginesie kurczak, bezpieka nie byla ok PZPR nie byl ok. Lepsze to jednak od bycia Polska Socjalistyczna Republika Radziecka nie sadzisz :?:
Nie zylem w tamtych czasach za dlugo wiec nie moge jednoznacznie stwierdzic jakie byly okolicznosci. Mowiac szczerze chcialbym to miec gleboko w zadzie i isc do przodu jak robia to Hiszpanie. Niestety my musimy rozliczac bo narod twego pragnie. PiS dobrze o tym wie i organizuje igrzyska w Polsce. Szkoda ze nie posuwamy sie do przodu tylko cofamy. Tak, tak niestety okreslenie "Polaczki' wypracowalismy sobie sami a teraz nie probujemy nic zrobic by to okreslenie wymazac.
Foreigner
Weteran

Postprzez Demurrer » niedziela, 2 kwi 2006, 13:54

Achaja napisał(a):
Demurrer napisał(a):
Achaja napisał(a):

Nie sądzę, że to są puste esty, ciekawe jak Ty byś się zachował, gdybyś był odznaczony, a potem zaraz powiedziano by, że wcale nie miałeś dostać tego odznaczenia ?? - ja bym napewno oddał, a jak bym mogła to rzuciła bym nim w twarz

Wyraziłem swoją opinię na temat tego gestu i nie będę się powtarzał.

Co ten gest w ogóle zmienia w dyskusji o historycznej roli Jaruzela?

Jeśli się nie mylę temat dotyczy odznaczenia Jaruzelskiego

Nie twierdzę przecież, że to OT. Chodzi o to , że ten gest nie zmienia oceny działalności generała.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » niedziela, 2 kwi 2006, 20:17

Demurrer napisał(a):Nie twierdzę przecież, że to OT. Chodzi o to , że ten gest nie zmienia oceny działalności generała.

Dzialalnosci owsze nie zmienia jednak kac moralny u pana prezydenta chyba jednak zostanie. Troszke mu sie noga podwinela z tym medalem. Albo daje albo nie. Juz lepiej by wyszedl na tym, ze daje i nie zabiera bo np. Jaruzelski byl sybirakiem i juz. tez by dostalo mu sie niezle, ale pokazalby ze ma swoje zdanie. Wyrzucajac ludzi z pracy i obwinianie kancelarii :?: prosze cie, jak sie piwa nawarzylo to sie je pije a nie zrzuca winne na wszystkich tylko nie siebie. Nie sadzisz :?:
Foreigner
Weteran

Postprzez Demurrer » niedziela, 2 kwi 2006, 20:20

Foreigner napisał(a):
Demurrer napisał(a):Nie twierdzę przecież, że to OT. Chodzi o to , że ten gest nie zmienia oceny działalności generała.

Dzialalnosci owsze nie zmienia jednak kac moralny u pana prezydenta chyba jednak zostanie. Troszke mu sie noga podwinela z tym medalem. Albo daje albo nie. Juz lepiej by wyszedl na tym, ze daje i nie zabiera bo np. Jaruzelski byl sybirakiem i juz. tez by dostalo mu sie niezle, ale pokazalby ze ma swoje zdanie. Wyrzucajac ludzi z pracy i obwinianie kancelarii :?: prosze cie, jak sie piwa nawarzylo to sie je pije a nie zrzuca winne na wszystkich tylko nie siebie. Nie sadzisz :?:

Już się wypowiedziałem na temat tej kompromitacji ze strony Prezydenta.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Mariol » niedziela, 2 kwi 2006, 22:14

To, że wyrzucili osobę, która podała kandydaturę Jaruzelskiego do tego odznaczenia jest szczytem... Prędzej powinni wywalić Kaczyńsakiego za to, ze podpisuje dokumenty nieczytając ich...
A fakt, że teraz gen. Jaruzelski musiał zwrócić odznaczenie jest dowodem na bezczelność naszych polityków... Popełnili błąd to niech ponoszą konsekwencje, a nie robią takie zamieszanie...
I jeszcze na dodatek Jaruzelski będzie miał proces, za coś co działo się dawno...
Jedna wielka paranoja!!
Mariol

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 3 kwi 2006, 07:14

WZT napisał(a):
Mariol napisał(a):I jeszcze na dodatek Jaruzelski będzie miał proces, za coś co działo się dawno...
Jedna wielka paranoja!!

Z tego co pamietam z konstytucji zostal usniety zapis ze naczelnik/prezydent jest odpowiedzialny za swe czyny przed Bogiem i Historia....

I na cale szczescie. Nie martw sie zreszta za bardzo, PiS to zmieni i znow bedzie po staremu :]

Mariol w pewnych sprawach przedawnienie nie wystepuje. Nie nazwalbym tego paranoja.
Foreigner
Weteran

Postprzez kraall » poniedziałek, 3 kwi 2006, 07:23

qrczak napisał(a):Jeżeli normalnymi obywatelami są ci którzy chwalą pana tfu generała, bezpiekę i PZPR to tak jestem nienormalny. I dobrze mi z tym.

Normalnymi obywatelami są ci, którzy zachowują umiar, dystans i szacunek do każego człowieka. Zachowania emocje podszyte nienawiścią, na pograniczu z szaleństwem nie mają nic wspólnego z mormalnością.
kraall
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze