Quit napisał(a):...no i podpalili dunska ambasade w Syrii...
Długoimienny napisał(a):
Ja jestem tolerancyjny wobec poglądów, ale nie wobec anarchii i przemocy wobec wyrażanych poglądów, z którymi się nie zgadzam. To tak jakbym tobie podpalił mieszkanie, bo piszesz rzeczy, które są sprzeczne z moim światopoglądem. Paranoja. I myślę, że publikacje prasowe tylko uwidaczniają, z problemem o jak dużej skali mamy do czynienia. Dla mnie Mahomet to postać historyczna. I tyle.
Długoimienny napisał(a):qrczak napisał(a):Nie wiem po co było takie drażnienie muzułmanów. Europa chyba zapomniała ilu wyznawców tej religii mieszka w krajach europejskich, zapomniała też o zamachach i niektóre państwa bardzo starają się żeby im muzułmanie przypomnieli ilu ich jest tutaj i czym są zamachy terrorystyczne.
Nie rozumiem cię Qrczak. Europa chyba zapomniała, że wobec tych, którzy nie stosują się do obowiązującego prawa, czy to muzułmanie czy katolicy, należy stosować sankcje prawne. I jeśli obywatele Syrii czy inni będą dopuszczać się aktów terroru na terenie państw europejskich, to należy ich wysłać do ojczyzny, żeby tam sobie szaleli w imię Mahometa: zabijali ludzi, podpalali ambasady i uprawiali swoje inne praktyki. Ja jestem tolerancyjny wobec poglądów, ale nie wobec anarchii i przemocy wobec wyrażanych poglądów, z którymi się nie zgadzam. To tak jakbym tobie podpalił mieszkanie, bo piszesz rzeczy, które są sprzeczne z moim światopoglądem. Paranoja. I myślę, że publikacje prasowe tylko uwidaczniają, z problemem o jak dużej skali mamy do czynienia. Dla mnie Mahomet to postać historyczna. I tyle.
HO!HO! napisał(a):Czyli qrczak proponujesz unikać takich sytuacji w imię strachu? Bo nas podpalą albo wysadzą w powietrze?

mogę zacytować sam siebie?wredniak napisał(a):To co zaprezentowales wspolnie z HO!HO! nie ma nic wspolnego z wiedza. Jest wyznaniem wiary, czyli tym czego wymagaja od swoich barankow wszyscy przywodcy religijni. Ty masz tylko wierzyc w to co mowia a nie myslec. Wiara i wiedza to zupelnie odrebne sprawy. Nie widzicie jeszcze podobienstw miedzy fanatykami jednej i drugiej strony
pluskwa napisał(a):Temat miał dotyczyć szacunku dla wiary. Wycieczki polityczne nie mają zadnego znaczenia i są nie na miejscu. Dotyczy to wszystkich i każdej opcji. Jeżeli chcecie można porównywać fundamentalizm islamski z, naszczęście historyczną juz Inkwizycją, ale czy ma to sens? W każdej religii zdarzają się ekstremiści. Co my tak naprawdę wiemy o islamie? link: http://www.planetaislam.com/jezus/jezus.html . W jakimś stopniu wszyscy jesteśmy karmieni stereotypami. I na koniec. Nie życzę sobie kpin z chcrześcjaństwa i nie zamierzam obrażać przekonań innych. Każdy ma prawo do szacunku dla własnego wyznania.
spora część społeczeństwa nie podważa boskości Jezusa. Takie uroki społeczeństwa prawie w całości ochrzczonego i w dużym stopniu, stale bądź okazjonalnie praktykujacego. Chcesz czy nie, jesteśmy narodem katolickim. Jesteśmy chrzczeni, bierzemy śluby kościelne, ceremonie pogrzebowe prowadzi ksiądz, pastor, pop.pluskwa napisał(a):chyba musisz trochę zweryfikować swoje poglądy, przynajmniej z punktu widzenia katolika:
Dobre, tak jeszcze mnie nikt nie nazwał.wredniak napisał(a):Krytykujecie fundamentalistow muzulmanskich a tak przy okazji, niechcacy wylazl z was fundamentalizm religijny.
pastor napisał(a):
No to czekam kiedy KSD zamiesci fotki JPII w formalinie jak to swego czasu zrobila prasa francuzka, czy Chrystusa w dziwnej pozycji... "w koncu nie mozemy sie godzic na zamach nan nasze prawa pod pretekstem tolerancji religijnej". Dla Ciebie Mahomet jest postacia historyczna, a dla nich jest czyms wiecej... i patrzmy na to pod tym katem...
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości