DEMAGOGIA wg rządu

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez sanddra » sobota, 24 mar 2007, 23:02

Colberg napisał(a):Mój teść, z którym oglądałem sprawozdanie live z konwencji PiS-u, miał jeden komentarz: "Już to kiedyś słyszałem". A na myśli miał historyczne przemówienia takich ojców narodu jak Gomułka lub Gierek... :D

No i się nie myli... Też to już przerabiałam i odbieram jak powtórkę z historii. Dziś jest o tyle inaczej, że młodzi mogą zwinąć klamoty i wyjechać z własnego kraju, gorzej, że rząd widzi w tym jedynie spadek bezrobocia.
sanddra
Dyskutant

Postprzez Wald » niedziela, 25 mar 2007, 10:10

Konsul napisał(a):Być może i odejdą, ale wiele z ich polityki zostanie. I bardzo dobrze. Nastąpił piękny dla osób zwykłych i uczciwych czas, kiedy zwykłe kanalie rodem z prl, są nazywane po imieniu.

Nie daj Boże! Niech sczeźnie PiS i wszystkie jego dokonania! A gdzie są dziś kanalie, to wystarczy posłuchać ludzi. Kto jest teraz pośmiewiskiem?
Niech dzieło PiS popadnie w wieczną niepamięć!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez killer » niedziela, 25 mar 2007, 17:05

Konsul napisał(a):Być może i odejdą, ale wiele z ich polityki zostanie. I bardzo dobrze. Nastąpił piękny dla osób zwykłych i uczciwych czas, kiedy zwykłe kanalie rodem z prl, są nazywane po imieniu.

wymień te plagi,moze jakos ich unikniemy...
co po nich może pozostac?chyba zgliszcza jak po WTC...
killer
Ważniak

Postprzez Konsul » niedziela, 25 mar 2007, 18:22

killer napisał(a):

wymień te plagi,moze jakos ich unikniemy...
co po nich może pozostac?chyba zgliszcza jak po WTC...

Nie pisałem nic o żadnych plagach, choć budujące jest, że Ty, prl i jej spadkobierców tak pojmujesz.
A w jakiej to dziedzinie widzisz te zgliszcza?
Ja widzę budowanie nowej jakości, jak najbardziej dobrej.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez mtex » poniedziałek, 26 mar 2007, 13:41

Ja widzę budowanie nowej jakości, jak najbardziej dobrej.[/quote]

Nie ma to jak wspólne budowanie razem z Romanem G., Andrzejem L., poslem Bestrym i im podobnymi.. Polska się śmieje z tej koalicji z "ludźmi podejrzanej reputacji" (pamiętasz Konsulu kto to powiedział??) Więc gratuluje dobrego samopoczucia. Chociaż Tobie nie wypada inaczej. :wink:
mtex
Bywalec

Postprzez Wald » środa, 28 mar 2007, 14:03

Konsul napisał(a):Ja widzę budowanie nowej jakości, jak najbardziej dobrej.

Ha ha ha! Hi hi hi! Kto buduje? Co buduje :?: Człowieku, przejrzyj na oczy :!:
Chyba, że masz na myśli budowanie nienawiści między ludźmi. Budowanie wrogości i kłótni... A czy to dobre?... Czysta kpina!
Wald
V.I.P

Postprzez killer » środa, 28 mar 2007, 17:45

Wald napisał(a):

Chyba, że masz na myśli budowanie nienawiści między ludźmi. Budowanie wrogości i kłótni... A czy to dobre?... Czysta kpina!

dajcie mu spokój...twardy jest...inaczej tez mozna to okreslic - zakuta pała :-) bez obrazy Konsulu :-)
to stwierdzenie dotyczy twego uporu, wyłącznie wiec sie nie złość :-) :lol:
killer
Ważniak

Postprzez Konsul » środa, 28 mar 2007, 18:54

killer napisał(a):
Wald napisał(a):

dajcie mu spokój...twardy jest...inaczej tez mozna to okreslic - zakuta pała :-) bez obrazy Konsulu :-)

Upór w propagowaniu dobrej i sprawiedliwej idei... jeżeli tak mnie postrzegasz do dla mnie komplement.
Wald - PIS nie buduje wrogości i kłótni, wskazuje jedynie ogromną i jawną niesprawiedliwość w pewnych dziedzinach. Kawa na ławę, ludzie widzą pewne rzeczy, instynktownie czują, że było nie tak. Jeżeli dla kogoś relacja:pułkownik SB -5000 zł emerytury - mgr inż 900 zł emerytury jest ok, to gratuluję wrażliwości społecznej i poczucia sprawiedliwości.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez killer » środa, 28 mar 2007, 19:35

Konsul napisał(a):
killer napisał(a):
Wald napisał(a):

Upór w propagowaniu dobrej i sprawiedliwej idei... jeżeli tak mnie postrzegasz do dla mnie komplement.
Wald - PIS nie buduje wrogości i kłótni, wskazuje jedynie ogromną i jawną niesprawiedliwość w pewnych dziedzinach. Kawa na ławę, ludzie widzą pewne rzeczy, instynktownie czują, że było nie tak. Jeżeli dla kogoś relacja:pułkownik SB -5000 zł emerytury - mgr inż 900 zł emerytury jest ok, to gratuluję wrażliwości społecznej i poczucia sprawiedliwości.

sprawiedliwosc społeczna?o czym piszesz?
sprawdz zarobki niemotliwych ministrów pisu,lpr i samoobrany i im zabierz...
a moze wskazac jeszcze kilka grup ktore winny sie podzielic?
pułkownik sb nie musi = bandyta.piszesz jak kaczor a nie inteligentny facet.takie uogólnienia prowadza do wypaczeń jakie obserwujemy na codzien.
np...co to za pomysł zeby z mocy ustawy dokonac degradacji?sad wojskowy i owszem ale nie kaczystan...moze obwołamy ich dwugłowym cesarzem i absolutem?
killer
Ważniak

Postprzez Konsul » środa, 28 mar 2007, 20:28

Ok, no to po kolei:
sprawiedliowość społeczna właśnie polega na tym, że jeżeli ktoś korzystał z profitów czegoś ( akurat PRL ), a ktoś ryzykował wtedy i z tym walczył, to temu drugiemu przyznaję profity.
Zarobki na stopniu ministrów są stałe. Niezależnie od opcji politycznej. Ok, idąc Twoim tokiem postępowania jestem za tym, aby im zabrać - to teraz porównaj liczbę ministrów i liczbę byłych ubeków, którzy dostaną sprawiedliwie w d..ę. Jak to wygląda drogi Kilerze????
Podasz liczby? Czy procenty> :lol: :lol: :lol:
I proszę przestańcie dewaluować wartości śmiechem, bo kaczki to czy tamto.... .
Ps. pułkownik sb nie równa się bandyta, to oczywiste. Pułkownik UB równa się walka o utzrymanie PRL = PRL to system skierowany przeciwko wolnemu, demokratycznemu narodowi Polskiemu układ.
Reszta równań jest oczywista.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Wald » środa, 28 mar 2007, 20:51

Konsul napisał(a):Ok, no to po kolei:
sprawiedliowość społeczna właśnie polega na tym, że jeżeli ktoś korzystał z profitów czegoś ( akurat PRL ), a ktoś ryzykował wtedy i z tym walczył, to temu drugiemu przyznaję profity.
Zarobki na stopniu ministrów są stałe. Niezależnie od opcji politycznej. Ok, idąc Twoim tokiem postępowania jestem za tym, aby im zabrać - to teraz porównaj liczbę ministrów i liczbę byłych ubeków, którzy dostaną sprawiedliwie w d..ę. Jak to wygląda drogi Kilerze????
Ps. pułkownik sb nie równa się bandyta, to oczywiste. Pułkownik UB równa się walka o utzrymanie PRL = PRL to system skierowany przeciwko wolnemu, demokratycznemu narodowi Polskiemu układ.

Człowieku! Opamiętaj się! A teraz to co? - Samo prawo i sprawiedliwośc? Dokładne przeciwieństwo tych słów!
Za PRL-u było stokrotnie lepsze prawo i sprawiedliwość, niż za tych, którzy się tak każą nazywać :!: Usiłują doraźnie przystosowaywać prawo do swoich bieżących potrzeb.
Uprawiają polowanie na czarownice!
A jeszcze jeden z Kaczyńskich zarzuca Kwaśniewskiemu wręcz chorobę umysłową tylko dlatego, że ten uważa, że jest podsłuchiwany przez IV RP. A kaczory to co? Wszystkich podejrzewają o dybanie na nich! Wszyscy rzekomo ich nękają czym sie tylko da... To czego to jest przejaw? Według Kaczyńskich wszyscy myślący inaczej niż oni są chorzy. Nie rozumieją, że można mieć inne zdanie. Są przekonani, że odmienne myślenie nie może mieć miejsca. Że jest przejawem choroby... Kto tak naprawdę jest chory :?:
Wald
V.I.P

Postprzez killer » środa, 28 mar 2007, 22:14

Wald napisał(a):
Konsul napisał(a):Ok, no to po kolei:

Człowieku! Opamiętaj się! A teraz to co? - Samo prawo i sprawiedliwośc? Dokładne przeciwieństwo tych słów!
Za PRL-u było stokrotnie lepsze prawo i sprawiedliwość, niż za tych, którzy się tak każą nazywać :!: Usiłują doraźnie przystosowaywać prawo do swoich bieżących potrzeb.
Uprawiają polowanie na czarownice!
A jeszcze jeden z Kaczyńskich zarzuca Kwaśniewskiemu wręcz chorobę umysłową tylko dlatego, że ten uważa, że jest podsłuchiwany przez IV RP. A kaczory to co? Wszystkich podejrzewają o dybanie na nich! Wszyscy rzekomo ich nękają czym sie tylko da... To czego to jest przejaw? Według Kaczyńskich wszyscy myślący inaczej niż oni są chorzy. Nie rozumieją, że można mieć inne zdanie. Są przekonani, że odmienne myślenie nie może mieć miejsca. Że jest przejawem choroby... Kto tak naprawdę jest chory :?:

konsulu....obaj korzystalismy z dobrodziestw PRL a nasze rodziny korzystaja z nich do dzis...skończ to, tak będzie uczciwiej.
killer
Ważniak

Postprzez telka_es » czwartek, 29 mar 2007, 08:13

Wald napisał(a):
Za PRL-u było stokrotnie lepsze prawo i sprawiedliwość, niż za tych, którzy się tak każą nazywać :!:

tym to żeś dopiero dowalił.............
głośniej śmiac sie nie mogłam...... :lol:
telka_es
Terminator

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze