Lustracja dziennikarzy

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Uri » piątek, 16 mar 2007, 19:29

Konsul napisał(a):
Uri napisał(a):lustrujcie sobie za prywatne pieniądze

De facto osoby, które na początku lat 90-tych mocno protestowało przeciwko lustracji, teraz ponoszą największą winę za te zaniedbania.
O ile mi wiadomo, to lustracja nie stoi chyba po stronie wydatków w budżecie. Zatem Twój postulat jest nieprawdziwy.

no to "chyba" masz rację. a lustrujcie sobie. i wybaczcie jeśli mnie to ani trochę nie obejdzie
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Konsul » piątek, 16 mar 2007, 19:44

Uri napisał(a):
Konsul napisał(a):
Uri napisał(a):lustrujcie sobie za prywatne pieniądze

De facto osoby, które na początku lat 90-tych mocno protestowało przeciwko lustracji, teraz ponoszą największą winę za te zaniedbania.
O ile mi wiadomo, to lustracja nie stoi chyba po stronie wydatków w budżecie. Zatem Twój postulat jest nieprawdziwy.

no to "chyba" masz rację. a lustrujcie sobie. i wybaczcie jeśli mnie to ani trochę nie obejdzie

A wcale nie musi Cię obchodzić. Może dzięki takim działaniom dostaniesz rzetelną informację, a nie jakąś "papkę", bo "poszkodowany" prowadzący tak chciał.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez QB » niedziela, 18 mar 2007, 18:11

jak najbardziej tak dla lustracji dziennikarzy, osoba która sama ocenia polityków, wytyka im błedy, pisze co powinni zrobic choćby z moralnego punktu widzenia powinna taka lustracje przejs.

Dlatego śmiesze sa te protesty Mazowicekiego Żakowskiego i Najsztuba, ich prawo nie dotyczy?? nomen omen z gazet majacych rodowód w PRLu:]

Lojalka IV RP - :| to znaczy ze wszystcy adwokaci i wszytkie inne grupy które objete zostaly lustracaj podpisuja lojalke IVRP??? absurd

Mamy demokracje lud wybrał środowiska które chca lustracji i te lamenty pseudo obronców demokracji sa smieszne.

No ale wyżej wymienieni to ekipa która zawsze byla antylustracyjna daltego nie dziwie sie.

To lustracja to ich psi obowiązek i tyle.

Ogolnie dziennikarze w Polsce to swiete krowy, im mozna wszystko, a jakiekolwiek dyskusje np o zmianach w prawi prasowym czy lustracaj to juz zamach na wolność słowa.

Ogolnie powinny byc zmiany w prawi prasowym bo teraz dziennikarz moze obsmarowac kogos i praktycznie nic mu sie nie dzieje. odpowiedzialności karna redakcji i dziennikarza za wielokrotne i notoryczne łamanie praw osobistych jednostek lub instytucji.
QB
Twardziel

Postprzez Uri » środa, 21 mar 2007, 19:26

QB napisał(a):Mamy demokracje lud wybrał środowiska które chca lustracji i te lamenty pseudo obronców demokracji sa smieszne.

trochę przeinaczasz. przy tej frekwencji wybrało góra 25% społeczeństwa. większości to zwisało albo coś.
swoją drogą uważam też, że błędnie podchodzisz do koncepcji demokracji.

cytując (kogośtam, Franklina czy innego Roosevelta)
"Zadaniem demokracji jest ochrona mniejszości przed tyranią większości."

to, czego chce "większość" nie jest gwarantem tego, że jest to słuszne.
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Arkadiusz K » środa, 21 mar 2007, 21:33

Jak najbardziej jestem za lustracją. Nie rozumiem oporów środowisk dziennikarskich. Skoro politycy mogą się poddać lustracji to dlaczego dziennikarze nie :?: Inni ludzie :?: Czy może opór tak duży bo większość ma coś na sumieniu :?:
Arkadiusz K
V.I.P

Postprzez telka_es » środa, 21 mar 2007, 21:45

Mają coś na sumieniu - trudno niech się przyznają do błędów. było minęlo........

Ja tam jestem jak najbardziej za lustracją.... chce wiedzieć kto,co mi przedstawia- to pozwoli mi zrozumieć przede wszystkim to w jaki sposób dana informacja przez kilku dziennikarzy nie może byc tak samo przekazana, a co za tym idzie łatwiej będzie mi wyciagnąć wnioski i dotrzeć do prawdy, bynajmniej tej bardziej wygodnej :D .........

lustracji mówie głośno tak :twisted:
telka_es
Terminator

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze