Gdańskie PO i wojna z palaczami...

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez pifpaf » środa, 28 lut 2007, 13:04

Arkadiusz K napisał(a):
Konsul napisał(a):Ciekawe jaka byłaby reakcja na ideę większej składki zdrowotnej dla palaczy? Oj by się zaczęło dopiero. W sumie jednak, pomysł nie bez uzasadnienia.

Ciekawy pomysł.

Tak, ciekawy pomysł, szczególnie od momentu kiedy już nie palę :lol: :mg: i zachęcam wszystkich do rzucenia fajek na rzecz innych przyjemności :)
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Uri » sobota, 3 mar 2007, 16:17

co do zwiększonej stawki zdrowotnej, byłoby to raczej nierealne - jak stwierdzisz czy ktoś pali i powinien płacić? czy chcesz też dać to kierowcom, bo narażają siebie i innych na udział w wypadku drogowym? pijących za to, że mogą wdać się w bójki lub np. zasłabnąć i usnąć w zimny dzień na dworze? za dużo potencjalnych zmiennych. już nie mówiąc o zwiększonej stawce dla kierowców, bo zatruwają powietrze którym oddycham, na o wiele większą skalę i bardziej niebezpiecznie...

a co do uchwały... rozumiem w pubach i kawiarniach i co tam jeszcze - chociaż w pubach najsłabiej... ale na otwartej przestrzeni - WTF?? to co, mam sobie latać do domu na każdego szluga na wyjściu w pubie? wiem że orędownicy takich ustaw mają nas w dupie, ale ja zwracam ten sentyment w pełni - koło wała mi lata jak się czują niepalący. sam nie lubię wdychać dymu, wychodzę przed blok żeby zapalić, na ogół, na co dzień. ale w pubie/klubie to cosik odrobinę innego niż kawiarnie i restauracje...
albo może właściciele takich lokali mogliby zainwestować w _pożądny_ system wentylacji... no, to już zależy od miejsca (siądźcie sobie i zapalcie u Gruszeckiego w budynku Marony - żadnej siekiery)
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze