Otylia J. oskarżona

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez pifpaf » piątek, 5 sty 2007, 11:58

Mafi napisał(a):
pifpaf napisał(a):Jestem z nią - współczuję tak zapisanego losu ... uważam, że dostanie wyrok w zawieszeniu, ale i tak wyrok zapadł dla niej w dniu kiedy zmarł jej brat ... :(

ja jej nie współczuję... współczuję za to jej rodzicom, którzy musieli się pozbierać i mimo wszystko być z nią, mimo, że zabiła im syna.

Jest mi jej szkoda, że wykazała się glupotą, ale nie jest to współczucie.

Oj Mafi, mafi ... Ty chyba nie masz dzieci pisząc takie rzeczy - ona dla rodziców też się w pewnym sensie zabiła i myślę, że sens twojej wypowiedzi jest trochę nie na miejscu - bynajmniej w moim rozumieniu
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Mafi » piątek, 5 sty 2007, 12:01

pifpaf napisał(a):Oj Mafi, mafi ... Ty chyba nie masz dzieci pisząc takie rzeczy - ona dla rodziców też się w pewnym sensie zabiła i myślę, że sens twojej wypowiedzi jest trochę nie na miejscu - bynajmniej w moim rozumieniu

Owszem, piszę to z perspektywy osoby, która dzieci nie ma. Dlatego sądzę, że sens mojej wypowiedzi jest bardzo na miejscu. Bynajmniej w moim rozumieniu.
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez pifpaf » piątek, 5 sty 2007, 12:12

Mafi - teraz rozumiem i uważam, że jeszcze w przyszłości zmienisz swoje zdanie w tym temacie (po prostu za mało przeżyłaś - sorry za pouczający ton, ale denerwują mnie ludzie, którzy za dobrze mają w życiu i dlatego mają skrzywione spojrzenie na tragedię innych - też tak kiedyś miałam, ale życie mnie wyprostowało)
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Mafi » piątek, 5 sty 2007, 12:18

pifpaf napisał(a):Mafi - teraz rozumiem i uważam, że jeszcze w przyszłości zmienisz swoje zdanie w tym temacie (po prostu za mało przeżyłaś - sorry za pouczający ton, ale denerwują mnie ludzie, którzy za dobrze mają w życiu i dlatego mają skrzywione spojrzenie na tragedię innych - też tak kiedyś miałam, ale życie mnie wyprostowało)

Dziękuję za troskę. Sądzę, że jednak ani skrzywionego nic nie mam ani tym bardziej za dobrze w życiu też nie. Zresztą co ja się będę tłumaczyć. Mam zdanie jakie mam i tyle. Jeśli Cię "denerwuję" to proste... nie czytaj moich postów/komentarzy, lżej Ci będzie. I skoro mnie nie znasz, to nie Tobie oceniać ile i jak przeżyłam.
Mafi
Gwiazdor

Postprzez pifpaf » piątek, 5 sty 2007, 12:29

mafi :prosze: oki już nie czytam twoich komentarzy - do usług!
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Mafi » piątek, 5 sty 2007, 12:31

pifpaf napisał(a):mafi :prosze: oki już nie czytam twoich komentarzy - do usług!

Skoro każde różniące się od Twoich są "skrzywione" to myślę, że dla Twojego dobrego samopoczucia tak będzie lepiej.
Mafi
Gwiazdor

Postprzez qrczak » piątek, 5 sty 2007, 12:50

Coś długo tworzyli ten akt oskarżenia. Zwykły obywatel też tak długo czeka :?:

Mówi Otylia do brata:
- To teraz ja jestem Sprite, a Ty jesteś pragnienie.

Wiem, brutalne i chamskie, ale ja mam dosyć płaczu nad biedną Otylią i uważam, że powinna być ukarana za swoją głupotę.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez pifpaf » piątek, 5 sty 2007, 13:09

Uważam, że ukarana oczywiście musi być, chciała, czy nie chciała stało się i trzeba za swoje czyny odpowiadać ... .
Ale co niektórych wypowiedzi są takie polskie - szkoda, że nie możecie sobie jeszcze kamieniami w nią porzucać ...

qrczak jak dla mnie żartem nie błysnąłeś ;/
pifpaf
Dyskutant

Postprzez qrczak » piątek, 5 sty 2007, 13:11

Nie miałem zamiaru błysnąć żartem, mnie akurat on się podoba, może jakiś skrzywiony jestem.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Mafi » piątek, 5 sty 2007, 14:08

pifpaf napisał(a): .
Ale co niektórych wypowiedzi są takie polskie - szkoda, że nie możecie sobie jeszcze kamieniami w nią porzucać ...

Ale czemu wychodzisz z założenia, że tylko Twój sposób myślenia jest prawidłowy? "Polskie"? a co to niby oznacza? W sensie, że w innym kraju takie opinie by się nie pojawiły, tak? 100% komentarzy brzmiałoby "Ojej, jak mi szkoda Otylki. Jest taka biedna i w ogóle", tak? Nie rozumiem Cię. Ilu ludzi tyle opinii. A z tymi kamieniami to przeginasz. Nadinterpretacja.
Mafi
Gwiazdor

Postprzez pifpaf » piątek, 5 sty 2007, 14:33

... takie polskie" tzn. zawistne myślenie: oby drugi miał tylko gorzej ode mnie (pisze: biedna, myśli: dobrze jej ha, ha w końcu i ona w tyłek dostała) ...
myślę, że najlepszy obraz Polaka oddaje film "Dzień Świra" mój ulubiony :)
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Mafi » piątek, 5 sty 2007, 14:38

Widzę, że zdanie o współrodakach masz świetne. No nic. Twoja sprawa. Ja nigdzie nie widziałam tego, żeby ktoś tak pisał. A co do tego co kto myśli... wróżką jesteś czy w myślach umiesz czytać? A może widzisz między wierszami coś czego ja nie widzę? Pozdrawiam.
Mafi
Gwiazdor

Postprzez pifpaf » piątek, 5 sty 2007, 14:53

a ona dalej bla, bla, bla... także pozdrawiam :D Wróżka
pifpaf
Dyskutant

Postprzez Arkadiusz K » sobota, 6 sty 2007, 11:51

simplicissimus napisał(a):Będę może źle odebrany, ale jej bezmyślność i brawura go zabiła. Może ostro jadę, ale ja też jestem ofiarą bezmyślnego kierowcy - bo się zagapił.

Nie będzie pan źle odebrany panie redaktorze. Pani Otylia złamała przepisy co do tegoi nie ma wątpliwości. Policyjne ekspertyzy mówią o prędkości 120 km/h. NIe jest to zawrotna prędkość na drodze. Każdy kto ma prawo jazdy ma na swoim sumieniu takie wykroczenia. NIe zwalnia to jednak od odpowiedzialności za swoje czyny. Uważam, że śmierć brata jest dla pani Otyli największą karą, lecz prawo jest prwaem inależy go przestrzegać.
Jeśli chodzi o wyrok to myślę, że będzie on w zawieszeniu.
Arkadiusz K
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze