Ujawnione akta obciążają Suchocką i Miodowicza

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez kraall » wtorek, 17 paź 2006, 18:38

Demurrer napisał(a):
kraall napisał(a):
Demurrer napisał(a):
Andrzej Albert jest naj naj :roll: Popieram.

Nieco odmienną opinię słyszałem z ust, chyba, pana Frasyniuka.

Frasyniuk. To ten co poszedł pod rękę z Millerami i Oleksymi?
Całe szczęscie, że tak mówi, inaczej byłoby po reputacji Roszkowskiego, gdyby Frasyniuk go chwalił.

Możliwe, że Ty masz rację a nie Frasyniuk. Chociaż jeżeli chodzi "o tamte czasy" Frasyniuk wydaje się być bardziej wiarygodny.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » wtorek, 17 paź 2006, 20:40

kraall napisał(a):
Demurrer napisał(a):
kraall napisał(a):
Demurrer napisał(a):
Andrzej Albert jest naj naj :roll: Popieram.

Nieco odmienną opinię słyszałem z ust, chyba, pana Frasyniuka.

Frasyniuk. To ten co poszedł pod rękę z Millerami i Oleksymi?
Całe szczęscie, że tak mówi, inaczej byłoby po reputacji Roszkowskiego, gdyby Frasyniuk go chwalił.

Możliwe, że Ty masz rację a nie Frasyniuk. Chociaż jeżeli chodzi "o tamte czasy" Frasyniuk wydaje się być bardziej wiarygodny.

To nie ja mam rację. To Roszkowski.
Z nim polemizuj.
A jak chcesz go zdezawuować to użyj do tego celu Autorytetów, nie Frasyniuków.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez scotsman » wtorek, 17 paź 2006, 22:18

simpli i tak zjadl wszystkie rozumy swiata...

uwaza sie za najmadrzejszego...najbardziej zaradnego...

tak jak rzadzaca partia sie uwaza...i jej przedstawiciele...

tylko ze tak im sie wydaje...

a rzeczywistosc jaka jest...

simpli..zal mi Ciebie...
scotsman

Postprzez scotsman » wtorek, 17 paź 2006, 22:32

simplicissimus napisał(a):
scotsman napisał(a):simpli i tak zjadl wszystkie rozumy swiata...

Rozumiem, że dla radości wielu, najlepiej udawać tu debila i krytykować jedną partię, chwaląc światopogląd uniwersalny, bo tak wypada. Powiedzmy, że mam to w niepoważaniu. Totalnie.

to ze masz ludzi w dupie to wiadomo...

dlaczego...nie wiadomo...

a ty udajesz wszystkowiedzacego...i powiem, ze fatalnie Ci to wychodzi

promowanie PiS-u tez...
scotsman

Postprzez scotsman » wtorek, 17 paź 2006, 23:09

simplicissimus napisał(a):
scotsman napisał(a):to ze masz ludzi w dupie to wiadomo...

Skąd ty wiesz, co ja mam tam, gdzie światło nie dochodzi. O ile mi wiadomo, nie pokazywałem ci tego. :twisted: Pomysl, zanim coś napiszesz. Nawet o tej godzinie jesteś niesmaczny i nie grzeszysz kulturą. A poziom masz ten sam, co polityka w okresie przedwyborczym w tym mieście. Dno.

a Ty znowu stawiasz sie ponad...

bo inni maja taki niski poziom...za to twoj jest wspanialy...

skad bierzesz tyle zadufania w sobie?...

ty naprawde chyba myslisz, ze jestes jakis wyjatkowy... :shock:
scotsman

Postprzez kraall » środa, 18 paź 2006, 07:54

Demurrer napisał(a):Możliwe, że Ty masz rację a nie Frasyniuk. Chociaż jeżeli chodzi "o tamte czasy" Frasyniuk wydaje się być bardziej wiarygodny.

To nie ja mam rację. To Roszkowski.
Z nim polemizuj.
A jak chcesz go zdezawuować to użyj do tego celu Autorytetów, nie Frasyniuków.[/quote]

To jakieś nieporozumienie. Nikogo nie dezawuuję. Ja szanuję dorobek pana Profesora i jego pozycję. Jedynie w dyskusji zasygnalizowałem, że nie wszyscy podzieleją Twój entuzjazm.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » środa, 18 paź 2006, 10:30

Ciąg dalszy tematu w dzisiejszej Rzepie.

INWIGILACJA PRAWICY Czy na odnalezionym dokumencie widnieje podpis b. szefa kontrwywiadu?
Tajemniczy agent Miodowicza

"Rz" dotarła do dokumentu, który może wskazywać na bezpośrednie zaangażowanie Konstantego Miodowicza, byłego szefa kontrwywiadu, w inwigilację prawicy.

Burza wokół Miodowicza rozpętała się w poniedziałek. Zbigniew Wassermann, minister koordynator do spraw służb specjalnych, zawiadomił prokuraturę, że Miodowicz (dziś poseł PO) jako szef kontrwywiadu UOP zlecał inwigilację prawicy. Prokuratura jeszcze tego samego dnia wszczęła śledztwo.

Jak ustaliła "Rz", zawiadomienie opiera się na jednym dokumencie. To odręczna notatka - jej autorem ma być właśnie Miodowicz - z datą 18 lipca 1995 r.: "Proszę ponownie ustawić źródło na kierunek rozpoznań wewnątrzkrajowych, a w szczególności środowisk prawicowych. W tym kontekście opinie akredytowanych w RP dziennikarzy (korespondentów etc.) - aczkolwiek interesujące - należy uznać za drugoplanowe". Notatka to tzw. dekretacja - rodzaj wskazówki dla funkcjonariusza kontrwywiadu. Dopisana została na dokumencie, który jest rodzajem raportu: nieznany z imienia i nazwiska funkcjonariusz opisuje w nim swoje spotkania z 13 oraz 14 lipca i informacje, jakie zdobył. Opierają się na doniesieniu PAPi streszczają publikacje rosyjskiej prasy w przeddzień wizyty w Polsce kanclerza Niemiec Helmuta Kohla. Z notatki i dokumentu wynika, że agentem kontrwywiadu jest dziennikarz. Prawdopodobnie - zagraniczny korespondent w Warszawie albo pracownik działu zagranicznego PAP.

Notatka pochodzi z 1995 r., została odnaleziona kilka miesięcy temu. Dlaczego wypłynęła dopiero teraz? Wassermann: - Żyjemy w świecie, w którym tłumaczyć musi się ten, kto pokazuje prawdę. Po prostu dostałem ją kilka dni temu od szefa ABW. To fragment 116 różnych rozpracowań operacyjnych odnalezionych w ABW podczas szukania akt dotyczących inwigilacji prawicy. Czy ta sprawa ma utopić Miodowicza? Jeśli ktoś poluje na legalnie działających polityków, to powinien zostać utopiony.

Wassermann zarzuca Miodowiczowi przekroczenie uprawnień. Nawet jeśli prokuratura postawi mu taki zarzut, to może się on przedawnić. - Trudno. Prokurator ustali, czy nasze podejrzenie jest słuszne - odpowiada minister.

W ostatnich tygodniach PiS oskarża polityków PO, głównie Jana Rokitę, o to, że wiedzieli o inwigilacji prawicy. Miodowicza obwiniał m.in. w wywiadzie dla "Rz" prezydent Lech Kaczyński. Dotąd jednak PiS nie przedstawiło dowodów na potwierdzenie swojej tezy. Dokument z podpisem Miodowicza, gdyby okazał się autentyczny, byłby dowodem na słuszność przypuszczeń PiS i jednocześnie dałby tej partii silny argument w politycznym sporze z PO.

Na dokumencie podpis Miodowicza jest nieczytelny. Wassermannowi wydaje się jednak nieprawdopodobne, by został sfałszowany. - Chociaż niczego wykluczyć w tejje. Miodowicz nie pamięta dokumentu z 18 lipca 1995 r.: - Ale jeżeli taka dekretacja będzie traktowana jako dowód przestępstwa, to sięgnę po ochronę prawną przeciwko takim insynuacjom - zapowiada. - Z notatki nie wynika nic, co mogłoby sugerować działania przestępcze. Wyrywanie z kontekstu jakichś zapisów to manipulacja. W działalności pana Wassermanna dominują wyłącznie racje polityczne. Możliwe, że ten dokument jest sfałszowany. Ta rzecz powinna być wyjaśniona, ale jeśli sprawę wyjaśniają tacy ludzie, jak Wassermann, to funta kłaków nie daję za takie wyjaśnienie. To aktywista partyjny, który z diabłem by się sprzymierzył, żeby pogrążyć wrogów.

Bogdan Święczkowski, szef ABW, nie chciał wczoraj komentować sprawy notatki.
WOJCIECH CIEŚLA, KRZYSZTOF WÓJCIK
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez blawatek-blu » środa, 18 paź 2006, 23:33

Słowianin, któryś dzień z kolei krzyczysz na forum, wyluzuj. Nigdy nie będzie dosyć przypominania co złego zrobiła lewica, a na razie to oni nie ponieśli żadnych konsekwencji, a przez dłłłłuugggiiii czas niszczyli kraj. Piszesz, że chłopcy z prawicy już 16 lat się zwodzą, tylko czas pokaże, jacy to chłopcy i kto nimi manipulował. Miodowicz dziś powiedział, że prawem konstytucyjnym miał obowiązek obserwować skrajną lewice jak i prawice :lol: :lol: :lol: .
blawatek-blu
Twardziel

Postprzez BLAaa » czwartek, 19 paź 2006, 08:19

Demurrer napisał(a):
U-S napisał(a):Rządy PiS to jest doskonały przykład jak się kopie polską rację stanu.

Bardzo dobrze przemyślany i uargumentowany post odnoszący się idealnie do tematu dyskusji, podparty wyszukanym słownictwem.
Gratulacje.

Ale prawdziwy...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » czwartek, 19 paź 2006, 08:21

blawatek-blu napisał(a):Słowianin, któryś dzień z kolei krzyczysz na forum, wyluzuj. Nigdy nie będzie dosyć przypominania co złego zrobiła lewica, a na razie to oni nie ponieśli żadnych konsekwencji, a przez dłłłłuugggiiii czas niszczyli kraj. Piszesz, że chłopcy z prawicy już 16 lat się zwodzą, tylko czas pokaże, jacy to chłopcy i kto nimi manipulował. Miodowicz dziś powiedział, że prawem konstytucyjnym miał obowiązek obserwować skrajną lewice jak i prawice :lol: :lol: :lol: .

Z całym szacunkiem, ale idź na biedna popegieerowską wieś i powiedz, że komuna była zła. Na bank nadzieją Cie na widły...
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze