Do woja marsz do woja...

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Palacz » piątek, 7 lip 2006, 06:15

Ja mam pomysł. Może uzbierajmy podpisy pod petycją o wykształceniu polityków . Tzn , że muszą mieć wykształcenie min wyższe. I ciekawe co wtedy się stanie ?? Ja tego nie rozumie dlaczego garstka moherowych babć i innych temu podobnych ma mi wybierać droge życiowom. I co to ma być armia zawodowa?? Przecież wiadomo , że broń jest tak zrobiona żeby mogły jej używać dzieci . To po co ja tam mam iść ?? Pić i słuchać jakiegoś burka kaprala. A takiego wała . Tyle mnie zobaczom . Przecież to znowu spowoduje wyjazdy za granice i co najgorsze młodzież nie będzie chciała przynajmniej jakaś część iść na studja . Koniec ogulniaka itp . i nara Polsko. Dlatego jestem zażartym przeciwnikiem byłego układu Uw i Solidarności. Ale przecież mamy demokracje. Najbardziej rozwala mnie fakt , że pisowcowi naplujesz na tważ a on i tak powie , że deszcz pada . RPis NIE !!!!
Palacz
Dyskutant

Postprzez ewe » piątek, 7 lip 2006, 08:16

I bardzo dobrze. Może tylko terminy zmienić . Dość udawania, układów w WKU i symulanctwa. To jest obowiązek, w którym każdy powinien solidarnie uczestniczyć, a nie myśleć jak by tu zakombinować, żeby nie iść.
Może mniej będzie takich jęczących,ździwionych i na wszystko narzekających mamisynków.
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » piątek, 7 lip 2006, 08:20

Palacz napisał(a):Ja mam pomysł. Może uzbierajmy podpisy pod petycją o wykształceniu polityków . Tzn , że muszą mieć wykształcenie min wyższe. I ciekawe co wtedy się stanie ?? Ja tego nie rozumie dlaczego garstka moherowych babć i innych temu podobnych ma mi wybierać droge życiowom. I co to ma być armia zawodowa?? Przecież wiadomo , że broń jest tak zrobiona żeby mogły jej używać dzieci . To po co ja tam mam iść ?? Pić i słuchać jakiegoś burka kaprala. A takiego wała . Tyle mnie zobaczom . Przecież to znowu spowoduje wyjazdy za granice i co najgorsze młodzież nie będzie chciała przynajmniej jakaś część iść na studja . Koniec ogulniaka itp . i nara Polsko. Dlatego jestem zażartym przeciwnikiem byłego układu Uw i Solidarności. Ale przecież mamy demokracje. Najbardziej rozwala mnie fakt , że pisowcowi naplujesz na tważ a on i tak powie , że deszcz pada . RPis NIE !!!!

A dlaczego inni mają za ciebie się męczyć. Nie jest to wiele , też mógłbyś coś dla tego kraju zrobić. I przy okazji może poduczą Cię ortografii.
ewe
Gwiazdor

Postprzez jeepi_srs » piątek, 7 lip 2006, 08:24

ewe napisał(a):
Palacz napisał(a):Ja mam pomysł. Może uzbierajmy podpisy pod petycją o wykształceniu polityków . Tzn , że muszą mieć wykształcenie min wyższe. I ciekawe co wtedy się stanie ?? Ja tego nie rozumie dlaczego garstka moherowych babć i innych temu podobnych ma mi wybierać droge życiowom. I co to ma być armia zawodowa?? Przecież wiadomo , że broń jest tak zrobiona żeby mogły jej używać dzieci . To po co ja tam mam iść ?? Pić i słuchać jakiegoś burka kaprala. A takiego wała . Tyle mnie zobaczom . Przecież to znowu spowoduje wyjazdy za granice i co najgorsze młodzież nie będzie chciała przynajmniej jakaś część iść na studja . Koniec ogulniaka itp . i nara Polsko. Dlatego jestem zażartym przeciwnikiem byłego układu Uw i Solidarności. Ale przecież mamy demokracje. Najbardziej rozwala mnie fakt , że pisowcowi naplujesz na tważ a on i tak powie , że deszcz pada . RPis NIE !!!!

A dlaczego inni mają za ciebie się męczyć. Nie jest to wiele , też mógłbyś coś dla tego kraju zrobić. I przy okazji może poduczą Cię ortografii.

dla jakiego kraju ? kobieto bredzisz !
jeepi_srs
Ważniak

Postprzez ewe » piątek, 7 lip 2006, 08:39

Nie jestem kobietą.
A w jakim kraju żyjesz ? Chcesz jak większość tylko brać od kogoś ? Mama wykarmi ,kraj wyuczy, a ty co ? Wszystkiego się domagasz za darmo ,mieszkania, leczenia, nauki. Zrób też coś dla tego kraju, nasi ojcowie za niego ginęli ,a ty chcesz tak psim swędem .
Chyba ,że nie chcesz tu mieszkać , ale gdzie indziej ,nam polakom będzie gorzej ,zapewniam cię
ewe
Gwiazdor

Postprzez jeepi_srs » piątek, 7 lip 2006, 08:46

ewe napisał(a):Nie jestem kobietą.
A w jakim kraju żyjesz ? Chcesz jak większość tylko brać od kogoś ? Mama wykarmi ,kraj wyuczy, a ty co ? Wszystkiego się domagasz za darmo ,mieszkania, leczenia, nauki. Zrób też coś dla tego kraju, nasi ojcowie za niego ginęli ,a ty chcesz tak psim swędem .
Chyba ,że nie chcesz tu mieszkać , ale gdzie indziej ,nam polakom będzie gorzej ,zapewniam cię

a wara od rodziny. co do wiedzy to sam sie wyuczylem, i co wedlug Ciebie zrobie dla tego zasranego kraju idac do woja ?
jeepi_srs
Ważniak

Postprzez ewe » piątek, 7 lip 2006, 09:22

SatH^Raa napisał(a):....Ja do wojska nie miałem zamiaru iść i nie poszedłem. A Ty ewe jeżeli uważasz, że pobyt w wojsku jest warunkiem koniecznym i wystarczającym, aby z "jęczących, ździwionych i na wszystko narzekających mamisynków" zrobić normalnych ludzi to chyba powinieneś się z kimś na mózgi zamienić.

Z toba bym nie chciał sie zamienić bo skoro nie wzięli cie nawet do wojska to coś jest nie tak

Ja poszedłem do wojska choć też nie chciałem ale musiałem i nie kombinowałem bo nie miałem takich układów .
Zgadzam sie ,że takie szkolenia niewiele zmienią,nie zapobiegną terroryzmowi. Jestem też za armią zawodową jeśli już musi byc . Oczywiście najlepiej by było gdyby szli tylko ci którzy chcą. Ale dopóty tak nie jest ten obowiązek powinien dotyczyć wszystkich .Wyjaśnię ci jeszcze ,że oczywiście poza inwalidami i tymi co nie maja 100 % w głowie .

P.S. W USA ,które są tak pacyfistycznie nastawione ,chłopak ,który nie był w wojsku ma problem ze znalezieniem dobrej pracy /mówia o nim ,że ma zły stosunek do ojczyzny/
ewe
Gwiazdor

Postprzez Bruno » piątek, 7 lip 2006, 09:46

Ja tez nie bylem w armii to znaczy, ze:
- mialem uklady,
- jest cos ze mna nie tak,
- nie mam 100% w glowie ??

Mnie w tym momencie obraziles, i tu wlasnie konczy sie wolnosc wypowiedzi.
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez ewe » piątek, 7 lip 2006, 09:54

Czytajcie dokładnie, analizujcie treść i nie imputujcie później .
ewe
Gwiazdor

Postprzez quad » piątek, 7 lip 2006, 09:58

ewe napisał(a):Ja poszedłem do wojska choć też nie chciałem ale musiałem i nie kombinowałem bo nie miałem takich układów .
Zgadzam sie ,że takie szkolenia niewiele zmienią,nie zapobiegną terroryzmowi. Jestem też za armią zawodową jeśli już musi byc . Oczywiście najlepiej by było gdyby szli tylko ci którzy chcą. Ale dopóty tak nie jest ten obowiązek powinien dotyczyć wszystkich .

Ogolnie to jezeli cos niewiele zmienia i nieczemu nie sluzy a kosztuje to chyba jest to raczej bez sensu...
I dla twojej informacji chetnie poszedl bym do wojska na zolnierza zawodowego, bo niestety to co nazywamy 'wojskiem' ma z wojskiem tyle wspolnego co ogol polskiego parlamentu z ludzmi inteligentnymi.

ewe napisał(a):Wyjaśnię ci jeszcze ,że oczywiście poza inwalidami i tymi co nie maja 100 % w głowie .

No nie wiem, sam znam osoby ktore poprostu zostaly przeniesione do rezerwy bez zadnych problemow i bez odstukiwania wojska. I co? Sa inwalidami czy jak?

ewe napisał(a):P.S. W USA ,które są tak pacyfistycznie nastawione ,chłopak ,który nie był w wojsku ma problem ze znalezieniem dobrej pracy /mówia o nim ,że ma zły stosunek do ojczyzny/

No to jest akurat super przyklad, pacyfistyczny kraj ktory w ciagu ostatnich kilkunastu lat prowadzil szereg wojen... Powiem wiecej, ja tam wole zebysmy byli jak najdalej od przyjmowania nawykow spolecznych z USA.
quad
Coś tam napisał

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze