Jaruzelski odznaczony.

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Foreigner » piątek, 31 mar 2006, 06:11

Kolysanka podpisal legitymacje. Widziales ja :?: Slepy na miedzy by zauwazyl. Na podpisanej stronie bylo pare slow drobnym drukiem i WYTLUSZCZONYM Wojciech Jaruzelski. Jezeli prezydent tego nie zauwazyl to... Boze uchowaj Polske.
Foreigner
Weteran

Postprzez Bruno » piątek, 31 mar 2006, 07:12

Aż 40 legitymacji... Powalajaca na kolana ilość, która pozwala na takie przeoczenie...
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Uri » piątek, 31 mar 2006, 11:04

niom. jak Bush odwracający uwagę od gospodarki wojnami :evil:

cała ta zabawa z Hyziem i Zyziem robi się coraz gorsza. Naprawdę, nawet Lepper lepiej by się sprawił.

a Jaruzelskiego uważam za większego patriotę niż kaczory, to na pewno.
Uri
Weteran

Postprzez Foreigner » piątek, 31 mar 2006, 13:15

Jaruzelskiego osadzi historia. Nadal nie mamy wielu dokumentow i nie znamy wielu faktow. Moze sie okazac, ze general byl zbrodniarzem. Moze sie tez okazac, ze dzialal z pobudek czysto patriotycznych. Niestety na wiele dokumentow bedziemy musieli spoooro zaczekac.
Foreigner
Weteran

Postprzez kraall » sobota, 1 kwi 2006, 07:50

W przeciwieństwie do braci Kaczyńskich, gen. Jaruzelski był na Sybirze. Wie, co to głód, wszy, cierpienie. Wie, w przeciwieństwie do braci bliźniaków-tak sądzę- do czego służy siekiera i jak się nią posługiwać. Nie potrzebuje swojej gehenny legitymizować żadnym krzyżem. Z bronią w ręku walczył o Polskę. Wystawiał swoje życie na śmierć. Pan Generał był żołnierzem i jest człowiekiem honoru. Dał temu piękny wyraz.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez qrczak » sobota, 1 kwi 2006, 10:22

Pan Generał był żołnierzem i jest człowiekiem honoru. Dał temu piękny wyraz.

Piękne. Sztandar wprowadzić z powrotem, trupa z szafy wyciągnąć i odkurzyć, Rosjan zaprosić z powrotem do Bagicza na lotnisko, albo niech wjeżdżają z powrotem do wszystkich miejsc gdzie gościli tyle lat. Generał na prezydenta, albo niech zwoła z powrotem WRONY i tym razem nas rozdziobią.

A co :?:

P.S. Honor to on pokazał juz raz jak Teleranka nie było a po ulicach czołgi jeździły.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Uri » sobota, 1 kwi 2006, 11:04

qrczak napisał(a):
Pan Generał był żołnierzem i jest człowiekiem honoru. Dał temu piękny wyraz.

Piękne. Sztandar wprowadzić z powrotem, trupa z szafy wyciągnąć i odkurzyć, Rosjan zaprosić z powrotem do Bagicza na lotnisko, albo niech wjeżdżają z powrotem do wszystkich miejsc gdzie gościli tyle lat. Generał na prezydenta, albo niech zwoła z powrotem WRONY i tym razem nas rozdziobią.

A co :?:

P.S. Honor to on pokazał juz raz jak Teleranka nie było a po ulicach czołgi jeździły.

jak już musisz popadać w głodne teksty populistycznej Nowej Polski, wytocz chociaż jakieś poważne argumenty. tu nie krzykactwo na strajku, tu dyskusja. w miarę możliwości poważna.

a tak, czołgi jeździły. chcę ci tylko przypomnieć, że w momencie wprowadzenia stanu wojennego gruuuba większość robotników strajkowała - w całym kraju - a Solidarność nie zgadzała się na żaden wariant podziału władzy w Polsce, nawet nie chcieli o tym słyszeć.
no, ale co ja mogę wiedzieć. w końcu jesteś dużo starszy i wtedy byłeś dorosły, rozumiałeś co się dzieje.
Uri
Weteran

Postprzez qrczak » sobota, 1 kwi 2006, 11:12

ak już musisz popadać w głodne teksty populistycznej Nowej Polski, wytocz chociaż jakieś poważne argumenty. tu nie krzykactwo na strajku, tu dyskusja. w miarę możliwości poważna.

Mi wystarczą dokumenty o prosbach kierowanych do Moskwy przez pana tfu generała o interwencję.
Wystarczą mi wypowiedzi pana tfu generała o tym że Wałęsa nie był internowany, korzystał z gościny władzy ludowej.

a tak, czołgi jeździły. chcę ci tylko przypomnieć, że w momencie wprowadzenia stanu wojennego gruuuba większość robotników strajkowała - w całym kraju - a Solidarność nie zgadzała się na żaden wariant podziału władzy w Polsce, nawet nie chcieli o tym słyszeć.

A wiesz czemu strajkowali :?:
Pan tfu generał też nie chciał się podzielić władzą i dlatego błagał przyjaciół o interwencję. Chciał dalej trwać w błogostanie i mówić ludziom że jest dobrze i że jakby co to partia się wyżywi.

I mam nadzieję że go rozliczą w końcu, dosyć utrzymywania pana tfu generała z moich podatków.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez kraall » niedziela, 2 kwi 2006, 06:51

Grczak, swoje fiu bździu wygłaszaj na antenie o. Rydzyka. Tu piszą normalni obywateke :P
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » niedziela, 2 kwi 2006, 08:57

Brawo qrczak. Brawo. Popieram w pełni.

Jaruzel to agent Moskwy, co było wiadomo od początku, a ostatnio ujawnił też TVN. Ciekawe ilu polskich patriotów ma na sumieniu jeszcze za młodych lat, jak donosił bezpośrednio do radzieckiej bezpieki, na polskich żołnierzy. Potem wyszkolony i indoktrynowany w Moskwie.

Kaczyńscy walczyli o wolną Polską z właśnie takimi jak Jaruzel.

A to, że czuje się bardziej związany z Moskwą i poprzednim systemem, pokazał w zeszłym roku podczas obchodów rocznicy z Putinem.

Natomiast fakt, że jest teraz schorowanym dziadkiem, nie oznacza, że należy inaczej oceniać jego działalność. A chwyty marketingowe w stylu zwrócenia kawałka blachy nie robią na mnie żadnego wrażenia. Niech cwaniak odda rentę i podzieli się ze swymi ofiarami, które często dostają od Państwa nie więcej niż 500 zł.
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze