padalec napisał(a):Wg. mnie Jezus jest lepszy od Mahometa, gdyż potrafi przemienić wodę w wino.
Niewątpliwie jest to jego duży plus.

chyba musisz trochę zweryfikować swoje poglądy, przynajmniej z pounktu widzenia katolika:wredniak napisał(a):HO!HO! , Cos slyszales ale nie bardzo wiesz o czym mowisz. Jezus nie jest bogiem lecz jego synem.
reszty poszukaj w dogmacie o Trójcy ŚwiętejKKK 423 Wierzymy i wyznajemy, że Jezus z Nazaretu, urodzony jako Żyd z córki Izraela w Betlejem, w czasach króla Heroda Wielkiego i cezara Augusta I, z zawodu cieśla, który umarł ukrzyżowany w Jerozolimie za czasów namiestnika Poncjusza Piłata, w czasie rządów cezara Tyberiusza, jest odwiecznym Synem Bożym, który stał się człowiekiem. Wierzymy, że "od Boga wyszedł" (J 13, 3), "z nieba zstąpił" (J 3,13; 6, 33), "przyszedł w ciele" (1 J 4, 2), ponieważ "Słowo stało się ciałem i zamieszkało wśród nas. I oglądaliśmy Jego chwałę, chwałę, jaką Jednorodzony otrzymuje od Ojca, pełen łaski i prawdy... Z Jego pełności wszyscyśmy otrzymali – łaskę po łasce" (J 1, 14. 16).
Katechizm Koscioła Katolickiego
KKK 424 Poruszeni przez łaskę Ducha Świętego i pociągnięci przez Ojca, wierzymy i wyznajemy o Jezusie: "Ty jesteś Mesjasz, Syn Boga żywego" (Mt 16,16). Na skale tej wiary, wyznanej przez św. Piotra, Chrystus założył swój Kościół (Por. Mt 16, 18; św. Leon Wielki, Sermones, 4, 3: PL 54, 151; 51, 1: PL 54, 309 B; 62, 2: PL 54, 350 C-351 A; 83, 3: PL 54, 432 A). (jw KKK)
Do książek, a potem na forum.

Tak trzymac. A o czym chcesz rozmawiać? Konkretnie? O tych którzy zaprzeczają dogmatowi Trójcy Swietej? Od tego się zaczęło. Jezus nie jest Bogiem a Synem Bożym. O Braciach Polskich, Świadkach Jehowy. Tak, są, niewielki procent , jeżeli nie promil społeczeństwa. Pada "WAS". Więc odpisuję. Po raz ostatni, chyba. W następnej kwestii zawrzyj więcej treści a mniej wyświechtanych frazesów. Będzie o czym podyskutować. Nie obrażałem cię, wiec tego samego wymagam wobec siebie.wredniak napisał(a):HO!HO!, poczytaj troche wiecej na temat kosciolow, wiary i religii.Przemysl to doglebnie i wtedy mozemy rozmawiac. Teraz zaprezentowaliscie poziom wiedzy obowiazujacy na religii chyba w gimnazjum. Ksiadz katecheta moze byc z was dumny.Tak trzymac.
HO!HO! napisał(a):pluskwa napisał(a): . Nie obrażałem cię, wiec tego samego wymagam wobec siebie.
Nie rozumiem. Napisałem powyższe do wredniaka, nie do Ciebie. Jak więc mogłem Cię obrazić?
HO!HO! napisał(a):report5 napisał(a):debilizm - jak to u nas - nabiją sobie nakład i zrobią reklamę - cioły - choć rz wole od koszernej ale to jedne cioly - okazuje się
Czytałeś r5 Orianę Fallaci Siła Rozumu? Tak się pytam, nie żebym się od razu identyfikował.
report5 napisał(a):HO!HO! napisał(a):report5 napisał(a):debilizm - jak to u nas - nabiją sobie nakład i zrobią reklamę - cioły - choć rz wole od koszernej ale to jedne cioly - okazuje się
Czytałeś r5 Orianę Fallaci Siła Rozumu? Tak się pytam, nie żebym się od razu identyfikował.
raz wydałem na nia kasę, jakies parę lat temu i starczy - jak pamietam, pani lekko oszołomiona - a dlaczego pytasz ?
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości