Oleksy sypie...

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Konsul » piątek, 23 mar 2007, 23:55

Nie wiem czy PIS to odczuje, być może tak, mam nadzieję, że w sposób pozytywny. Ponieważ społeczeństwo zobaczy, jak to przedstwiciele biednych ludzi "walczyli" i jak się "bardzo przejmowali" losem swojego elektoratu.
A tak na marginesie to partia ludzi bardzo bogatych i dbająca wyłącznie o własne interesy, zawsze zdobywała marginalne poparcie. Tego życzę sld i strukturze, w którą tam się teraz po raz kolejny przepoczwarza.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » sobota, 24 mar 2007, 09:06

Konsul napisał(a): Bo SLD i jakieś LId-y to nie lewica, to bogaci "baronowie", którzy chcą utrzymać status-quo. I tyle.

Bredzisz kolego...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » sobota, 24 mar 2007, 09:52

BLAaa napisał(a):
Konsul napisał(a): Bo SLD i jakieś LId-y to nie lewica, to bogaci "baronowie", którzy chcą utrzymać status-quo. I tyle.

Bredzisz kolego...

Oleksy: Tak, zgoda. Prawda jest taka, że cały kapitalizm polityczny stworzył Kwaśniewski.
(...)

O: Kreujesz coś nowego w gospodarce?
G: Przecież wy mi na nic nie pozwalaliście
O: Pozwalaliśmy ci na wszystko.
G: Ta…
O: Mnie nie chciałeś, bo miałeś komitywę z Kwaśniewskim i Millerem, a ja ci byłem niepotrzebny. Ja bym ci załatwił, to byłoby możliwe.
(...)
G: A wyście robili k.... te...
O: Co myśmy robili?
G: Przekręty głównie.
O: Przekręty szły.
G: W prywatyzacji.
O: Dlatego ci powiem, że jak patrzę na tę (bankową) komisję śledczą. To tak frontalny atak na nią nie jest przypadkowy.
(...)
G: Dla ciebie też, bo ty brałeś w tym wszystkim udział.
O: We władzy brałem udział w swoim okresie.
G: Mieliście w dupie tę Polskę, ci też mają na zmianę, jeszcze nie wiedzą…
O: Ja nigdy nie miałem!
G: Oj tam!
O: Moja sitwa i owszem, miała w dupie.

http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=36593
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » sobota, 24 mar 2007, 10:19

No i co z tego wynika??
Do tej pory Oleksy dla prawicy był niewiarygodny, a teraz jest??

Podobnie wygląda z Żemkiem i ppłk. Klembą.
jeszcze niedawno PiS twierdził, że ich zeznania sa niewiarygodne, ale w Raporcie z likwidacji WSI Macierewicz dokładnie na ich zeznania przed sądem (dzlaczego??) powołuje się, w oskarżaniu Waltera i Wejcherta, że za kasę z FOZZ utworzyli ITI...

Proponuje włożyć głowe w przerębel...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Bruno » sobota, 24 mar 2007, 10:19

Ciekawe tylko dlaczego taki materialy wyplywaja z prokuratury... Nie po raz pierwszy zreszta. Gdziez ta oslawiona tajnosc ??
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez BLAaa » sobota, 24 mar 2007, 10:22

No właśnie Bruno... Po raz pierwszy w historii RP prokuratura jest tak nieszczelna... Pies drapał, że wypływaja materiały na polityków. Niestety o wiele bardziej niepokojące jest to, że przy takiej nieszczelności z pewnością wypływaja też kwity dot. morderców, gwałcicieli i innych zbrodniarzy...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Konsul » sobota, 24 mar 2007, 13:14

BLAaa napisał(a):No właśnie Bruno... Po raz pierwszy w historii RP prokuratura jest tak nieszczelna... Pies drapał, że wypływaja materiały na polityków. Niestety o wiele bardziej niepokojące jest to, że przy takiej nieszczelności z pewnością wypływaja też kwity dot. morderców, gwałcicieli i innych zbrodniarzy...

Chwila, moment, nagrania, które opublikowały media nie pochodzą z prokuratury.
W tych nagraniach uderza jedno: a mianowicie podejście lewicy ( a właściwie byłych działączy PZPR ) do władzy i jej sprawowania. Nawyki zostają, charakter również. A kwestia nazewnictwa nic nie pomoże.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Bruno » sobota, 24 mar 2007, 13:23

Konsul napisał(a):Chwila, moment, nagrania, które opublikowały media nie pochodzą z prokuratury.

Kod: Zaznacz cały
Nagranie przed kilkoma dniami trafiło do Prokuratury Okręgowej w Warszawie, która prowadzi śledztwo w sprawie gróźb pod adresem Gudzowatego i jego najbliższych.

I wlasnie stamtad wyplynely...
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Konsul » sobota, 24 mar 2007, 13:32

Nic z tego nie wynika. Dziennik pisze, że dotarł do przedmiotowych nagrań. Nie jest przesądzone, w jaki sposób, a tym bradziej, że to wyszło z prokuratury.
Ale to i tak nie jest przedmiotem tego topicu, jak i zresztą całej sprawy. Tak działała lewica ( sld ), dokładnie jak to Oleksy przedstawił. Kogo tu bronić? W imię czego? Partyjnych bonzów, którzy za nic mają polityczne doły, że o zwykłych ludziach nie wspomnę.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Bruno » sobota, 24 mar 2007, 14:06

Zapytanie dlaczego takie materialy wyplywaja z prokuratury jest zupelnie na miejscu. Poza tym chyba zauwazyles, ze raczej nie bronie tu nikogo. W prokuraturze jest po prostu istny wyscig szczurow - przebija sie tylko najgorliwsi, a wzor postepowania plynie z gory (prokurator generalny), pokazal jak mozna olewac prawo. Olal konstytucje sugerujac prezesowi TK rezygnacje (podobno w demokracji wladza sadownicza jest niezalezna od innych); osadzil publicznie lekarza, ktory bral lapowki jako morderce (kazdy jest niewinny do wyroku sadu; czy tez recznie steruje prokuratura.
Dlatego takie przecieki mnie nie dziwia - najgorliwsi zostana dostrzezeni...
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Konsul » sobota, 24 mar 2007, 14:16

Zgadzam się, że niestety niektórzy próbują budować swoją karierę w opisany prze Ciebie sposób. Cóż, zawsze znajdą się bezmyślni klakierzy i karierowicze. To się dzieje niezależnie od tego, kto ma władzę.
Niemniej rozmawiamy nad materiałem o lewicy, czyli "taśmami prawdy Oleksego".
Konsul
Gwiazdor

Postprzez Bruno » sobota, 24 mar 2007, 14:19

Niemniej szklanka bywa albo w polowie pusta, albo w polowie pelna w zaleznosci od punktu widzenia. Wiec pozwol mi wyrazic swoje zdanie w tym temacie, nie splycajac go do prawdy czy nieprawdy, bycia szuja czy nie.
W tym temacie nie tylko wazne jest, ze tasmy sie pokazaly, ale tez skad i w jaki sposob.
Bruno
Rycerz forum

Postprzez mimoza » sobota, 24 mar 2007, 21:43

czerwonak została wdeptana w glebę...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez padalec_ » sobota, 24 mar 2007, 21:47

czerwoną zarazę trza mordować czerwonymi bakteriami
padalec_
Twardziel

Poprzednia strona