Owsiak na cenzurowanym

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Roman » środa, 26 lip 2006, 16:24

prywatna służba zdrowia? to nie jest tak jak piszesz

1) wielu ludzi nie byłoby na nią stać, tym bardziej, że konkurencję w tej dziedzinie ograniczają względy natury topologicznej - w większości nie idę tam gdzie mi lepiej, tylko tam gdzie bliżej
2) jeśli prywatna to, nie ma miejsca na fundusz zdrowia - bo w tym Twoim ultraliberaliźmie chodzi chyba o to, by jak najmniej obywatel płacił
3) nawet jeśli ograniczonoby te składki i podatki to wzrost liczby pieniędzy w portfelach obywateli nie byłby tak szybki jak wzrost kosztów [/center]
Roman
Mieszka tu

Postprzez Konsul » środa, 26 lip 2006, 20:43

Myślę, że tu zbytni odbiegamy od tematu. Owsiak bardzo dużo zrobił dla wszystkich ludzi. Wiele osób skorzystało z akcji WOŚP, to jest coś co nas łączy. Wzbudza pozytywne reakcje i tak w rzeczywistości naprawdę działa. To jest sprzęt medzyczny, który ratuje ludzkie życie, jeżeli ktoś to przedstawia jako złą działalność to po prostu jest GŁUPI i durny ćwok z niego. Zwłaszcza, jeżeli swoje tezy popiera jakimiś farmazonami o dupie marynie.
Konsul
Gwiazdor

Postprzez ewe » czwartek, 27 lip 2006, 13:52

Jak sprywatyzuja całą służbę zdrowia ,to logicznie mysląc pan Owsiak straci pracę , a zwykli ludzie straca możliwość pomocy innym. No bo przecież nie będą wyposażać prywatnych klinik bogaczom
ewe
Gwiazdor

Postprzez Sauniere » czwartek, 27 lip 2006, 14:07

czemu miałby stracic .. charytatywnosc zawsze bedzie i jest wskazana nawet .. tylko czasami jest lepiej zbierać na konkretne osoby .. i dlaczego bogaczom? .. osoba nie musi byc boagata by korzystac z prywatnej słuzby zdrowia .. zreszta kiedys był pomysł na prywatne słuzby zdrowia .. swoja droga czemu osobiscie człowiek nie moze decydowac gdzie sie chce leczyc i na co wedruje jego składka i podatki? .. ale jak juz mowiłem ja tu dyskusje koncze .. jest sporo for roznych gdzie sa dyskusje o słuzbie zdrowia i padaja argumenty z obu stron , sa dziesiatki artykułów na ten temat .. kto chce to poczyta ..
Sauniere
Ważniak

Poprzednia strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze