Jaką książkę teraz maglujesz vol. 2.

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez Henry_Chinaski » wtorek, 20 gru 2005, 22:49

Piękni, dwudziestoletni M. Hłasko... nie ma to jak ubarwianie własnej biografii, ale mozna tam znaleźć kilka ciekawych uwag o nastrojach panujacych w latach pięćdziesiątych.
Henry_Chinaski

Postprzez Suzy » niedziela, 25 gru 2005, 22:39

... Rafał Ziemkiewicz "ciało obce" ... zapowiada się ciekawie ... :roll:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Henry_Chinaski » niedziela, 25 gru 2005, 22:59

Tomasz Piątek Przypadek Justyny
Henry_Chinaski

Postprzez Henry_Chinaski » poniedziałek, 26 gru 2005, 13:35

Jerzy Jarzębski Powieść jako autokreacja
Henry_Chinaski

Postprzez Roman » poniedziałek, 26 gru 2005, 21:39

Roman
Mieszka tu

Postprzez Nemo » środa, 28 gru 2005, 17:14

Nemo
Ważniak

Postprzez MarcinR » środa, 28 gru 2005, 17:26

Al-kaida"Bogactwo Terroru"

Do najbardziej wstrząsającego aktu terroru, jakiego świadkiem był świat i jaki wydarzył się kiedykolwiek na amerykańskiej ziemi, doszło 11 września 2001 roku. Co naprawdę wiemy o al. - Kaidzie i jej żołnierzach, którzy konspiracyjnie działają w przeszło sześćdziesięciu krajach na całym świecie, w tym także w Stanach Zjednoczonych. Książka analizuje rodzinne korzenie tego ugrupowania, zasięg siatki terrorystycznej, jej polityczne i religijne przesłanie, a także taktykę

Obrazek
MarcinR

Postprzez MarcinR » środa, 28 gru 2005, 17:47

Opinie i poglądy zaprezentowane w książce są wyłącznie przemyśleniami autor, którego celem było uporządkowanie i przegląd dostępnych informacji, czyli ogólnie rzecz ujmując żadnej głębszej bibliografii nie posiada, za to zaprezentowane są dość ciekawe materiały rozmów z najemnikami, i byłymi amerykańskimi komandosami.
Dodając już od siebie bardzo ciekawym wątkiem w tej książce jest zapisek przesłuchania Maruda, dzięki temu ze przesłuchiwali go Palestyńczycy terrorysta okazał się niezwykle chętny do rozmowy, toteż dostarczył wielu ciekawych informacji
Śledczy: Jak chciałeś zabijać?
Marud:Już ja wiem..... Umiem zabijać. Ludzi można zabijać gazem. Można też pistoletem, nożem. Można za pomocą ładunków wybuchowych. Jest dużo sposobów.
Śledczy:, Co miałeś zrobić w drodze do Singapuru?
Marud: Chciałem podłożyć bombę w United air
Śledczy: W United Air?
Murad: Hmmm planowałem... Miało mi to zając tydzień.............
Jedni mogą potraktować tą publikacje z przymrużeniem oka drudzy dość poważnie, ale każda ciekawsza opinia na ten temat się przyda, szczególnie człowieka, który przez 7 lat był doradcą federalnego biura śledczego ds. międzynarodowego terroryzmu i przestępczości zorganizowanej.
MarcinR

Postprzez kurczaczek » piątek, 30 gru 2005, 17:13

"Czasami wołam w niebo"
Opowieść o nadzieji, miłości i walce z nowotworem.

Świetna książka! Płakałam, płacze i będę pakać.
kurczaczek
Terminator

Gadu-Gadu: 2785812
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki