Garis - Galeria Zdjęć

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez Garis » niedziela, 22 maja 2005, 21:37

13. Księżyc :) Tyle udało się wycisnąć z mojego Canonka przy pomocy lornetki :) Był problem z ustabilizowaniem sprzętu i brakowało skali do ustawienia ostrości :) Jak ktoś ma lepszy zoom to chętnie bym zobaczył zdjęcia księżyca. Dzisiejszym sponsorem zdjęcia księżyca jest literka "F" widoczna na księżycu :roll:
Obrazek
Garis
Twardziel

Postprzez FiDo » niedziela, 22 maja 2005, 21:40

no no no :) zacnie, szkoda tylko, ze rozmyte. ale mimo wszystko nawet nie wpadlem na to, ze z naszej klasy canonow, mozna cos takiego zrobic :) chyba sam kiedys tak poeksperymentuje. przydal by sie teleskop ;)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Garis » niedziela, 22 maja 2005, 22:37

niom... :)

14. Boże Ciało w Łowiczu
Obrazek
15. Łowiczanki
Obrazek
16. Ten ludek to moja siostra Aneta i jej piesio Alan
Obrazek
17. Aneta, sesja na drzewie ;) + efekt w Photoshopie
Obrazek
18. Alanek sobie biegnie :)
Obrazek
Garis
Twardziel

Postprzez FiDo » wtorek, 31 maja 2005, 09:49

FiDo
Arcymistrz

Postprzez r00t » środa, 1 cze 2005, 14:12

Garis, ..cóż, obejrzałem wszystkie fotki.. i .... ..i nic ciekawego nie widzę... :) ja lubię zdjęcia które coś w sobie mają... co? hmm.. sam nie wiem... na pewno nie idealną głębię ostrości czy podręcznikowe triki... nie lubię pospolitych widoków zachodu słońca... nie lubię też super ekstra wymęczonej techniki na zdjęciu, które niczego nie pokazuje... co w takim razie lubię? :) np zdjęcia tego gościa, polecam -> http://www.bernhardwolff.com/

ps. spełniłem prośbę z innego wątku i obejrzałem twoje zdjęcia.. komentarz też zamieściłem jak widać.
r00t
Administrator

Postprzez FiDo » środa, 1 cze 2005, 15:49

jak juz jestesmy przy linkach to polecam te trzy

trzy z moich ulubionych stron o fotografii.. ogladajac fotografie uliczna az sie chce zapuscic w miasto z aparatem. moze komus sie spodoba, ktos sie tym zajmie :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez wredniak » środa, 1 cze 2005, 18:26

Podoba mi sie zdjecie 16 i 18. 17 jest dobre ale nie odpowiada mi tlo,moze gdyby bylo bardziej spokojne.? To mi bardziej pasuje do jadacego samochodu. Jesli chodzi o link zaproponowany przez rOOt :? Kwestia gustu. Nie wiem kim jest fotograf, ale wedlug mnie to musial miec lub ma dobrego mecenasa,ktory go wypromowal. Powiedzialbym,ze wiekszosc z tych fotek jest przecietna i wlasnie technicznie wymeczona. Takie i podobne fotki widywalem w naszych zakladach foto. Nikt nie uwazal ich za arcydziela,a autorow za artystow. :lol: Takie jest moje zdanie,ale ja nie jestem specjalista i pewnie mam gust wypaczony. :? Uwazam jednak,ze odpowiedni mecenas w ciagu 2 lat zrobilby z Garisa dobrze zapowiadajacego sie artyste. :wink:
wredniak
Ważniak

Postprzez Garis » czwartek, 2 cze 2005, 08:28

r00t a to dopiero mnie zdołowałeś :shock: Teraz to nawet dobry mecenas mi nie pomoże, taka krytyka dla moich fotek to szok. No ale nie ma jak konstruktywny krytycyzm :) Dzięki za komentarz. W tym odnośniku co zapodałeś ciężko było mi znaleźć coś interesującego oprócz pomysłu na prezentację zdjęć. Te foty są jakieś wyuzdane, perwersyjne i odpychające. Ich autor wg. mnie ma wypaczony gust.

Poniżej wlepiam raz jeszcze ujęcie nr 17. Ponownie wykadrowane, zdjęty kolor, a w tle rozmycie Gausa o mocy 2.5. Ile to człowiek musi się namęczyć, żeby się ludziom (r00t czyt. userom) fotki podobały :) Wredniak dzięki za optymistyczny akcent :spoko:

17a.
Obrazek

A teraz coś prosto z domowego labolatorium jakim była łazienka, z serii eksperymentów Garisa :) Bez idealnej głębi ostrości, żadne tam podręcznikowe triki ani pospolite widoki słońca... Zdjęcie powstało przypadkowo, bez wymęczonej techniki... Wklejam specjalnie dla r00t'a :) Panie i Panowie... Przed wami zdjęcie, które przedstawia "coś":

19. "Zapałka w ogniu"
Obrazek
Chciałem uwiecznić efekt zapłonu zapałki, ale nic z tego ciekawego nie wychodziło...
Garis
Twardziel

Postprzez Garis » czwartek, 2 cze 2005, 13:37

Natalia, jestem fotografem amatorem. Lubię robić zdjęcia i mam małego chopla na tym punkcie, ale nic zaskakującego na razie nie przewiduję... Chyba, żeby coś wygrzebać ze zdjęć z Egiptu....? One są dla mnie bardzo cenne i zasługują na odrębną galerię z prawdziwego zdarzenia...
Garis
Twardziel

Postprzez Garis » czwartek, 2 cze 2005, 13:54

Sorki Natalia :) Myślałem, że Ty jesteś profesjonalistką i może nawet zawodowo pstrykasz foty :D Bynajmniej tak o Tobie świadczą Twoje fotki w moim mniemaniu. Oki, poszukam czegoś z Afryki... Wolisz ludki czy krajobrazy ?
Garis
Twardziel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki