marleyki w latarni morskiej

Ten dział dotyczy muzyki i wszystkich spraw z nią związanych. Jeżeli lubisz słuchać, grać, komponować czy rozmawiać o muzyce - pisz tutaj.

Postprzez Suzy » środa, 17 maja 2006, 10:05

chrzano napisał(a):Tfu - kopnęłem się z cytatem - cytowałem Suzy:
Suzy napisał(a):(tylko bez metalu-to ustalono) :wink:

to był żarcik do wypowiedzi :

j0shu4 napisał(a):(...)
inna sprawa ze b.duzo plyt przynoszonych przez ludzi to np. death metal
ja nie mam ochoty na sluchanie tego

choć żarcik żarcikiem a podobnie jak "j0shu4" miłośniczką tego gatunku nie jestem...
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Suzy » środa, 17 maja 2006, 10:16

barmaid napisał(a):Suzy... zadowolenie wszystkich to absurd.Taki stan rzeczy nie jest do osiągnięcia.

oczywiście się zgadzam... ale chyba nie ma co odbierać tych postów jedynie w kategorii ataków... większość osób pisze jednak swoje uwagi nie ze złośliwości tylko żeby dać jakieś sygnały... może coś usprawnić itd... chyba nie ma w tym nic złego, że np mi zależy by wybierając się do tego miejsca fajnie się pobawić i spotkać tam troszkę ludzi... to chyba też w "latarniowym" interesie... a więc jak choć troszkę ktoś będzie miał na uwadze parę argumentów <zarówno "waszych" dot. koncertów i pory przyjścia jak i tych forumowiczów> to i może ostatecznie jakiś sens tego forumowego marudzenia będzie ... :wink:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez kamila » środa, 17 maja 2006, 11:45

r00t napisał(a):Latarnia to naprawdę klimatyczne miejsce.
Dokładnie, dlatego lubię tam przychodzić, spotkać znajomych, których nie mam okazji spotkać w poniedziałek, wtorek, środe czy czwartek, a właśnie dopiero w piątek, bo pracuja, uczą się, etc.. Lubię wypić piwo, zapalić papierosa i się "wyluzować", bo chyba o to w tym wszystkim chodzi i tak było, ale juz nie jest, to znaczy jest, ale nie w takim stopniu jak kiedyś, teraz się troszkę mecze. Przyszłam ze znajomymi z miesiąc temu do latryny o 22:00 jak kiedyś się przychodziło i byliśmy tylko my, nie mogłam tego pojąć, dlaczego ludzie zbierają się dpiero o 00:00. Mówicie o muzyce, ze ta sama, z tym niestety też sie muszę zgodzić, zdarzyło mi się dwa razy podrzucić płytke z fajną muzyką do tańcznia, różnorodną jednak nie aż tak odstającą od klimatu latrynowego i ani razu nie usłyszałm tej płyty, hyhy.. no cóż. Nie ma co narzekać, cieszę się, że w ogóle mogę gdzieś w piątek wyprysnąć, odstresować się :) , choć brakuje mi kawałków The Cure, Faith No More, Kult, Hey, Boney M, The Cranberries i innych dobrych kapel..
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez j0shu4 » środa, 17 maja 2006, 11:56

Boney M masz do bolu w Antidotum
Latarnie zostawmy w spokoju :)
j0shu4
Moderator

Postprzez kamila » środa, 17 maja 2006, 12:00

j0shu4 napisał(a):Boney M masz do bolu w Antidotum
swojego czasu w Antidotum też przebywałam -dłużej i Boney M nie słyszłam, a to mi peszek no.. tylko, że jest inna sytuacja, do latarni chodzę potańczyć, w Antidotum jednak nie wyskoczę na parkiet, a przy Boney M fajnie się pobawić -tańcząc, można.
:)
kamila
Arcymistrz

Postprzez j0shu4 » środa, 17 maja 2006, 12:05

ja bywam rzadko i niestety mam pecha
zawsze jak jestem gra Boney M :)
j0shu4
Moderator

Postprzez kulA » środa, 17 maja 2006, 12:17

WZT napisał(a):p.s. kto pamieta zlot w latarni???

ja pamietam, to byla dopiero impreza i ten niesamowity ptaku dance :P
chrzano wzt tez wtedy jeszcze nie bylo na forum :P
kulA
Rycerz forum

Postprzez rysio » środa, 17 maja 2006, 16:46

barmaid napisał(a):(...)Rysio sobie pisze/ no ma prawo.../, że przyszedł i nie było reggae.No Rysio... do której można czekać na ludzi z tym reggae??(...)

hmmm jak tak lubicie reggae, że organizujecie imprezę, na której tylko to miało być grane, to chyba nie problem żeby mimo braku frekwencji grało sobie reggae całą noc... co prawda nie było wjazdu, więc pewnie do czasu, w którym tam dotarłem zrezygnowaliście z zamysłu marleyków( :wink: )marleyek... :roll: ale skoro i tak nie było już wjazdu to nie mam sie co czepipać... chodzi mi o to głównie dlatego, że kumpel mi mówił:"zobaczysz że nie będzie reggae, jak byłem ostatnio na marleykach to może ze dwa kawałki reggowe puścili(...)" wszedłem tam z nim właśnie i wierząc w was miałem nadzieję, że się zdziwi...

barmaid napisał(a):(...)Koncert zaczyna się planowo o 21, przychodzicie o 22-23 i jesteście zdziwieni, że już koniec, albo, że musicie płacić za bilety.Kapela czeka, my się wstydzimy, że frekwencja mierna...(...)

no nie wiem... jak przychodzę na czas to później czekam 2 godziny. tak było na ostatnim koncercie pogodno. ja wiem, że wam lub zespołowi (w zależności od sposobu rozliczania się) nie kalkuluje się grać dla garstki, ale opóźniając koncert dajecie ludziom do zrozumienia że zaczyna się grać dopiero gdy przyjdą. tak być nie powinno. inna sytuacja: w zeszłe wakacje spóźniam się na koncert budynia... jakieś 1,5h... przed nim miał być jakiś support, ale właśnie jak doszedłem wszystko się skończyło. niestety nikt nie wiedział kto to właśnie grał więc poszedłem do domu. następnego dnia okazało się, że budyń zagrał dopiero po moim wyjściu...

barmaid napisał(a):a po koncercie po piwku na ławce przychodzicie się "bawić".Bądźmy fair.(...)

ja tak nie robię, a ci którzy tak robią to przez to może, że ponoć po pierwszej czy drugiej już nie kasujecie za wstęp, może to błąd...?

barmaid napisał(a):warto czasem przyjść pobawić się na trzeźwo...wszystko wtedy wygląda lepiej.

i może lepiej wyglądałoby granie w latarni gdyby wasz didżej nie zataczał się od piwka, wymyślając i grożąc klientom...

barmaid napisał(a):Takie jest moje zdanie. Uszanujcie, że /tak jak pisałam wcześniej/ ktoś chce jeszcze cokolwiek dla młodych kołobrzeżan robić.

a to akurat jest wzniosłe.. zdaję sobie sprawę, że gdyby was nie było to miejsce byłoby pewnie zamknięte, a to oznaczałoby siedzenie w piatkowe wieczorki w domu. i proszę nie uznajcie tego za czepianie się... zmiany proponowane są proste do przeprowadzenia i nie wymagają ani złotówki wkładu.

DeeJay napisał(a):
rysio napisał(a):
zamiast siedzieć w riwerze mogliby przyjść.

RIVER (nie odmienia sie) klientela jest zupelnie inna niz w Antidotum i latarni nie wiem skad u Ciebie takie wlasnie porownanie...

po pierwsze - riwer się odmienia... skoro radio się odmienia to riwer tym bardziej, ale to nie dyskusja na ten temat. po drugie być może klientela riwera i latarni czy antidotum jest inna, więc rzeczywiście nie na miejscu, ale zastanówmy się skąd tyle klientów riwera w antidotum co sobota? być może opieszałość riwerowych barmanów? cytuję:"(...)na piwo musiałem czekać 10 minut(...)

ależ dosoliłem.. zgodnie ze starą zasadą: każdemu po równo według zasług :)
rysio
Terminator

Postprzez Didi » środa, 17 maja 2006, 17:23

nie odmienia sie i pisze sie przez V jesli piszesz przez w mowisz zupelnie o innym lokalu... jak jest duzo ludzi i duza kolejka to chwile trzeba odczekac piwo tez chcial nie chcial trzeba nalewac w sposob wolny bo jakbys nie wiedzial pieni sie i nalac szybko sie nie da...
Didi
Rycerz forum

Postprzez rysio » środa, 17 maja 2006, 17:54

jak juz gdzies mówilem: język jest tworem żywym - tworzą go ludzie, a nie panowie z brodami piszący książki, skoro ludzie odmieniają to się odmienia. podając zresztą za książką przez takowych panów napisaną: "nowy slownik poprawnej polszczyzny pwn" formy, które można z łatwością włączyc do polskiego systemu deklinacyjnego, należy odmieniać i kropka... ;)
i zakończmy temat. ja mówię że się odmienia, ty że nie. mnie nie przekonasz... a jeśli chcesz poznać opinię innych, to załóż osobny temat :)
pozdrawiam!!!!
rysio
Terminator

Postprzez kulA » środa, 17 maja 2006, 22:32

WZT napisał(a):
rysio napisał(a):chodzi mi o to głównie dlatego, że kumpel mi mówił:"zobaczysz że nie będzie reggae, jak byłem ostatnio na marleykach to może ze dwa kawałki reggowe puścili(...)"

niewiem kiedy on byl na tych marlejkach -jesli w zime to sie chlopak sporo myli-bo tego lecialo sporo z glosnikow i tego sporo odmian (np.raga, dub itp) a nawet polecialy dwa kawali SKA...

akurat z tego co pamietam to dubu bylo malo, ale ragga, reggae i dancehallu sporo i caly czas impreza krecila sie w rytmach jamajskich
kulA
Rycerz forum

Postprzez barmaid » sobota, 20 maja 2006, 12:02

Chrzano, co do koncertu punkowego 27 maja :) Zapowedź umieszczę jeszcze dziś.
barmaid
Rycerz forum

Postprzez kazió » poniedziałek, 22 maja 2006, 11:51

jesli chodzi o muzyke juz dawno przestala zaskakiwac,nie jest zla, ale to juz wszyscy pisali

a do latarni chodze z podobnych przyczyn co Kamila, przede wszystkim spotkac sie ze znajomymi i przy okazji wypic pare piw.
kazió
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: muzyka