Porozmawiajmy o jazzie...

Ten dział dotyczy muzyki i wszystkich spraw z nią związanych. Jeżeli lubisz słuchać, grać, komponować czy rozmawiać o muzyce - pisz tutaj.

Postprzez rysio » środa, 15 lut 2006, 14:29

do: Chater_ -> czy to znaczy że grasz na czymś? na jakim konkretnie instrumencie? i czy możesz coś swojego zostawić do ściągnięcia (jeśli coś wogóle nagrywałeś)? niekoniecznie jazzowego
rysio
Terminator

Postprzez rysio » środa, 15 lut 2006, 22:52

ja mam w domu klarnet od jakichs hmmm 6 lat :) ale nie gram na nim, bo nie mialem czasuy i energii zeby pojsc do kogos kto nauczy - omowi podstawy, na razie lezy, (poza tym ze jest z komisu i w stanie, ktorego nawet nie potrafie ocenic, ale wydaje mi sie ze nie za dobrym), jakos nie potrafie zagrac z latwoscia tego co bym chcial, a przeciez to taki ladnie brzmiacy instrument. sam gram na najprostszym z dęciaków, więc chwalić się czym nie jest, ale zawsze można przyjść do domu się odstresować, i sobie pogwizdać.... ;)
woody allen (klarnecista też) mawia że każdy powinien na czymś grać. jest się wtedy pełniej człowiekiem, i myślę, że nie musi to być zaraz szczyt wyrfainowania, ani w kwestii instrumentu, ani repertuaru, ani umiejętności, bo jeśli gram w samotności i nikogo uszy od tego nie bolą, to tylko dobrze dla mnie, mam rację? ważne że gram, coś robię a nie tylko klikam w klawiaturę na forum ;D
rysio
Terminator

Postprzez rysio » niedziela, 19 lut 2006, 15:19

przedw wszystkim palcowanie niemieckie - na klarnecie napisane jest gottsman landwist markneu...(dalej nieczytelne),
ja zapał miałęm bardziej do saksofonu, ale z braku funduszy nie mogłem sobie kupić - nawet używanego, ale może kiedyś...
rysio
Terminator

Postprzez rysio » środa, 22 lut 2006, 10:17

[center]zauwazyles jak czesto ktos tu cos wpisuje? podejrzewam, ze taka tematyka ma taki sam wydzwiek w kolobrzegu czy nawet w polsce wogole, ze rownie dobrze moznaby zalozyc temat "porozmawiajmy o filozofii" albo "porozmawiajmy o fizyce kwantowej"
hyhy[/center]
rysio
Terminator

Postprzez Demurrer » środa, 22 lut 2006, 10:30

rysio napisał(a):[center]zauwazyles jak czesto ktos tu cos wpisuje? podejrzewam, ze taka tematyka ma taki sam wydzwiek w kolobrzegu czy nawet w polsce wogole, ze rownie dobrze moznaby zalozyc temat "porozmawiajmy o filozofii" albo "porozmawiajmy o fizyce kwantowej"
hyhy[/center]

Zdziwił byś się, ile osób by tu chętnie porozmawiało o filozofii.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Dreams » wtorek, 14 mar 2006, 07:47

Viking K-g napisał(a):Jeżeli Kenny G zaliczany jest do jazzu to popieram na maksa - wymiatacz :)

Ja raczej Kennego G. nie zaliczyłabym do jazzu.... Chociaz może jakieś kawałki dałoby się tak zaklasyfikować. Nawet by mi to do głowy nie przyszło - ale fakt wymiatacz to on jest....Ech, co tam dużo mówić - saksofon czy trąbka działają na mnie jak nic...:lol:
Dreams

Postprzez rysio » wtorek, 14 mar 2006, 20:43

Dreams napisał(a):Ja raczej Kennego G. nie zaliczyłabym do jazzu.... Nawet by mi to do głowy nie przyszło - ale fakt wymiatacz to on jest

zgadzam sie. i z tym ze to nie jazz raczej i z tym ze wymiatacz.... nie taki jak coltrane ale zawsze...
rysio
Terminator

Postprzez Nash Johnson » wtorek, 14 mar 2006, 21:16

Ktoś wie kiedy dokładnie Hancock przyjeżdża do Polski ??
Nash Johnson
Ważniak

Postprzez Dreams » środa, 15 mar 2006, 12:14

rysio napisał(a):
Dreams napisał(a):Ja raczej Kennego G. nie zaliczyłabym do jazzu.... Nawet by mi to do głowy nie przyszło - ale fakt wymiatacz to on jest

zgadzam sie. i z tym ze to nie jazz raczej i z tym ze wymiatacz.... nie taki jak coltrane ale zawsze...

Kenny G. bardziej do kobiet przemawia....;)
Dreams

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: muzyka