Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Budyn » piątek, 18 lis 2005, 16:27

Budyn
V.I.P

Postprzez cichy » sobota, 19 lis 2005, 09:28

Batman Poczatek - ano podobal mnie sie bardzo
40 letni prawiczek - WZT, Natala nie rozumiem was, je sie usmialem niesamowicie :lol:
Krucjata Borne'a - no niby fany, ale zdecydowanie bardziej podobala mi sie poprzednia wersja, tzn. Tozsamosc Borne'a z 1988 roku
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez Olcia » sobota, 19 lis 2005, 16:33

Olcia
Rycerz forum

Postprzez Tomas » sobota, 19 lis 2005, 18:15

Tomas
Bywalec

Postprzez Stavro » sobota, 19 lis 2005, 23:40

Stavro
Rycerz forum

Postprzez Stavro » poniedziałek, 21 lis 2005, 21:33

Most na rzece Kwai - doskonaly film wojenny z 1957r...wtedy to robili filmy...krotki ale ten film to klasyka gatunku...i ten gwizd idacych zolniezy ktory przeszedl do historii kina... tv publiczna niespodzianke mi dzis zrobila dajac ten film...jak dla mnie rewlelacja
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Tisaja » wtorek, 22 lis 2005, 19:23

Właśnie oglądam "Zebrę z klasą"....... Ubaaaaw mam.... :lol:

******** [smilie=horse.gif] :lol:
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez yennefer » środa, 23 lis 2005, 22:05

yennefer
Mieszka tu

Postprzez Stavro » środa, 23 lis 2005, 22:08

Stavro
Rycerz forum

Postprzez keeper » niedziela, 27 lis 2005, 00:16

Obiecałam swojemu mężowi, że pod jego nieobecność nie będę oglądała w pojedynkę żadnych dobrych filmów, a że słowa dotrzymuję ,to włączyłam "Wrong Turn" i oto wnioski. Pierwsza myśl po obejrzeniu filmu: Amerykanie nie mają dobrych samochodów. Zawsze coś w nich się psuje, zwłaszcza na zadupiu. Myśl druga: na amerykańskich zadupiach nie ma telefonów, za to jest wszechobecna natura, pod postacią lasów. Myśl trzecia: w amerykańskich lasach stoja drewniane chatki, a w tych chatkach same dziwy: rodzinki z piekła rodem, mutanty, wielka stopa...itd. Po serii filmów grozy puszczanych ostatnio w kinach, naprawdę do innych konkluzji dojść nie da rady. "Wrong turn" dołącza do wszystkich woskowych pił mechanicznych. Ale co tam...Każdy film dostarcza nam nowych informacji dotyczących przetrwania na amerykańskim zadupiu. Jeśli jesteś szatynką z dużymi piersiami (blondynki nie mają szans)- przezyjesz. Niestety Twój chłopak nie będzie miał tyle szczęścia- zginie w dziesiątej minucie, i są dwa wyjścia: zostanie zjedzony, a w najlepszym przypadku stanie się stojakiem na parasole...
- wiecie, bo najpierw trzeba przeczytać, żeby potem nie żałować :wink:
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kawon » niedziela, 27 lis 2005, 01:03

"Harry Potter i Czara Ognia"

- To pierwszy film o Garncarzu ktory Da-Się-Oglądać.
- Dobre efekty specjalne, czego nie mozna bylo powiedziec o poprzednich czesciach. Szczegolnie fajnie zrobiony stadion MŚ, reszta ok, ogolem film jest duzo bardziej widowiskowy niz dno w postaci czesci 1-3
- Ksiazka zostala oczywiscie bardzo okrojona, ale generalnie calosc trzyma sie kupy. Niektore watki sa bezsensownie wyeksploatowane, ale wiekszosc jest wybrana i przedstawiona przyzwoicie.
- GŁÓWNA ZALETA FILMU: Wreszcie brak pitolenia pod tytułem "Harry, pamietaj! (Przyjaźń/miłość/dobro/demokracja/stany zjednoczone i co tam jeszcze) - niepotrzebne skreslic - jest najwazniejsze, a pieniądze szczęścia nie dają i bądzcie dobrzy dla rodziców. Jednym słowem brak słodkiego morału. I dobrze.
- Główna wada filmu: wkurzace, dwuminowe odtwarzanie trzech glownych rol, byc moze tak irytujace przez
-Okropny, straszny, beznadziejny polski dubbing. Za jakie grzechy musze sluchac Voldemorta ktory wczuwa sie jak w reklamie Viziru.. eh. I nie jest tak ze dubbing w filmach aktorskich musi byc zly - widzialem ostatnio w Niemczech dwa filmy z ichnim dubbingiem i mimo ze niemieckiego nie trawie - tam to bylo na tyle profesjonalnie zrobione, ze czasem lapalem sie na tym, ze czulem sie jakbym ogladal niemiecki film.

Ogolnie rzecz biorac film prezentuje sobą jakis poziom. I mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej. Tylko dlaczego na Ginny wybrali tak okropnie brzydka aktorke ja nie wiem... Szczegolnie jak ktos czytal czesc 6 bedzie wiedzial czemu nie bedzie wygladala tam zbytnio wiarygodnie :)
kawon
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film