Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez cushu » poniedziałek, 7 lis 2005, 14:52

yennefer napisał(a):teraz np. jestem po obejrzeniu "Sily strachu"

Masz racje, ze Siła strachu jest mniej straszna od Shutter, ale imho filmem jest lepszym. Nie tylko wyśmienita rola Fanning ale i De Niro, a co wazniejsze nie rozgryzlem filmu az do samego konca :lol:
A jak tu sie bac laski w nocnej koszuli, przyklejonej do szyby przy 140km/h :wink:
cushu
Terminator

Postprzez yennefer » poniedziałek, 7 lis 2005, 17:03

cushu napisał(a):a co wazniejsze nie rozgryzlem filmu az do samego konca :lol:

tylko jeszcze sprecyzuj, ktorego konca? bo oficjalnie sa dwie wersje, a w zestawie DVD dodatkowo jeszcze cztery. :lol:
co do mnie - tez nie do konca rozgryzlam ten film (i tak mi wciaz chodzi po glowie niewyjasniony watek "nawiedzonego" sasiada), mozna odniesc wrazenie, jakby scenarzysta sam sie juz pogubil w swoich pomyslach i zeby to nadrobic, wprowadzil jeszcze bardziej pokrecone zakonczenie. :lol:
ogolnie mam mieszane uczucia co do tego filmu.
yennefer
Mieszka tu

Postprzez cushu » poniedziałek, 7 lis 2005, 17:19

yennefer napisał(a):
cushu napisał(a):a co wazniejsze nie rozgryzlem filmu az do samego konca :lol:

tylko jeszcze sprecyzuj, ktorego konca? bo oficjalnie sa dwie wersje, a w zestawie DVD dodatkowo jeszcze cztery.

No ja mialem wersje z dwoma oficjalnymi zakonczeniami :)
czterech dodatkowych nie widzialem :lol:
cushu
Terminator

Postprzez keeper » poniedziałek, 7 lis 2005, 19:53

"Pan od muzyki" reż. Christophe Barratier, jako że nadrabiam zaległości w kinie francusko-języcznym.Oto cała historia. Wydawać by się mogło, że po dobrym początku czeka nas prawdziwa uczta dla zmysłów..Niestety, dalej czujemy już tylko smak jajka na miękko. Takiego jajka, co to je łykniemy i już za 5 minut jesteśmy głodni. Bo historia chociaz się snuje, tak jak lubię, to jednak nie opowiada niczego interesującego. Ot hymn pochwalny dla znojnego zawodu pedagoga, wyśpiewany przez chórek niegrzecznych chłopców, którzy w przeciagu pięciu minut dali się podporządkować belfrowi, któremu ,według mnie, brakuje charyzmy. Zapewne pozycja obowiązkowa na Dzień Nauczyciela, ale tylko dla nauczycieli z biletami wykupionymi przez zakłady pracy.
Zbyt wiele fałszywych tonów w tym dziele z pogranicza "Młodych gniewnych" i "Ani z Zielonego Wzgórza".
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kulA » poniedziałek, 7 lis 2005, 22:47

w ramach poniedzialkowych przegladow kina europejskiego: "Ukryte"
film dobry ale mozna sie do paru rzeczy doczepic
kulA
Rycerz forum

Postprzez FiDo » wtorek, 8 lis 2005, 01:06

"Dziewczyna z perla" - swietny film przedstawiajacy historie jednego z obrazow wybitnego malarza niderlandzkiego Jana Vermeera. jezeli ktos sie interesuje sztuka i jej historia naprawde warto obejrzec. fotografom tez, bo film jest nasycony wspanialymi kadrami przy malowniczym swietle. polecam.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez ZAINTERESOWANA » wtorek, 8 lis 2005, 15:10

"Tłumaczka" Całkiem ciekawa historia młodej kobiety pracującej w ONZ muszącej dokonać wyboru pomiędzy rodziną i swoją "starą" miłością a obecną sytuacją zawodową i życiem osoby publicznej. Całkiem udana kreakcja N. Kidman. Polecam na dłużący się wieczór.
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Postprzez FiDo » środa, 9 lis 2005, 00:36

'Kawa i papierosy' chyba nie do konca zrozumialem o co chodzi w tym filmie, bede musial go obejrzec jeszcze raz. mimo wszystko wydaje mi sie dobry :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Stavro » środa, 9 lis 2005, 00:55

ZAINTERESOWANA napisał(a):"Tłumaczka" Całkiem ciekawa historia młodej kobiety pracującej w ONZ muszącej dokonać wyboru pomiędzy rodziną i swoją "starą" miłością a obecną sytuacją zawodową i życiem osoby publicznej. Całkiem udana kreakcja N. Kidman. Polecam na dłużący się wieczór.

nudny film..nie polecam...chyba ze ktos jest fanem N. Kidman...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez SAVARY » środa, 9 lis 2005, 23:30

Oglądałem dzisiaj "Komornika", muzyka bardzo fajna, co do treści -pierwsza połowa dość intrygująca, fajna. Pod koniec, łatwo było przewidzieć zakończenie, trochę płytkie. Jak taki bezwzględny i ambitny sukinsyn - dodatkowo z trudnym dzieciństwem - nawrócił się pod wpływem stawianej figurki Matki Boskiej - tania tandeta - jest to trochę za płytkie. Sybol nawrócenia mógłby być tak ujęty jak np. w filmie " Zły porucznik" - kto widział to wie o co chodzi.
SAVARY
Terminator

Postprzez Ged » czwartek, 10 lis 2005, 09:08

mi persawdowano, ze zamiana w Komorniku zaszla po tym jak niedoszly pilkarz sie powiesil.. ale tez to do mnie nie trafilo..
Ged

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film