The Jacket , czyli polski tytuł... kto zgadnie? "Obłęd" =)
Ciekawa rola Brody`ego, pomysl dosc interesujaco zagmatwany, ogolnie nic wybitnego ale zdecydowanie nie jest to stracony czas.
cytat z pewnej recenzji, bo fakt - wielu doroslych mogloby sie od niej uczyc sztuki aktorskiej. 

keeper napisał(a):Dalej nie opowiadam, bo mi się nie chce... Będziecie baardzo rozczarowani. Budowane przez 60 minut napięcie nagle rozmienia się na bardzo drobne miedziaki. "Film drogi..przez mękę", to stracony wieczór... niestety...
keeper napisał(a):Witajcie moi mili. Pragnę podzielić się dzisiaj z Wami moimi refleksjami (z głębi moich trzewi), po obejrzeniu filmu, ekhm.."Prześladowca" reż.John Dahl. John Dahl w 92 nakręcił "Red Rock West. Krytycy napisali wtedy, że to b. dobry obraz, stylistyką przypominający trochę filmy drogi mojego ulubionego Davida zresztą Lyncha. To było w 1992. W 2001 reżyser wpadł na pomysł, że nakręci kolejny "film drogi", ale bardziej przerażający, jeżący włosy na głowie, rękach i gdzie tam komu rosną jeszcze... W filmie młoda obsada, studenciki, więc od razu wiadomo, że to będzie raczej scary movie 34 1/8, bo jak wszyscy zapewne zauważyli, amerykańska młodzież do lotnych nie należy (to są wnioski wyciągnięte tylko ze sposobu w jaki jest przedstawiana przez reżyserów, więc bez urazy). Mamy tutaj dwóch braci, jedną dziewczynę, samochód i cb radio. Mamy również kierowce ciężarówki, ktoremu chłopaki zrobili psikusa i teraz gania ich po amerykańskiej prerii, aby wziąć odwet. To nic, że te półtusze w przyczepie, czy co on tam transportuje, już prawie zakwitły...Facet ma czas...a co..konstar poczeka...
Dalej nie opowiadam, bo mi się nie chce... Będziecie baardzo rozczarowani. Budowane przez 60 minut napięcie nagle rozmienia się na bardzo drobne miedziaki. "Film drogi..przez mękę", to stracony wieczór... niestety...
yennefer napisał(a):hmmm, nie do konca sie zgadzam![]()
(..)
"Przesladowca" na wieczor - moim zdaniem - jest bardzo dobry

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości