Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Peny » wtorek, 19 lut 2008, 23:37

no i wreszcie porządny film :D :D tego mi bylo trzeba! :twisted: [smilie=chair.gif]
Peny
Terminator

Postprzez Uri » środa, 20 lut 2008, 07:49

muszę podzielić się wrażeniami po przespanej nocy na temat . z każdą godziną czuję większe napięcie. może i nie miałem koszmarów, ale sny pozostawiły mnie raczej zmrożonego. charakterystyczne dźwięki z filmu - skrzyp Kayako, miałczenie Toshio - jak i krótkie, acz niezwykle sugestywne obrazy jak Kayako "schodząca" ze schodów, czy Kanna wracająca do domu... nawet pisanie o tym daje mi dreszcze... film jest zdecydowanie lepszym horrorem niż się z początku wydaje - chodzi o to, co zostaje po obejrzeniu...
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Agunia » środa, 20 lut 2008, 11:03

tak jak nigdy nie mam okazji, żeby oglądać filmy, tak ostatnio trochę mi się tego nazbierało :)

Gwiezdny pył - taki film o tym, jak to gwiazdka spada z nieba, przyjemna bajeczka :)

Liczba 23 - dość ciekawy, aczkolwiek spodziewałam się bardziej pokrętnej fabuły, a ponieważ z opowiadań dowiedziałam się jakie będzie zakończenie, przyjemność z oglądania była niestety mniejsza - ogólnie ok

Bambi 2 - faaajne :P można się dowiedzieć, że żółwie też potrafią być straszne :lol: :P

Ostrza chwały - hehe :doh:
Cashback - film wprowadza widza w magiczny świat głównego bohatera - studenta sztuki, który z powodu bezsenności zatrudnia się na nocną zmianę w supermarkecie. Posiada on umiejętność zatrzymywania chwili, dzięki czemu może bliżej przyjrzeć się pięknu świata i ludzi. Świetne połączenie komedii, dramatu i romansu. Film, powiedziałabym nieco romantyczny, delikatny, z dawką humoru i muzyką tworzącą specyficzny nastrój. Bardzo przyjemnie się ogląda. Polecam! :)

Życie na całego - do pośmiania się jaknajbardziej ;)

Jestem legendą - może być, nie zrobił jednak na mnie wrażenia
Agunia
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 4081021

Postprzez FiDo » czwartek, 21 lut 2008, 18:22

FiDo
Arcymistrz

Postprzez Agunia__ » czwartek, 21 lut 2008, 22:09

Jestem legendą - tak sobie... jedyne co mnie ruszyło to ten pies :) ładny piesio :D

13 dzielnica - stary ale nadal mi się podoba to skakanie po ścianach i dachach :D może też spróbuję <kto mnie odwiedzi w szpitalu? >

jakoś ostatnio szukam jakiegoś filmu co poruszy te szare komórki i ciężko idzie... nie mam weny nawet żeby iść do wypożyczalni...
Agunia__
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 4975651
Postprzez Viru$ » piątek, 22 lut 2008, 11:47

Cloverfield - Swietny klimat, absolutny brak debilnego tlumaczenia co, jak, dlaczego, skad, etc. Bardzo Blair Witch`owy klimat. Jedyne co mnie zdraznilo, to kamera ktora pracowala okolo 7 godzin... Chcialbym miec taka ;)
Viru$
Dyskutant

Gadu-Gadu: 3365770

Postprzez Mist » sobota, 23 lut 2008, 18:00

trochę się tego uzbierało, z czystego lenistwa opiszę skrótowo:

Before the Devil Knows You're Dead - sensacja/dramat, ocena 7/10
ciekawa obsada, dość przekonująco zagrane. niestety do obejrzenia tylko w sklepie z torrentami :/

No Country for Old Men - 8/10
dużo już o nim napisano i powiedziano. warto się zapoznać. czy w kinie? - niekoniecznie..

There Will Be Blood - 9/10
a to już w kinie bardzo warto! dźwięk i muzyka znakomicie dopełniają warstwę wizualną
charyzmatyczna rola Daniela Day-Lewisa sprawia, że ogląda się z przyjemnością

Gone Baby Gone - 7,5/10
kolejny demitologizujący USA film, tym razem w miejskich klimatach. wprawdzie Casey Affleck bardziej przypadł mi do gustu w Zabójstwie JJ ale widać, że będzie z niego pożytek..

The Darjeeling Limited - 6,5/10
doborowa obsada, niespieszna fabuła, pozytywny nastrój - tyle z tego filmu zapamiętałem, więc chyba warto?
Mist
Dyskutant

Postprzez FiDo » niedziela, 24 lut 2008, 21:25

Obrazek

taki fajny, amerykanski
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Peny » poniedziałek, 25 lut 2008, 20:30

właśnie wróćiłam z lejdis... powiem szczerze ze takie se. kilka dobrych tekstow... ale... jakby to powiedziec... no nie podobalo mi sie. testosteron lepszy... :)
Peny
Terminator

Postprzez Viru$ » czwartek, 28 lut 2008, 10:57

John Rambo. "Dziadek" Stallone znowu w akcji. Tym razem nasz dziarski emeryt, napompowany sterydami (ta opuchnieta geba to chyba nie od gorzaly), ratuje bande nawiedzonych misjonarzy, ktorzy przepelnieni idealistycznymi popier[beeeep] chcieli naprawic swiat.
Gneralnie film o facecie w lodce, duzo typowo amerykanskiego chrzanienia o odpowiedzialnosci, wierze i poswieceniu, mnostwo brutalnych scen okaleczania i pozbawiania zycia...
Oceny jakie bym wystawil za fabule, dialogi i glebie filozoficzna, to 0 gwiadzek.
Za przemoc, krew i flaki - pelne piec :D
Viru$
Dyskutant

Gadu-Gadu: 3365770

Postprzez barmaid » czwartek, 28 lut 2008, 15:00

Spokojny człowiek ze świetnie ucharakteryzowanym Christianem Slaterem ... morały dwa są :

1. Idąc po trupach nie zdobędziesz przyjaciół.
2. Na wszystko musi przyjść czas, inaczej nie będzie się liczyło.

Polecam, daje do myślenia.
barmaid
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film