Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Flo » środa, 27 cze 2007, 21:23

Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez yennefer » środa, 27 cze 2007, 23:32

"Frida"
"Opowieść o burzliwym romansie głośnej malarki Fridy Kahlo z jej mentorem i mężem Diego Riverą.
Fascynacja Fridą Kahlo rosła w miarę jak odkrywano jej złożoną osobowość. Jej walka, cierpienie, wiara, miłość, jej burzliwy związek z Diego Riverą, rewolucyjne poglądy i niezwykły styl jej malarstwa, stworzyły podstawę prawdziwej legendy. Za swą bohaterkę ogłosił ją amerykański ruch feministyczny."

Życie pełne bólu i pasji, cierpienia i namiętności... Frida od początku naznaczona była ułomnością ciała, które konsekwentnie obracało się przeciwko niej - już w wieku 18 lat, wskutek tragicznego wypadku, fizycznie była wrakiem. A jednak miała w sobie niesamowitą radość życia i charyzmę, która fascynowała Diega. Poruszająca historia, bardzo dobra gra Salmy Hayek, odtwórczyni roli tytułowej, do tego intrygująca muzyka będąca połączeniem meksykańskiego folkloru i latynoskich rytmów.

"Głowa w chmurach"
Niesamowity, poruszający, wzruszający...Ciężko w jednym zdaniu opisać wartość tego filmu. Porywająca historia miłosna, namiętność, pasja, brutalna rzeczywistość II wojny światowej, stawiająca głównych bohaterów wobec dramatycznych wyborów, które sprawią, że nic już nie będzie takie samo, jak do tej pory...
Rewelacyjnie zagrane główne role (Charlize Theron, Penelope Cruz, Stuart Townsend).
Przepiękny to chyba za mało. Na pewno jest to film, o którym nie zapomina się tuż po obejrzeniu...
yennefer
Mieszka tu

Postprzez Sylwia » piątek, 29 cze 2007, 02:58

czas, który pozostał
siostra wymiękła, ja przebrnąwszy mogę stwierdzić, że film był dobry. Prosty, bez męczeństwa, heroicznej walki i tym podobnych.
Sylwia
V.I.P

Postprzez FiDo » sobota, 30 cze 2007, 18:08

Shrek 3 :lol:
Nietykalni [smilie=pimp.gif]
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Flo » niedziela, 1 lip 2007, 21:21

Flo
Arcymistrz

Postprzez Mist » poniedziałek, 2 lip 2007, 12:55

Mist
Dyskutant

Postprzez FiDo » poniedziałek, 2 lip 2007, 21:36

Nagi instynkt [smilie=hump.gif]
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » wtorek, 3 lip 2007, 21:47

FiDo
Arcymistrz

Postprzez cichy » środa, 4 lip 2007, 20:27

cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez Suzy » środa, 4 lip 2007, 21:37

HOT FUZZ

...zastanawiałam się chwilę co bym mogła o tym filmie napisać, żeby zachęcić a nie zdradzić o co w nim chodzi...bo zaskoczenie w tym przypadku jest całkiem pożądane...hym...tak więc polecam obejrzeć go bez czytania recenzji...hym...a w skrócie zdradzę tylko, że to angielska opowieść o policjancie z Londynu który zostaje przeniesiony na wieś w "nagrodę" za zawyżanie statystyk :lol:

już dawno nie widziałam tak zabawnego brytyjskiego humoru i tak oryginalnej opowiastki podczas której nie wiedziałam co już jest absurdem a co jeszcze na granicy mocno nagiętego realizmu :lol:

zwracam też uwagę na ciekawie wplecione przerywniki scen...jakoś wyjątkowo lubię to w kinie...sama nie wiem czemu...może bo inne takie a może bo to ocuca podczas oglądania...a może dlatego, ze to zwyczajnie fajne ? :|

BARDZO POLECAM BO WARTO !!
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Olga » czwartek, 5 lip 2007, 00:09

Shrek Trzeci.... :lol: UWIELBIAM tego zielonego stwora i całą jego bandę :lol: Wybawiłam się za wszystkie czasy i..... to było za krótkie :) Chcę jeszcze ;)
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez keeper » czwartek, 5 lip 2007, 11:51

"Die Hard.4.0", a bo wszyscy stali w kolejce przed kinem, to my za wszystkimi. Fajnie bylo zobaczyc Bruce`a w akcji...tym razem detektyw walczy z wirtualnymi terrorystami, a ze sam o komputerach ma blade pojecie, stosujac raczej stare ,sprawdzone metody czyli w leb i "skopa", nie brakuje dawki humoru. Duzo wybuchow, poscigow (pierwsza liga poscigowa), wczesniej wspomniane "w leb i skopa",a wszystko zakonczone oslawionym "jupi jajej madafaka" :] Fajny film, obejrzyjcie...
keeper
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film