film zrobił na mnie wielkie wrażenie... może zawsze dzieje się tak z człowiekiem gdy odnosimy jakieś sceny do siebie
Produkcja może nie nowa (1994) ale dopiero teraz przyszło mi obejrzeć ten obraz i być bardzo mile zaskoczoną twórczością naszych południowych sąsiadów.

mni ten film nie zachwicił tak bardzo...kołysanka napisał(a):Jazda (Jizda)
Czeski film... ale czeski tylko pod względem pochodzenia, nie fabułyProdukcja może nie nowa (1994) ale dopiero teraz przyszło mi obejrzeć ten obraz i być bardzo mile zaskoczoną twórczością naszych południowych sąsiadów.
Dwójka przyjaciół ruszających w bliżej nieokreśloną trasę oryginalnie wykonanym kabrioletem, spotyka przy drodze śliczną, trochę "dziwną" dziewczynę, która przyłączając się do nich sprawia, że cała podróż nabiera zupełnie nowego charakteru... Tyle uszczknę, żeby nie psuć wrażeń... Sporo humoru sytuacyjnego, zabawnych dialogów, zwykłego uśmiechu podczas oglądania. W dużej mierze film swój urok zawdzięcza przepięknym zdjęciom (oklaski za szósty zmysł do łapania chwil), sporo też całkiem niezłej muzyki. Wiele tam pozytywnie zasakujących rzeczy...
Uroczy film drogi z zakończeniem, które nie da o tym obrazie zapomnieć. Polecam.
polecam gorąco... warto go zobaczyć
Drugi wielki plus to ciekawa, zaskakująca fabuła z dawką humoru i na całe szczęście pozbawiona większości elementów 'zabili go i uciekł'.

Olga napisał(a):"Zabójczy numer" "Lucky Number Slevin"

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości