"Podaj dalej" "Pay It Forward"
Moim zdaniem bardzo wzruszający film

Już nie pamiętam kiedy płakałam na jakimś filmie, a teraz uroniłam łezkę
![weep [smilie=weep.gif]](./images/smilies/weep.gif)
Jest to historia małego chłopca, który postanawia zmienić świat. W tej roli młoda gwiazda Haley Joel Osment. Towarzyszą mu Helen Hunt oraz jak zawsze genialny, Kevin Spacey. To taka pouczająca bajka, poruszająca wiele istotnych, trudnych kwestii. Myślę, że na prawdę warto obejrzeć.
"Edison"
Wiele osób skreśla ten film nie oglądając go nawet. Wiele osób już po obejrzeniu czepia się wszystkiego. Powód jest jeden: Justin Timberlake w jednej z głównych ról. Niechęć do tego słodkiego chłopaczka z boysbandu przesłania wszystko inne. Ja do Justina uprzedzona nie jestem. Film obejrzałam i stwierdzam, że to dobre 90 minut. Nie rewelacyjne ani oryginalne, ale na pewno dobre kino akcji. Historia młodego dziennikarza, który wpada na trop grubej afery. Pomińmy już Justina (który zresztą nie wypadl wcale tak źle). Obok niego mamy Morgana Freemana, LL Cool J'a oraz największą gwiazdę - Kevina Spacey'ego. Jego rola może jest i mała, ale ten facet ma w sobie to ... coś
Polecam
"Wykolejony" "Derailed"
Jak dla mnie - film średni. Intryga, oszustwo, trochę strzelania i bijatyk oraz to co najważniejsze - dług. Nie nudzłam się, ale film ten jest nieco przewidywalny, czasami nieco się ciągnie i powiela schematy. Clive Owen, Jennifer Aniston i Vincent Cassell to może i jasne punkty tego filmu, ale na pewno nie sprawili, że śledziłam losy głównego bohatera z zapartym tchem. Obejrzeć można .. jeśli wam się nudzi.