Cos dla fanow Wladcy Pierscieni

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez MeYa » wtorek, 26 lip 2005, 14:51

WZT napisał(a):ja tam wladcy nie trawie-wole A. Sapkowskiego...ciekawie pisze mozna sie posmiac a nie zasnac.... nudy i nudy a co do filmow to moga byc...

:brawo:

Sage uwielbiam natomiast "Władca.." mnie najzwyczajniej znudzil i nie doczytalam do konca. Pierwszy tom byl dla mnie taki jakis....zbyt bajkowy ( pewnie fani "Władcy..." mnie za to powiesza no ale niestety tak mi sie kojarzy :oops: ).
Wszystkie czesci filmu obejrzalam (wersje kinowe). Pierwsza czesc - ok. Ale na drugiej i trzeciej przysypialam i rowniez bolal mnie tylek. Zgadzam się z opinią ze najlepsze byly tam efekty specjalne. i na tym koniec. niestety.
co do ekranizacji Sagi to....=> nekrolog
MeYa
Ważniak

Postprzez cichy » wtorek, 26 lip 2005, 15:02

Magnus napisał(a):Film nie dorasta do pięt książce, która stawia przedewszystkim na wyobraźnie czytającego.

Efekty w filmie cacy, fabuła wyrwana z kontekstu - wiele scen uciekało.

dokladnie, czegos mi w filmie brakowalo, jakis taki lipny. nie rozumiem wielkiego podniecenia kosmoskiego, no ale coz....
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez cichy » wtorek, 26 lip 2005, 19:59

WZT napisał(a):MeYa, nieboj sie fanowWladcy mozliwe ze uciekna przed starozytnym okrzykiem bojowym krasnoludow :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D : D

napewno sie nie zlekniemy :D na waszym miejscu balbym sie ogniska, jeszcze kogos podpieczemy za te herezje na temat WP :D :D :D :D
cichy
Rycerz forum

Postprzez MeYa » wtorek, 26 lip 2005, 21:53

cichy napisał(a):
WZT napisał(a):MeYa, nieboj sie fanowWladcy mozliwe ze uciekna przed starozytnym okrzykiem bojowym krasnoludow :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D : D

napewno sie nie zlekniemy :D na waszym miejscu balbym sie ogniska, jeszcze kogos podpieczemy za te herezje na temat WP :D :D :D :D

WZT mam nadzieje ze staniesz przy mym boku w tej walce :lol: :lol: :lol:
MeYa
Ważniak

Postprzez cichy » środa, 27 lip 2005, 16:04

WZT napisał(a):MeYa, dobra stane obok Ciebie w tej nierownej wlace tylko wez swoj srebny brzeszczot...

a moze lepiej zloty pilnik do paznokci :twisted: i tak nie macie szans z moim piesem bojowym :D
cichy
Rycerz forum

Postprzez MeYa » środa, 27 lip 2005, 23:53

cichy napisał(a):
WZT napisał(a):MeYa, dobra stane obok Ciebie w tej nierownej wlace tylko wez swoj srebny brzeszczot...

a moze lepiej zloty pilnik do paznokci :twisted:

a pozyczysz takowy ze swojego zbioru wszelakich pilnikow :> :lol: :P bo ja niestety nie posiadam.
mimo wszystko mysle ze poradzimy sobie :P :devil2: :boks: :kroli:
MeYa
Ważniak

Postprzez cichy » czwartek, 28 lip 2005, 08:19

MeYa napisał(a):
cichy napisał(a):

a moze lepiej zloty pilnik do paznokci :twisted:

a pozyczysz takowy ze swojego zbioru wszelakich pilnikow :> :lol: :P bo ja niestety nie posiadam.
mimo wszystko mysle ze poradzimy sobie :P :devil2: :boks: :kroli:

niestety ten piekny pilnik ktos mi zajomal, pozostal mi tylko ten wysadzany brylantami. nadzieja matka gl.... :twisted: :twisted: :twisted:
cichy
Rycerz forum

Postprzez cichy » czwartek, 28 lip 2005, 20:53

WZT napisał(a):http://allegro.pl/show_item.php?item=55440040

gdybym mial kase to bym byl slawny....

pewnie ten ktos zostanie w komiczny sposob usmiercony :twisted: :twisted: :twisted:
cichy
Rycerz forum

Postprzez ZAINTERESOWANA » piątek, 29 lip 2005, 13:24

Magnus napisał(a):Film nie dorasta do pięt książce, która stawia przedewszystkim na wyobraźnie czytającego.

Efekty w filmie cacy, fabuła wyrwana z kontekstu - wiele scen uciekało.

Rzadko kiedy film jest tak dobry jak książka, za to muszę przyznać, że dzięki książce wiele scen lepiej zrozumiałam przy oglądaniu filmu. Ogólnie muszę przyznać, że bardzo mi się podoba cała trylogia, mam wszystkie części i nie raz je powtarzam po kilka razy oglądając. Swego czasu uwielbiałam kilka razy dziennie oglądać moment przyjazdu elfów do helmowego jaru w II części czy też przyjazd Gandalfa (z resztą) do "kraju koni". Muzyka przy tych dwóch kawałkach (i nie tylko) mnie szczególnie rozwala... :spoko: Szkoda, że nie ma kolejnych tomów do zekranizowania, choć pozostał jeszcze Hobbit, może na ten prolog trylogii się jeszcze kiedyś skuszą? :|
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film