Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez kulA » środa, 29 mar 2006, 15:34

kulA
Rycerz forum

Postprzez kamila » środa, 29 mar 2006, 20:32

Nash Johnson:

Film niesie bardzo dużo, choćby strach, bycie nie odpowiedzialnym, okrucieństwo człowieka wobec człowieka.
Nie wiesz czy osoba, która zajęła się wyreżyserowaniem tudzież napisaniem scenariusza do tego filmu, nie przeżyła takich sytuacji, nie wiesz tego, więc dlaczego odpowiadasz –nie i to zdecydowanym tonem? Niepojęte dla mnie. Czerpanie przyjemności z takiego filmu? Zdarzają się i tacy, ale ja.. nie, nie czerpie, ale lubię oglądać, a dlaczego?, bo idąc miastem masz świadomość, że ptaszki sobie ćwierkają idzie wiosna, ale po obejrzeniu sobie takiego i nie tylko, filmu, masz również świadomość, że w tym samym momencie ginie milion ludzi z ręki człowieka i to nie ważne z jakiego powodu, bo –zupa była za słona.. Świat nie jest tak piękny, a takie filmy jak ten to pokazują, cierpienie ludzi, którzy nic nie zrobili, a znajdują się w rzeźni ludzkiej i czekają na śmierć. Być może to jest chore, bo napewno jest, to co się dzieje, ale jakie rzeczywiste i to powinno przerażać. I wydaje mi się, że nie można tu negować normalności reżysera, etc.., on tylko stworzył coś co już istnieje na świecie, pokazując to na ekranie. Cały film jest jak najbardziej „normalny” i dobry, bo uderza w człowieka, chociażby wynikająca teraz rozmowa z pytaniem czy reżyser jest normalny?
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez kamila » środa, 29 mar 2006, 20:43

kamila
Arcymistrz

Postprzez Olga » czwartek, 30 mar 2006, 23:43

'Ukryty Wymiar' 'Event Horizon'
Sci - Fi, Akcja, Horror i Thriller -> te gatunki łączy w sobie ten film. Trudno powiedzieć czego jest najwięcej. Jest to dość zgrabnie przedstawiona historia rozgrywajaca się w przestrzeni kosmicznej. Bardzo ciekawy pomysł, świetnie zbudowana atmosfera i rewelacyjne efekty specjalne składają się na 95 minut całkiem dobrego kina. Oczywiście nie byłoby dobrego efektu bez solidnych kreacji aktorskich. Sam Neill i Laurence Fishburne (widać już 9 lat temu miał 'matrixowe' ciągoty :lol: ) stanęli na wysokości zadania.
Nie nudziłam się ani przez chwilę. Jedno co pozostawiło niedosyt to zakończenie .... coś tak jakby zabrakło pomysłu :/ No ale nie można miec wszystkiego :wink: Polecam, bo choć nie jest to film wybitny i czasem może się wydawać, że twórcy 'przegięli', to jednak obejrzeć warto (i podskoczyć pare razy :p )
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez kulA » piątek, 31 mar 2006, 08:55

kulA
Rycerz forum

Postprzez kulA » piątek, 31 mar 2006, 13:02

kulA
Rycerz forum

Postprzez Flo » piątek, 31 mar 2006, 17:05

Flo
Arcymistrz

Postprzez kawon » piątek, 31 mar 2006, 17:08

kawon
Dyskutant

Postprzez kazió » piątek, 31 mar 2006, 17:10

kazió
V.I.P

Postprzez Olga » piątek, 31 mar 2006, 23:29

"Droga bez powrotu" "Wrong Turn" :smiech: Wybaczcie ale nie jestem w stanie napisac recenzji na poważnie :yay:

Horror :ROTFL: Już nie pamiętam kiedy ostatnio się tak uśmiałam na filmie :lol: Coś niesamowitego. Kolejna grupa bardzo 'inteligentych' młodych ludzi, którzy mają pecha, bo lądują w środku lasu z powodu ... zesputego samochodu ... cóż za zaskoczenie. Czy to tylko Amerykanie mają takie szczęście? I czy to tylko w Ameryce po lasach, łąkach, polach, górach i wszystkim innym, latają psychole z różnymi narzędziami, polujący na ludzi w celu zrobienia z nich kotletów? Tutaj to same Legolasy były .... Oprócz serii 'zapierających dech w piersiach' przygód, błyskotliwych dialogów, wielce pomysłowych rozwiązań, fruwających części zakrwawionego ciała i przystojniaków, którym przydałaby się wizyta u ortodonty i Leszka Czajki, to "Droga bez powrotu" jest bardzo pouczającycm filmem. Zdecydowanie pomoże każdemu kto kiedyś wyląduje samotnie na wyspie. Znajomość '101 sposobów wykorzystania siekiery' na pewno się przyda przy polowaniu na jakiegoś tubylca. A kiedy ktos zacznie Was sledzic i gonic po lesie to nie zapomnijcie o bardzo głośnym zachowywaniu się. To urozmaici Wam walkę o życie.
Ogólnie to film na prawdę polecam. Jeśli nie macie pod ręką komedii to 'Wrong Turn' nada się idealnie. Zapewniłyśmy sobie z koleżanką 90 minut fantastycznej zabawy.

"Pacyfikator"
Może by i mnie ten film śmieszył, gdyby nie to, że najpierw obejrzałam to powyższe cudo. Niestety w 'pojedynku' z "Drogą bez powrotu" Vin Disel choć to duży i silny chłop to jednak przegrał. No ale tak powaznie mówiąc to "Pacyfikator" jest lekką, przyjemną komedyjką w stylu "Gliniarza w przedszkolu". Twardy komandos i gromadka sympatycznych dzieciaków to na pewno coś co spodoba się każdmu mającemu ochotę na relaks ciała i umysłu. Można się pośmiać, historyjka jest dość banalna ale strawna. A obejrzyjcie sobie ...
Olga
Rycerz forum

Postprzez Olcia » sobota, 1 kwi 2006, 22:55

Olcia
Rycerz forum

Postprzez Olga » niedziela, 2 kwi 2006, 00:01

"Polowanie na druhny" "Wedding Crashers"

Komedia jakich wiele już było, a jeszcze więcej się pojawi. Coś ostatnio twórcy komedii mają problemy z wymyśleniem czegoś nowego. Wszytskie sytuacje i dialogi są jakby wzięte z innych filmów tego typu, ale jednak nadal się sprawdzają. Tylko jak długo jeszcze?
Vince Vaughn i Owen Wilson jako para zwariowanych przyjaciół na pewno budzą sympatię, aczkolwiek Vince zagrał nieco sztucznie ... może to tylko moje odczucie ale zdecydowanie lepszy był w "Pan i Pani Smith" albo jako psychopata :-) Nie za bardzo wiem co w tym filmie robi Christopher Walken :shock: Ale zdecydowanie na wielkie uznanie zasługują Isla Fisher, która albo w rzeczywistości jest taka walnięta albo tak świetnie gra oraz Ellen Albertini Dow za rolę zabójczo bezpośredniej babci :lol:
Film jest zabawny, lekki i przyjemny ... chwilami dość banalny i zakończony typowo po amerykańsku. Jednak obejrzeć dla relaksu można, pośmiać się (w kilku sytuacjach nawet dośc intensywnie :p ). Wkońcu rozpuszczona nimfomanka, bezwzględni podrywacze, zdziwaczały gej - malarz, napalona mamuśka i energiczna babcia, to coś co po wymieszaniu tworzy lekko przerysowaną ale na pewno rozbrajającą historię.
Olga
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film