Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez j0shu4 » wtorek, 3 maja 2005, 11:52

cushu napisał(a):Smoke. Obejrzałem, wyszedlem z domu i zapalilem papierosa chociaz nie powinienem... Nie wiem czy zrozumie ten film ktos, kto od czasu do czasu nie ma w zyciu nic poza patrzeniem na powoli rozchodzacy sie tytoniowy dym. Ktos kto nie potrafilby wybrać się wieczorem na wycieczke po miescie i opowiadac swojemu towarzyszowi historii ławek, skwerów, wydm. Nie tych ksiażkowych, ale jego histostorii. Jesli wiec nie jestes czlowiekiem, dla ktorego kazda popielniczka to wspomnienie, kazdy stolik to anegdota, to spokojnie odpusc sobie ten film. No chyba ze chcesz zobaczyc ludzi, ktorych odejscia nikt nie zauwazy, chcesz dowiedziec sie, ze zycie to ciagle trwanie, ktore unosi sie jak dym coraz dalej i dalej i dalej. A jesli go zobaczysz i uznasz, ze to kupa, do tego ciagnaca sie jak gluty z nosa, to mozesz uwazac sie za szczesliwego czlowieka.. bo czasem lepiej jest nierozumiec.

cushu do kompletu polecam jeszcze "coffee and cigarettes"
wczoraj zahaczylem film tłumaczka
hmm Ameryka ma ostatnio chyba kryzys w tej kategorii filmowej
j0shu4
Moderator

Postprzez Owee » wtorek, 3 maja 2005, 12:01

House of The Flying Daggers - całkiem ładna historia miłosna - made in china....
Owee
Dyskutant

Postprzez cushu » wtorek, 3 maja 2005, 12:38

j0shu4 napisał(a):cushu do kompletu polecam jeszcze "coffee and cigarettes"

Wlasnie tak sobie to ustawilem, wiec jestem swiezo po Kawie i Papierosach Jarmuscha. Filmu calkowicie pozbawionego akcji, opartego wylacznie na dialogach, dosc plytkich i niezobowiazujacych, ot zwykle pogawedki przy kawie... ktore okazuja sie jednak ciekawym lustrem dla amerykanskiego spoleczenstwa. Film trudniejszy od Dymu i o wiele wiecej wymagajacy od widza. Podobał mi się, ale niestety mam tez swiadomosc, ze kino, ktorego bylem swiadkiem w najzwylkejszy sposob przeroslo mnie. Moja wiedza o Ameryce, nie jest dosc obszerna, abym mogl w pelni zrozumiec wszystkie aluzje, zaleznosci i odwolania, a wiec odczytac film na wszystkich zaprojektowanych przez rezysera poziomach.
cushu
Terminator

Postprzez Adit » wtorek, 3 maja 2005, 16:28

"Zakładnik" pierwsze 20min.mozna ogladac co druga minute..
Adit
Ważniak

Postprzez MadziUlka » wtorek, 3 maja 2005, 17:47

"Człowiek w ogniu"- filmek długo się rozkręcał i na początku troszeczkę usypiałam
ale później zrobiło się ciekawie :) ogólnie mi się podobał
MadziUlka
Mistrz klawiatury

Postprzez Mafi » wtorek, 3 maja 2005, 20:13

"Smakosz"- taki niby horror... ogólnie może być :)
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Olga » wtorek, 3 maja 2005, 21:33

właśnie leci "Femme Fatale" ..... widziałam to juz dwa razy .... niby film został uznany za tandetny, ale mi się nawet podobał ... ciekawy pomysł, dobry element zaskoczenia będący punktem zwrotnym i fajne zakończenie .... ogólnie :spoko:
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Ged » wtorek, 3 maja 2005, 21:50

Olga napisał(a):właśnie leci "Femme Fatale"

zupelnie ladna bielizna w scenie kolo stolu bilardowego =)
Ged

Postprzez Olcia » wtorek, 3 maja 2005, 22:48

Mechanik - przez pierwsze 20 minut nudny, ale później akcja sie rozkręciła... i zaskakujący koniec... to mi sie podoba :twisted: :twisted:

a co do Femme Fatal - znów zapomniałam, że leciało w TV.. a chciałam obejrzeć... :evil:
ale będzie napewno powtórka niedługo :D :twisted:
Olcia
Rycerz forum

Postprzez Olga » wtorek, 3 maja 2005, 22:50

olkakg napisał(a):a co do Femme Fatal - znów zapomniałam, że leciało w TV.. a chciałam obejrzeć... :evil:
ale będzie napewno powtórka niedługo :D :twisted:

jak chcesz to Ci płytkę pożyczę :D ... jakoś :lol:
Olga
Rycerz forum

Postprzez SAVARY » środa, 4 maja 2005, 09:09

Odejdę trochę od tematu, ale jestem bardzo ciekawy filmu o wyprawie krzyżowej (niedługo w kinie) mam nadzieję, że będzie lepiej zrobiony niż "Troja". :wink:
SAVARY
Terminator

Postprzez keeper » środa, 4 maja 2005, 09:27

SAVARY napisał(a):Odejdę trochę od tematu, ale jestem bardzo ciekawy filmu o wyprawie krzyżowej (niedługo w kinie) mam nadzieję, że będzie lepiej zrobiony niż "Troja". :wink:

Mówisz o "Królestwie Nebieskim"? Kurde mam obawy, to może zmasakrować moją psychikę :( Ja wybieram się na "Genesis" :wink:
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Ged » środa, 4 maja 2005, 10:08

11:14 - calkiem dobra czarna komedia. O ile ktos lubi. No i muzyka Clinta Mansella.
Ged

Postprzez keeper » środa, 4 maja 2005, 12:23

Jutro w kinie konesera w Wybrzezu film-Tulipany ,reż. Jacek Borcuch. Czytałam o dobrym klimacie tego filmu, więc zapewne coś jest na rzeczy i trzeba ruszyć sie na seans :)
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Olga » środa, 4 maja 2005, 14:04

SAVARY napisał(a):Odejdę trochę od tematu, ale jestem bardzo ciekawy filmu o wyprawie krzyżowej (niedługo w kinie) mam nadzieję, że będzie lepiej zrobiony niż "Troja". :wink:

Królestwo niebieskie ;/

jeśli film jest tak samo nudny jak zwiastuny, które ściągnęłam no to ekhm ... :|

teraz wszyscy rzucili się na robienie filmów tego typu! za dużo, za często i zbyt podobne do siebie! powinni trochę odpuścić! nie są w stanie niczym zaskoczyć bo powielają swoich poprzedników! wyglad bohaterów, plenery, sceny walk ... wszystko juz było, a teraz to tylko nabijanie kasy na czymś co ktoś zrobił wcześniej i lepiej (albo po prostu po obejrzeniu 10 takich samych scen walk to juz jedenasta wrażenia nie robi :| ) ... te filmy juz nawet zbytniego sukcesu nie odnoszą tylko zbieraja kiepskie recenzje za to, że nie są w stanie zaoferować widzowni nic czego by już nie widział ... no i po co?

a wczoraj ściągnęłam sobie Sekretne Okno i bardzo mnie to cieszy :D
Olga
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film