Prawie jak "regulamin"

Jeżeli masz coś ciekawego do zaproponowania i uważasz że może to poprawić funkcjonowanie naszego forum - napisz to tutaj.

Postprzez r00t » niedziela, 7 maja 2006, 19:21

ehh... jak to mówią są ludzie i ..... inni ludzie ... trzepanie piany o nic... Pastor niektórym ludziom nie wytłumaczysz że po nocy jest dzień a po dniu noc... bo nie i koniec...

nagadałem się na PW to jeszcze tutaj napiszę... WYWALAM POSTY OD DAWANA JAK NIE SĄ POPRAWNIE SFORMATOWANE! NIKT nie marudził o regulaminie... itp... tylko albo bez kontaktowania się ze mną zamieszczał posta poprawnie napisanego raz jeszcze albo pytał dlaczego i odpowiedź uzyskiwał... tak jak Pastor napisał: jasno i wyraźnie opisałem zasady które obowiązują w tym i tylko w tym dziale... ale pan Długoimnienny musi to mieć w regulaminie "bo on nie jest zobowiązany..." ...do czego? do czytania jak trzeba formatować tematy... on jest "inny" on przestrzega tylko tego co jest napisane w regulaminie... podpisane, ostemplowane, zatwierdzone... śmieszne...

Pan Długoimienny jak mniemam nie potrafi żyć bez stosownego regulaminu... i to dokładnie opisującego każdy etap tej procedury!!! ... bo jak czegoś nie ma w regulaminie to nie może się wydarzyć! ...a w sklepie nie powie "dzień dobry" jak kierowniczka nie uwzględni tego w regulaminie sklepu...

Powiem językiem nieformalnym... wyluzuj... bo klepiesz w koło macieja to samo i ignorujesz co ludzie do ciebie piszą... wręcz nie chcesz tego zauważyć...

To jest FORUM INTERNETOWE w którym panuje jakaś tam forma autokracji... i wszyscy o tym wiedzą że tak działa kanał irc, forum, serwer gier, czy coś tam jeszcze w internecie... TAK JUŻ JEST! ... a regulaminy się pisze PROFORMA!!!! to nie jest kodeks, to nie są ustawy TO NIE JEST PRAWO... to jest coś w rodzaju.. "czołem gościu miły... wpadasz do naszej gromadki to tu masz kilka punkcików których raczej przestrzegaj..." rozumiesz co mam na myśli czy nie - luzik a będzie nam fajnie na forum... To nie jest akt prawny który musi przewidzieć każde zdarzenie i każde zachowanie się użytkownika! ...wyobrażacie sobie 40 stron z paragrafami, ustępami i podpunktami? hehe Ja myślę Długoimienny że ty czasami tracisz kontakt z rzeczywistością... i brniesz... w absurd...

jak ktoś uważa że Dlugoimienny ma rację to śmiało... polemika jest jak najbardziej wskazana...

ps. ja uważam że nie muszę wszystkiego wklepywać do tego uniwersalnego regulaminu.. a TY jeżeli chcesz to na piśmie sam sobie dopisz i wydrukuj... ... inni ludzie widać posiedli zdolność rozumienia rzeczy takimi jakimi są... czyli prostymi i nieskomplikowanymi ... zasady są w sprzedam kupię zamienię po to żeby było czytelniej... i są JASNO opisane w przyklejonym topiku (btw. przyklejone topiki to takie narzędzie dla adminów i modów żeby były przyklejone - czytaj, przeczytane przez użytkowników)
Ostatnio edytowano niedziela, 7 maja 2006, 19:39 przez r00t, łącznie edytowano 1 raz
r00t
Administrator

Postprzez r00t » niedziela, 7 maja 2006, 20:00

pisz.. 12 artykułów.. jeżeli masz taką nieodpartą potrzebę to pisz... przeczytamy i jak będzie ok. to podmienimy...

Po drugie. Wywalasz sporo takich postów każdego tygodnia, gdyby tak nie było, nie pisałbyś ostrzeżenia w tym ogłoszeniu. Nie martw się, mam wiedzę z pierwszej ręki. Oznacza to, że takich osób jak ja jest więcej. Są to często użytkownicy forum, którzy twoich ogłoszeń również nie czytają. A bo po co?

A to mnie rozbawiło... no przecież ja tego nie ukrywam że wywalam! sam to napisałem post wyżej! o co ci chodzi? Amerykę chcesz odkryć... czy wyważyć otwarte drzwi?
Jak nie czytają moich ogłoszeń to niech nie mają pretensji do znikających postów... prosty związek przyczynowo skutkowy...

Nie neguję prawa admina do publikowania ogłoszeń. Tylko gdzie o tym jest w regulaminie?

Ty czytasz co piszesz? Bo to też jest śmieszne... JA MAM PISAĆ W REGULAMINIE ŻE JA MAM PRAWO PISAĆ OGŁOSZENIA? haha czy może mam przymusić kogoś mocą regulaminu do ich czytania? hehe - co z tobą człowieku? Twój rozsądek ma urlop?

Czy ktoś tu kiedykolwiek pisał "patrz regulamin" albo nie patrz... ? Jak by się uprzeć to można by go było zawrzeć jednym zdaniu.. "Bądź dobrym forumowiczem, nie atakuj innych i odpowiadaj na temat..."

Ty masz jakąś regulaminową obsesję chyba ...a może to twój fetysz? hehe

Kłócisz się teraz o to że mam ci dopisać do regulaminu "użytkowniku czytaj i stosuj się do ogłoszeń administracji" ? Czy to nie jest dla ciebie jasne? mi się wydaje że to jest jasne dla wszystkich (tych co mają trochę bardziej życiowe podejście do życia niż ty)

ps. najważniejsze są "[operacja] i przedmiot operacji" nie czcionka... ale to chyba dla inteligentnego człowieka jest jasne... czy może też powinno się znaleźć w regulaminie? heh
r00t
Administrator

Postprzez Demurrer » niedziela, 7 maja 2006, 20:49

pastor napisał(a):
A moze odniesiemy regulamin do Konstytucji RP :P :P :P

Ja proponuję w takim razie wniosek do Trybunału Konstytucyjnego o stwierdzenie niezgodności z konstytucją regulaminu forum TKK. A na admina napisac można by donos do prokuratury o podejrzeniu dokonania czynu zabronionego - przekroczenie uprawnień i nadużycie władzy. Żeby jednak było sprawiedliwe, to na Długiego trzeba by złożyc wniosek do sądu opiekuńczego o ustanowienie kuratora.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » niedziela, 7 maja 2006, 21:46

Teraz na poważnie.

Zgadzam się z rootem, że nie wszystko musi by zapisane w regulaminie. To nie jest żaden akt prawny, aby obowiązywały go zasady techniki legislacyjnej, zasady promulgacji, hierarchiczności systemowej, itp. To jest raczej zbiór oczekiwań i zaleceń administratora, do których należy się zastosować. Stąd zasady obowiązujące na forum w ogólności, czy też w poszczególnych działach mogą być ustanawiane przez admina w sposób według niego właściwy. Ważne jest aby były zrozumiałe i dostępne dla każdego forumowicza. Przyklejenie ogłoszenia w danym dziale spełnia takie wymogi.

Zgadzam się również jednak z Długim, że sankcja była za ostra. Na forum zdarza się wiele sprzecznych z regulaminem działań i nie ma na nie żadnej reakcji. Dlaczego więc musiał polecieć cały kilkudziesięcio-linijkowy post, tylko dlatego, że zamiast kwadratowych nawisów były okrągłe (sic!), podczas gdy przykładowy i przywołany już przez Długiego post o robieniu loda, który łamał nie tylko regulamin ale i prawo, leżał sobie tygodniami na forum i jakoś admina nie raził.

Rozżalenie Długiego może być więc usprawiedliwione niezachowaniem proporcji w stosowaniu sankcji przez admina.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez r00t » poniedziałek, 8 maja 2006, 08:24

... po pierwsze nie było ŻADNYCH NAWIASÓW nawet okrągłych. a rekcja moja na takie posty jest zawsze taka sama... kasowanie.. i nie zaglądam do środka czy tam jest 1000 linijek czy jedna. Pierwsze PW Długiego do mnie było takie "dlaczego nie poprawiłem posta..." Odpowiedziałem, że zasady są jasne, że to świat dorosłych a nie przedszkole gdzie przedszkolanka poprawia wszystko za podopiecznych...

Co do "loda" administracja TO TYLKO LUDZIE... nie automaty które mają połączenie z bazą SQL... my używamy oczu i rąk żeby coś zobaczyć a nie algorytmów przeszukiwania... więc normalne jest że coś nam może umknąć od czasu do czasu... dla porządku dodam że posta z "lodem" nie widziałem...

Demurrer: żeby było jasne... Długi nie był "wyróżniony" skasowaniem posta.... w tym dziale jak coś zauważę jest kasowane od razu... bez upominania .... tylko dlatego że na samej górze działu jest odp. dlaczego posty znikają.... proste.
r00t
Administrator

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 8 maja 2006, 08:35

r00t napisał(a):... po pierwsze nie było ŻADNYCH NAWIASÓW nawet okrągłych. a rekcja moja na takie posty jest zawsze taka sama... kasowanie.. i nie zaglądam do środka czy tam jest 1000 linijek czy jedna. .

Oki root. Jesli tak było to się z Tobą zgadzam.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Bruno » poniedziałek, 8 maja 2006, 10:13

Mysle, ze doskonalym podsumowaniem tej dyskusji sa wyniki ankiety (wciaz otwartej).
http://forum.tkk.pl/engine/viewtopic.php?t=14261
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez marek » poniedziałek, 8 maja 2006, 16:43

Długoimienny napisał(a):Jak znam r00t'a, to wątpię, aby traktował forum jako swoje włości i siebie jako władcę jedynie sprawiedliwego. Natomiast to, że czasami jest uparty i niezmiennie zostaje przy swoim, pomimo krytyki użytkowników, to inna sprawa. Ale ja nie muszę się z tym zgadzać, tym bardziej, że przynajmniej teoretycznie, jest "regulamin".
Długi, regulamin jest niewypełnionym szkieletem, są w nim braki kłujące w oczy takich jak ty. R00t modyfikuje go według potrzeb forum a nie ciebie. Postanowiłeś postawić na swoim i udowodnić. że masz rację.
Zresztą masz. W regulaminie nie ma. Jest w podforum.
R00towi nie wypominaj, że bywa uparty. Sam czasami przypominasz nieotwartą puszkę sardynek. Wiesz, on chyba ma inną wizję forum. Chciałby aby wszyscy przestrzegali pewnych norm, nawet, z twojego punktu widzenia, niedokładnie opisanych.
I tym sposobem zostałeś Pierwszą Pyskującą Ofiarą żelaznej konsekwencji R00ta. :lol:
marek
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: forum