Przeczytajcie To!!!!

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Przeczytajcie To!!!!

Postprzez abebe » poniedziałek, 20 sie 2007, 14:44

Przeczytajta to mili państwo!

" Najwyższa Izba Kontroli
Delegatura w Szczecinie Koszalin dnia 16 08 2007

Pan Janusz Gromek
Prezydent Miasta Kołobrzegu

W związku z prowadzoną w Urzedzia Miasta w Kołobrzegu kontrolą dotyczącą realizacji zadań w zakresie tworzenia warunków rozwoju budownictwa mieszkaniowego oraz zaspokajania potrzeb mieszkaniowych lokalnej społeczności w latach 2004-2006, stosownie do postanowień art. 40 ust.1 ustawy z dnia 23 grudnia 1994 r o NIK ( tj.Dz.U. z 2001 r Nr 85, poz 937 ze zm) proszę o wyjasnienie przyczyn, dla których nie powiadomił pan pomimo powziętej wiadomości, właściwych organów w trybie art.304 KPK odnośnie czynu jaki popełnił ówczesny prezydent Miasta Kołobrzegu Pan Henryk Bieńkowski podejmując uchwały Nr 26/2005 i 27 /2005 z dnia 10.11 2005 r , w imieniu Zgromadzenia Wspólników KTBS Sp. z . o. o. ( jako jednoosobowy przedstawiciel) upowazniające Zarząd Spółki KTBS do sprzedaży lokali mieszkalnych w budynkach przy ul. Jedności Narodowej 83 i 85, dla osób fizyczych poniżej kosztów ich budowy co spowodowało stratę na prwadzonej przez Spółkę działalności w wysokości ponad 500 tys. zł. W. budnki zostały wybudowane przy tym w ramach działalności Spółki niezgodnej z art. 27 Ustawy z dnia 26 października 1995 r. o niektórych formach popierania budownictwa mieszkaniowego oraz o zmianach niektórych ustaw ( Dz.U. Nr 133, poz. 654 ze zm.)"

Ładne klocki.
Proszę tylko bez off topów.
Telka jak nie masz nic( jak zwykle) do powiedzenia to nie szczekaj :D
abebe
V.I.P

Postprzez mimoza » poniedziałek, 20 sie 2007, 15:18

Gromek tuszuje zaniedbania poprzednika ? o mieszkaniach podawaliśmy w tkk w tamtym roku - ale, zamiast odpowiedzi były zarzuty że to atak na HB w kampanii wyborczej... a ja jestem tajnym agentem specjalnych służb do zwalczania Przema i reszty... może wyjdzie na jaw także sprawa drukowania słynnych ulotek...
mimoza
Rycerz forum

Postprzez abebe » poniedziałek, 20 sie 2007, 19:27

Januszkowi delikatnie pokiwano palcem, ale Heniutek biedniutki, oj biedniutki
Heniu co chcesz w paczce, cebulka, Trybuna Ludu, Klubowiki? buehehehehehehe
abebe
V.I.P

Postprzez abebe » poniedziałek, 20 sie 2007, 19:36

Świerszczyka? buehehehehehe :lol:
abebe
V.I.P

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 20 sie 2007, 19:42

OFFTOPY do usunięcia.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez abebe » poniedziałek, 20 sie 2007, 20:01

Pan były prezydent , wiem to od urzedników UM, robi wycieczki po "pokojach " Urzędu Miasta, stara się wyszukiwac swoich fanów i tuszowac sprawę.
jak Aleksander Fredro w "Damach i Huzarach" napisał - " Oj , nie uchodzi, no nie uchodzi" buehehehehehe
abebe
V.I.P

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 20 sie 2007, 20:09

Czytam to pismo i mam mętlik w głowie.

Jakie "przestepstwo" popełnił Janusz Gromek? Że nie zawiadomił "właściwych" organów o czym? O tym, że były prezydent jako Zgromadzenie Wspólników podjął uchwałę upowazniającą prezesa TBS do zbywania lokali po jakiejś cenie (chyba 1400 zł za m kwadratowy)? Wszyscy o tym wiedzieli, bo była to oficjalna polityka miasta!
No chyba, że p. Henryk upowaznił prezesa TBS do zbycia tylko części lokali za "jakąś" niższą cenę. Ale nie chce mi się w to wierzyć.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abebe » poniedziałek, 20 sie 2007, 20:13

Dokładnie Blaaa, prezes KTBS jest czysty, całą winę za zaistniałą sytuację ponosi - HENRYK BIEŃKOWSKI( to , ze jacyś tam urzędnicy nie dopilnowali sprawy, to mnie gila)
abebe
V.I.P

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 20 sie 2007, 20:41

Ale ja w dalszym ciagu nie kumam.

Uważam, że Janusz Gromek nie musiał informować "właściwych" organów o fakcie oczywistym i publicznym. O fakcie, o którym była mowa od samego poczatku, że te mieszkania mają być "tanie". Pamietam, że najpierw mówiło sie o 900 zł za metr, potem 1100 zł, az w końcu 1400 zł za metr. Właściwe organy też miały dostęp do tej informacji.

Ale tez nie bardzo rozumiem, na czym miał polegac błąd Henryka Bieńkowskiego. Na tym, że jako Zgrpmadzenie Wspólników ustalił cene na poziomie 1400 zł? Pamietam, że taka była polityka miasta, debatowano o tym na sesjach, w oficjalnych wystapieniach itd...

NO CHYBA, ŻE TA ZNIŻKA DOTYCZYŁA TYLKO CZĘŚCI MIESZKAŃ I TO IM POŚWIĘCONE BYŁY PRZEDMIOTOWE UCHWAŁY.
Kurde, ale wierzyc mi sie nie chce...
Ktos to potwierdza?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez abebe » poniedziałek, 20 sie 2007, 20:43

Nie, NIK , tak się czepia, dla jaj!
abebe
V.I.P

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 20 sie 2007, 20:51

abebe napisał(a):Nie, NIK , tak się czepia, dla jaj!

Aż się zainteresuję z ciekawości :)
A to dlatego, że sam omal nie kupiłem tam chałupy. Ale po dokładnym przeliczeniu wyszło mi, że się nie kalkuluje, ale to inna inszość...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 20 sie 2007, 22:21

ziomuś napisał(a):Jakoś dziwnie ani Demurer i Konsul w tym temacie nie zabrali głosu :lol:

Dziwić się jest rzeczą ludzką.

O czym tu pisać. BLAAaa wszystko ładnie wyłuszczył. Sprawa dotyczy powszechnie znanej i akceptowanej polityki tanich mieszkań.

Może teraz Gromek powinien zażądać dopłat od nabywców żeby było oki?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Pigul » wtorek, 21 sie 2007, 09:47

BLAaa napisał(a):po dokładnym przeliczeniu wyszło mi, że się nie kalkuluje, ale to inna inszość...

Jacek a ja kupilem i wtopilem. Za pieniadze wlozone w przygotowanie mieszkania do jako tako zamieszkania w nim moglbym kupic w tym czasie na bajkowym pod klucz. To co zrobila firma Selfa, a raczej to co zrujnowala wola o pomste do nieba. Lepiej bylo oddac ludziom budynki by sami wybudowali w nim mieszkania, bo wtedy budynek nie stalby sie ruina.
Pigul
Twardziel

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Pigul » wtorek, 21 sie 2007, 09:53

Demurrer napisał(a):Może teraz Gromek powinien zażądać dopłat od nabywców żeby było oki?

Demurrer ... a jakim prawem? A może powinienem od miasta zażądać odszkodowania za poniesione straty finansowe i moralne? To co dostałem całkowicie różniło się od umowy notarialnej jaką podpisałem z TBS. Mało tego - 90% mieszkańców która kupiła te mieszkania na własność łącznie z częścią ułamkową gruntu, informowała TBS o ewentualnym ustaleniu większej opłaty, byle by zostały te mieszkania przygotowane do normalnego stanu surowego. Okazało się, że wg TBS stan surowy mieszkania, to zrobienie klatek schodowych, które popękały po 2 miesiącach zimy oraz podzielenie piwnicy na boksy, z czego zagarnęli lwią część do ewentualnego dzierżawienia piwnic (przypominam, że wg umów wszystkie piwnice miały trafić do sprzedaży).
Pigul
Twardziel

Gadu-Gadu: 0

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg