Prezydent miał zawał serca

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Prezydent miał zawał serca

Postprzez Didi » niedziela, 7 sty 2007, 21:30

http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... ktualnosci

Prezydent Kołobrzegu Janusz Gromek trafił w sobotę wieczorem do szpitala. Przeszedł lekki zawał.

Zaledwie kilka godzin wcześniej wraz z prezydentem Koszalina Mirosławem Mikietyńskim, Gromek zagorzały kibic, szalał na parkiecie hali Milenium podczas meczu VIP-ów, poprzedzającego derby koszykarskich drużyn AZS Koszalin - SKK Kotwica Kołobrzeg. Pierwsze bóle w piersi poczuł po niezwykle emocjonującym meczu, który ostatecznie kołobrzeżanie przegrali po dogrywce. Na szczęście nie zbagatelizował niepokojących objawów i skontaktował się z kardiologiem. Zdiagnozowany w kołobrzeskim szpitalu, trafił do koszalińskiej placówki, gdzie już wczoraj wykonano mu zabieg koronarografii. – Czuję się już dobrze – powiedział nam w rozmowie telefonicznej. - Lekarze mówią, że zawdzięczam to temu, że nie zwlekałam i tak szybko zgłosiłem się po pomoc. Jestem pod bardzo dobrą opieką. W szpitalu Gromka odwiedził jeden z dwóch wiceprezydentów Kołobrzegu, Tomasz Tamborski. – Możecie przekazać kołobrzeżanom, że wszystko jest pod kontrolą – usłyszeliśmy od J. Gromka. – Trochę tu sobie odpocznę i wracam do pracy – zapewnił z przekonaniem.
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez report » niedziela, 7 sty 2007, 21:44

Didi, gdybyś czytał: http://www.gazetapracykolobrzeg.pl/ - wiedziałbys juz wczoraj...
report

Postprzez Didi » niedziela, 7 sty 2007, 21:45

Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez dziewuszka » niedziela, 7 sty 2007, 21:57

dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez report » niedziela, 7 sty 2007, 22:10

report

Postprzez Prezes » niedziela, 7 sty 2007, 22:30

Prezes
Bywalec

Postprzez report » niedziela, 7 sty 2007, 22:32

report

Postprzez Prezes » niedziela, 7 sty 2007, 22:49

A jak powiedzą, że jest lekko przeziębiony, to jest przeziębiony czy ma tylko katar? Ludze upraszczają wypowiedzi z trudnych dziedzin i ludzie lubią (niestety) czytać sformułowania mocno brzmiące. A (my) dziennikarze wypełniamy szpalty sformułowaniami: "lekki zawał", "niemal go zabił", "prawie śmiertelna rozgrywka" itp...
Kilka lapidarnych sformułowań i jakiś brukowiec mógłby napisać np. tak: "Prezydent J. Gromek po wyczerpującym meczu koszykówki, w którym przeciwnicy mimo zabawowej formy rozgrywki, grali jakby chodziło o życie i śmierć, trafił na oddział kardiologiczny koszalińskiego szpitala. Jak się dowiedzieliśmy, miał lekki zawał. Od śmierci uratowała go prawdodpodobnie tylko szybka decyzja o konsultacji lekarskiej. Przypomnijmy - zawał jest najczęstszą przyczyną śmierci mężczyzn po 45 roku życia. Prezydent już minął tę magiczną liczbę lat. Kto wie czy Kołobrzeg nie będzie zarządzany przez najbliższe pół roku rekonwalescencji prezydenta J. Gromka przez jego zastępców. Co czeka to miasto w najbliższej przyszłości? Czy prezydent przeżyje przypuszczalne błędy swoich niedoświadczonych zastępców? Czy jest dla niego ratunek?"
Prawda, że brzmi dramatycznie? A to tylko, przepraszam za sformułowanie w tym wypadku, zabawa słowem...
Z informacji, które udało mi się uzyskać, nie jest to zawał, ale lekceważyć tego nie można. Nie mogę napisać literalnie co mu jest, sorry.
Prezes
Bywalec

Postprzez dziewuszka » niedziela, 7 sty 2007, 23:00

dziewuszka
Mistrz klawiatury

Postprzez McCool » poniedziałek, 8 sty 2007, 00:24

McCool
Rycerz forum

Postprzez Prezes » poniedziałek, 8 sty 2007, 08:53

Prezes
Bywalec

Następna strona