radny poniżej 30

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

radny poniżej 30

Postprzez report » poniedziałek, 18 wrz 2006, 20:01

Czy jest szansa na młodych radnych w tej kadencji ? Odnoszę wrażenie, że miasto rupieszeje - bez urazy, czekam na kandydatów na młodych radnych - zapraszam do Zblizeń - młoda rada ma więcej szams na rozwój miasta - może ktoś z Forum bedzxie kandydował ? Piszczcie na prv. Pozdr. r.
report

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 18 wrz 2006, 20:25

teraz czas na młodych Pełowców przed kamerą?

Wieczorek się nie wyrabia?
Demurrer
Gwiazdor

Re: radny poniżej 30

Postprzez Misiek » poniedziałek, 18 wrz 2006, 20:59

report napisał(a):Czy jest szansa na młodych radnych w tej kadencji ? Odnoszę wrażenie, że miasto rupieszeje - bez urazy, czekam na kandydatów na młodych radnych - zapraszam do Zblizeń - młoda rada ma więcej szams na rozwój miasta - może ktoś z Forum bedzxie kandydował ? Piszczcie na prv. Pozdr. r.

Że rupieszeje, to fakt. Ale młodzi nie znają ukadów. Alez naiwnośc z Twojej wypowiedzi zionie :D
Misiek
Coś tam napisał

Postprzez Elfik » poniedziałek, 18 wrz 2006, 21:05

Temat fajny, ale szkoda, ze na wstępie został skasowany tekstem Demurrera.
Trudno. Widocznie niektórzy nie potrafią prowadzić sensownej dyskusji, a jedynie robić "wycieczki w stronę..."
A w temacie: jestem jak najbardziej za młodymi ludźmi w radzie i jeśli sie pojawią tacy na listach napewno zagłosuję. Z pewnoscią małe przewietrzenie rady wyjdzie wszystkim na dobre i dotyczy to także rady powiatu :)
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez boss » poniedziałek, 18 wrz 2006, 21:16

popieram młodzi do władzy zawsze to inny punkt widzenia inne myslenie
boss
Twardziel

Postprzez Misiek » poniedziałek, 18 wrz 2006, 21:22

Taaaaa.. A jak będą wybory, to kto na nie pójdzie? Babcie.. . bo ksiądz na ambonie powie, że tak trzeba,,, I będą głosować na młodych... No oczywiście.. :lol:
Misiek
Coś tam napisał

Postprzez Elfik » poniedziałek, 18 wrz 2006, 21:32

Nie martw sie o udział w wyborach; ja pójdę, wielu moich znajomych też.
Tylko wkurza mnie jak niektórzy stwierdzają z dumą, że oni na wybory nie idą, bo są apolityczni :!: Chyba aspołeczni, bo chodzenie na wybory to kwestia postawy obywatelskiej, a nie apolityczności, która jest związana raczej z przynależnością, bądź aktywnością polityczną. Ale tacy aspołeczni potem najgłośniej krzyczą, że jest źle i nieodpowiedni ludzie nami rządzą :x
Elfik
Mistrz klawiatury

Postprzez rewo » poniedziałek, 18 wrz 2006, 21:43

Dla mnie akurat wiek jest dość drugorzędnym kryterium przy ocenie kandydatów na radnych.
To fakt, że przeważnie daje inną perspektywę, odmienne spojrzenie na wiele kwestii.

Jednak nad czym mocno ubolewam wielu młodych jest równie silnie uwikłanych w przeróżne układy i nie odbiega w tej materii w żaden sposób od starszych wiekiem polityków. Czasem są nawet jeszcze bardziej zależni właśnie z racji swojego wieku i bycia dopiero na etapie budowania swojej pozycji na scenie politycznej. To przykre, ale tak to widzę.

Dla mnie najważniejszymi kryteriami pozostanie kompetencja i umiejętność dialogu z każdym. Choć jeśli zauważę kiedyś młodego kandydata spełniającego te 2 warunki będzie miał moje poparcie!
rewo
Dyskutant

Postprzez Tisaja » poniedziałek, 18 wrz 2006, 21:57

boss napisał(a):popieram młodzi do władzy zawsze to inny punkt widzenia inne myslenie

Hmm.. mozesz rozwinać? Ja nie widze zadnej roznicy. Wszedzie liczy sie tylko chapnięcie stołka. Za wszelką cenę. I nieważne, czy mlody , czy stary.Każdemu zależy aby sie wbic. A ludzie i ich problemy a co za tym idzie kraj... maja w nosie.

Myśle ,że młodzi sa jeszcze bardziej zdeterminowani i bezwzględni.
To ich start.
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez report » poniedziałek, 18 wrz 2006, 22:31

Demurrer napisał(a):teraz czas na młodych Pełowców przed kamerą?

Wieczorek się nie wyrabia?

pomyśl zanim napiszesz -
report

Postprzez report » poniedziałek, 18 wrz 2006, 22:37

Tisaja napisał(a):
boss napisał(a):popieram młodzi do władzy zawsze to inny punkt widzenia inne myslenie

Hmm.. mozesz rozwinać? Ja nie widze zadnej roznicy. Wszedzie liczy sie tylko chapnięcie stołka. Za wszelką cenę. I nieważne, czy mlody , czy stary.Każdemu zależy aby sie wbic. A ludzie i ich problemy a co za tym idzie kraj... maja w nosie.

Myśle ,że młodzi sa jeszcze bardziej zdeterminowani i bezwzględni.
To ich start.

myślę, że młodzi są mniej skór... ali, znaczy się mają cieńsze skóry... wrażliwsze na świat a starzy... cóż siwe wałachy - jak pisał o nich mistrz Gogol mając na myśli skorumpowanąa władzę - sztuka ma tytuł "Rewizor" - żeby nie było że się czepiam - dzieje się w Rosji w 19. wieku,

Tisaja na ciebie to już od dawna się napalam - żeby cię zawlec przed szkło... zgodzisz się?
Możesz nawet na mnie zatrąbić :-)
report

Postprzez rewo » poniedziałek, 18 wrz 2006, 23:08

Nie tak dawno spotkałem się z opinią, że w obecnej sytuacji w Polsce polityka przyciąga najgorszych, można to ująć, na zasadzie negatywnej selekcji. Pogląd bardzo radykalny, jednak kiedy obserwuję nasze życie polityczne czy to na szczeblu krajowym, czy lokalnym,miejskim zaczynam dochodzić do wniosku, że w co najmniej 99% trafny. Jedyna nadzieja w trafieniu w ten 1% o ile istnieje.
Ci którzy chcą coś zrobić powinni ponoć iść w tzw. trzeci sektor, tam mogą się realizować...

Ps.
Report ostatnie Zbliżenia z rejsem po porcie były bardzo ciekawe. Mieszkam w Kołobrzegu od urodzenia, ale tej części miasta nigdy nie znałem. Więcej tego typu audycji :) .
rewo
Dyskutant

Postprzez Vin » poniedziałek, 18 wrz 2006, 23:08

jak to ma byc radny taki jak Franciszek Bonkowski to NIE
albo jemu podobny

http://bonkowski.eu.pl/

a ze nasza rada posunieta w latach to fakt
chyba jakas granica wiekowa powinna byc
+ 55 i pa
ciesz sie zasluzona emerytura
Vin
Uzależniony