Dni Morza w Kołobrzegu 23-24 czerwca

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez qrczak » wtorek, 26 cze 2007, 08:24

ale co z tego, skoro ograniczono tym masom dostęp, robiąc imprezę w amfiteatrze.

Tak masom tym tak ograniczono dostęp że główne wejście do amfiteatru było tylko dla ludzi z zaproszeniami, a pospólstwo musiało zasuwać bokami. Jak juz człowiek pokonał schody i chciał usiąść koło znajomych to sie nie dało bo górą przejść nie można, proszę dołem przejść. Dołem też się nie dało bo ogrodzono część siedzeń tasiemka i nikogo nie wpuszczono bo przejść tędy nie można tutaj są miejsca zarezerwowane. Mnie w tym momencie szlag trafił i wyszedłem. Dziękuję za taką organizację imprezy dla mieszkańców. Jak na mój gust lipa straszna, ale to tylko mój gust.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez keeper » wtorek, 26 cze 2007, 08:33

Na milosc boska powiedzcie mi, narusujcie cokolwiek, w jaki sposob odbywajaca sie w Kolobrzegu impreza ma promowac miasto w Polsce. Wytlumaczcie mi to ,bo ja nie rozumiem. Od kilku lat slysze tylko, :bo ta impreza wypromuje miasto, bo ta impreza nie wypromowala miasta. Jak pani z panem i gromadka dzieci mieszkajaca gdzies na Slasku ma podjac decyzje o wydaniu grubej kasy na wakacje w Kolobrzegu, ogladajac w telewizorni skroty z imprezy, ktora wlasnie trwa albo sie wlasnie odbywa i za godzine sie skonczy. Nie uwazacie, spece od promocji, ze bardziej istotna role odgrywa w promowaniu kalendarium imprez? Ja przeczytalam bardzo dokladnie tegoroczne kalendarium, bo na wakacje przyjezdzam ze swoim chlopakiem i chce mu pokazac kawalek Polski, zabrac go na fajna impreze... no i go zabiore.. na spiewy choralne w kolobrzeskiej bazylice. Dobrze,ze nocleg mam za darmo, bo za zadne skarby nie przyjechalabym do tego miasta, gdzie w wakacje tylko wystawy i soprany. :|
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Demurrer » wtorek, 26 cze 2007, 08:48

Nigdy w życiu nie wybierałem miejsca urlopu w oparciu o kalendarium imprez. Nawet przez myśl mi to nie przeszło. Jechać na drugi koniec Polski żeby zobaczyć Marylę? :?

Oczywiście, nie znaczy że tak myślą potencjalni wczasowicze. Jednak ważniejsze, jest moim zdaniem pokazanie Kołobrzegu w ogólnopolskiej TV. Zanim ktoś zajrzy w ogóle do kalendarium imprez, najpierw musi wpaść na pomysł żeby przyjechać do Kołobrzegu. Potem będzie sprawdzał szczegóły i porównywał z ofertami innych miejsc.

Jeśli byłoby keeper tak jak mówisz, to w takim razie powinni zamknąć wszystkie agencje reklamy w Polsce zajmujące się produkcją reklam w TV.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez keeper » wtorek, 26 cze 2007, 08:54

Demurrer napisał(a):Nigdy w życiu nie wybierałem miejsca urlopu w oparciu o kalendarium imprez. Nawet przez myśl mi to nie przeszło. Jechać na drugi koniec Polski żeby zobaczyć Marylę? :?

Oczywiście, nie znaczy że tak myślą potencjalni wczasowicze. Jednak ważniejsze, jest moim zdaniem pokazanie Kołobrzegu w ogólnopolskiej TV. Zanim ktoś zajrzy w ogóle do kalendarium imprez, najpierw musi wpaść na pomysł żeby przyjechać do Kołobrzegu. Potem będzie sprawdzał szczegóły i porównywał z ofertami innych miejsc.

Jeśli byłoby keeper tak jak mówisz, to w takim razie powinni zamknąć wszystkie agencje reklamy w Polsce zajmujące się produkcją reklam w TV.

zgadzam sie ,ze kalendarium nie jest najwazniejsze. Ja akurat przylozylam do tego wage, bo jade do domu tzn do Kolobrzegu, chce sie dobrze bawic. Wierz mi,ze wiele osob sprawdza kalendarium i wzdycha: matko, jaka nuda, tam nic sie nie dzieje. Ile mozna smazyc sie na plazy, moczyc stopy w lodowatej wodzie, albo ogladac armaty w Muzeum Oreza Polskiego. A wczasy w Kolobrzegu, z reka na sercu, nie naleza do najtanszych i kazdy o tym wie. Jesli juz mamy mowic o promowaniu miasta w telewizji skupmy sie na krotkich spotach, cos w stylu tych ,ktore robi Turca, Egipt, albo Grecja. No i teraz kto to wszystko nakreci? :wink:
keeper
Rycerz forum

Postprzez Deja Vu » wtorek, 26 cze 2007, 09:25

PROMOCJA !
Tak was czytam i nawet śmiać mi się nie chce.
Czy nikt w tym mieście nie rozumie, że Kołobrzegowi nie jest potrzebna telewizja, promocja i inne tego rodzaju pierdoły. Ktoś kiedyś użył takich sloganów i wszyscy bez opamiętania powtarzają.
Czy w naszym mieście w sezonie nie ma pełnego obłożenia?
Czy w naszym mieście nie buduje się nowych ośrodków, apartamentów?
Co to oznacza?
Kołobrzeg ma markę trzeba tylko zapewnić turystom możliwość różnorodnego spędzenia czasu. A co do telewizji ogólnoposkich to owszem ale tylko i wyłącznie krótkie spoty zapraszające na jakieś wydarzenie, koncert itp.
Po chu.... telewizje. Jak będzie ciekawie to przyjadą sami. Tak jak na Orzechowskiego. :lol:
Takie Dni Morza powinny zaliczać się do programu miasta a nie PROMOCJI.
Promuje się "historie" nie znane. Kołobrzeg ma markę, tu trzeba tylko dbać o nią.
Czy Mercedes lub BMW promuje się? Wprowadza tylko ulepszenia i udogodnienia.
Wszyscy mają kompleks PROMOCJI. NIe było w telewizji :( uuuuu.....
Macie parcie na szkło to do BIG BROTHERA :lol:

keeper, ale oni i tak nie kumają :lol:
Deja Vu
Weteran

Postprzez Demurrer » wtorek, 26 cze 2007, 09:31

Jeśli nie należało do zakresu promocji, to dlaczego zajmował się tym CEPIT?

Jeśli nie potrzebna jest TV, to dlaczego tak sikano, aby był chociaż patronat medialny TVP?

Prawda jest taka, że nie udało się załatwić transmisji żadnej TV i teraz cały sztab rozpoczął akcję, aby przekonać Kołobrzeżan, że to tak naprawdę nie o TV i promocję chodziło. A więc o co chodziło i ile to kosztowało?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Deja Vu » wtorek, 26 cze 2007, 09:35

Demurrer napisał(a):Jeśli nie należało do zakresu promocji, to dlaczego zajmował się tym CEPIT?

Jeśli nie potrzebna jest TV, to dlaczego tak sikano, aby był chociaż patronat medialny TVP?

Prawda jest taka, że nie udało się załatwić transmisji żadnej TV i teraz cały sztab rozpoczął akcję, aby przekonać Kołobrzeżan, że to tak naprawdę nie o TV i promocję chodziło. A więc o co chodziło i ile to kosztowało?

Bo mają odruch Pawłowa - kapujesz.
Jakiś baran parę lat temu walną hasło z jakimś Powitaniem, następny ciągnął i tak już w łbach zakodowało się - telewizja.
Muszą się z tego wylevzyć. Ale po tych latach z bladą twarzą trochę czasu minie.
To Bieńkowski miał manię zatrudniania na sttanowiskach osób niekompetentnych - patrz np. Dawid.
Deja Vu
Weteran

Postprzez keeper » wtorek, 26 cze 2007, 09:51

Poza tym..Imprezy takie jak Dni Morza, Heineken Music,Sunrise. Wpadam, jem,spie, pije, bawie sie, zostawiam pieniadze i wypadam. To teraz z manki kolobrzeskiej. Moim zdaniem promocja Kolobrzegu powinna przebiegac dwutorowo. Nie mozemy zapomniec ,ze nasze miasto jest uzdrowiskiem, nalezy zatem podtrzymywac ten standard,zachwalac ,ze solanka jest nadal slona,a kapiele w borowinie pomogly niejednej niewyprasowanej dziewczynie. Od tego sa targi, gdzie spotykaja sie SPECJALISCI no i luz, im zostawmy kultywowanie tradycji. Drugi tor, to zarabianie KASY, ludzie, przez duze K. Sunrise moze glosny,ale.. w ciagu dwoch dni mamy najazd kilkunastu tysiecy ludzi, spia, pija, jedza, zostawiaja pieniadze. Pieniadze dla miasta, dla mieszkancow, na nowe inwestycje, na przetrwanie zimy. Telewizja? Nie spotkalam. Ale kazdy zna. Nawet tutaj na Wyspach kilka razy Polacy mnie zaczepiali,"Ty jestes z Kolobrzegu. Zazdroszcze Ci,ze macie tam Sunsrise" :] Szok. Nikt mnie nie zaczepil,ze klarnety w Bazylice...Nie bede jednak umniejszac. Kazdy swoje gusta ma. Tylko dwudniowy festiwal muzyki rozrywkowej jest chyba bardziej dochodowy,a moze sie myle. :|
keeper
Rycerz forum

Postprzez Pigul » wtorek, 26 cze 2007, 12:21

keeper - nie rozumiem Cie. Sa jeszcze imprezy w Amfiteatrze, ale powiesz ze platne, sa jeszcze imprezy w Porcie Jachtowym, Latarnii Morskiej, masa imprez na plazach - jak Lato z Jedynka, Gotuj z Nami, SimPlusCup, i wiele innych, imprezy dla wybrednych w Bazylice, bedzie ELO, bedzie kombii, Sunrise Festival o ktorym wspomnialas, pod skrzydłami Allegro, letnia scena rewinskiego z jezzem, Festiwal miedzy slowami, festiwal Jacka kaczmarskiego, Herbertiada, piknik wojskowy (rewelacja), motolotnie, itd, itd, itd.
dla upartego zawsze bedzie zle - ale mam za to jedna probe do Ciebie. Zabaw sie za mnie i popracuj w jeden dzien. Zadanie bedzie polegalo na tym bys w jeden weekend zrobila relacje foto i napisala o nich newsy. Ale warunek jest taki - ze wszystkich imprez odbywajacych sie w weekend. I nie wolno Ci wydac ani zlotowki na srodki lokomocji. Pamietaj - wszystkie imprezy w jeden weekend. Jesli spelnisz to zadanie daje swoja dwumiesieczna pensje. Mi sie jeszcze nigdy to zadanie nie udalo. a po informacje o imprezach zapraszam na http://www.kolobrzeg.pl - dzial caly czas aktualizowany (dzis o 4 ogolne imprezy i kilkanascie imprez w amfiteatrze)
Pigul
Twardziel

Postprzez keeper » wtorek, 26 cze 2007, 13:11

Pigul codziennie odwiedzam strone miasta kolobrzeg i widze zmiany. Po napisaniu swojego posta odwiedzilam strone i zauwazylam,ze przybylo imprez. Super. Nie jestem wybredna, ja po prostu wiem, ze w sezonie letnim brakuje tego czegos. Nie wiem,moze wiecej imprez na plazy. Codziennie cos. Koncert, kino pod chmurka, wieczory karaibskie..strzelam teraz na oslep. Nie musze bawic sie w jednodniowego fotoreportera, bo bawilam sie w redaktora przez dobre 2 czy 3 lata,wiec wiem,ze imprez jest duzo,ale to taka troche drobnica, nie uwazasz, a to koncert orkiestry zdrojowej,a to jakis festyn osiedlowy. Pamietasz ogolnopolski spot reklamowy na 750-lecie lokacji. Ja napisalam do niego tekst, w jeden wieczor. Mialam do dyspozycji praktycznie tylko strone miejska, przegladalam te wszystkie imprezy, cykliczne i te troche mniej i caly czas wydawalo mi sie to nie dosc dobre, nie dosc atrakcyjne dla turysty z Poznania, Wrocka czy Szczecina... Piknik wojskowy, regaty o srebrny dzwon..wiesz o czym mowie.
keeper
Rycerz forum

Postprzez Pigul » wtorek, 26 cze 2007, 14:29

wiem o czym mowisz i rozumiem
ale wg mnie to najwiekszym problemem jest informowanie o imprezach tuz przed sezonem
program imprez powinien byc utworzony pod koniec roku bo ludzi wlasciwie juz od stycznia szykuja sobie urlopy. i to mnie boli ze nie ma checi wspolpracy i zrozumienia pomiedzy roznymi organizatorami, ktorzy:
- po pierwsze robili by imprezy nie nachodzace czasowo na siebie
- po drugie - startali by sie przygotowac plan imprez chocby w zarysie na poczatku roku
- po trzecie 0 korzystali z medium jakim jest strona miejska, strona tkk, strony mediow lokalnych czasopism, itd
- po czwarte - slyszalem ze bedzie Rock nad Baltykiem i jesli to prawda, to ... jestem juz w siodmym niebie. Pamietam te wspaniale chwile kiedy festiwal funkcjonowal u nas :)
Pigul
Twardziel

Postprzez keeper » wtorek, 26 cze 2007, 14:45

ja tez slyszalam o tym festiwalu..jakies 3 lata temu. Dlaczego to zawsze musi byc, "prawdopodobnie", "byc moze", "jak bozia pozwoli". Na co czekac? Moim zdaniem to miasto stracilo jaja gdzies tak po 1945. 8)
keeper
Rycerz forum

Postprzez r00t » wtorek, 26 cze 2007, 15:13

...promocja to przede wszystkim proces, nie jednorazowa akcja. Proces, który najpierw jest zaplanowany przez fachowców i to nie na rok czy dwa ale na minimum 5 lat... to proces z jasno określonymi celami i sposobami ich osiągnięcia. proces podzielony na tak zwane "kamienie milowe" czyli podcele do których dąży się w czasie realizacji całości. To jest tak samo jak z każdą inna marką... czy to guma do żucia czy miasto... to ma być produkt - marka, z jasnym i czytelnym przekazem... z przekazem który delikwent z polski, obudzony o 2 w nocy po ostrej imprezie będzie w stanie zidentyfikować i zapytany "co to", opisać w kilku słowach... coś jak pepsi. Temu miastu brakuje wyrazu... ono jest nijakie. Jako zadanie domowe proponuję naszym specom od promocji dla treningu w kilku zdaniach opisać to miasto... ......i co? ciężko nie... Nie mamy żadnego festiwalu (nie mówię o wojskowej piosence bo to przeszłość i nie powinno się o tym myśleć - pokolenie się zmieniło już dawno to ślepy zaułek) nie mamy lokali w których mogły by latem występować gwiazdy.. itp itd... mamy warunki ale nic z nimi nie robimy...

Brak tutaj spójnego i skutecznego planu, brak pomysłu... tylko stragany, amfiteatr i cisza nocna po 22. Ja nie wiem, ale mam ważenie, że tutaj jest coraz smutniej z roku na rok... jak widać pogoda nad Bałtykiem jest kapryśna... więc trzeba nadrabiać miną.. a tu co... nic...

Moim zdaniem i szybciej wymyślimy sobie filozofię, dobre logo, nowe hasło i konkretny plan na 5 lat ...tym lepiej... Czy TV z imprezą to dobra promocja... nie wiem. Wiem, że powinno być nas widać, bez przerwy, powinniśmy wyskakiwać z chrupek, cukierków, napojów i z ekranu TV na śląsku.. jeżeli czegoś nie widać to tego nie ma... ot taka prawidłowość w czasach produktów i marek.... :cigar:
r00t
Administrator

Postprzez keeper » wtorek, 26 cze 2007, 15:32

otoz to. Do tego potrzebny jest manager z prawdziwego zdarzenia. Ja wcale nie czepiam sie pani dyrektor CEPIT-u,ale CEPIT moim zdaniem powinien zajac sie promowaniem miasta -uzdrowiska przez caly rok. Zaprogramowanie sezonu letniego zostawic specjalistom.
keeper
Rycerz forum

Postprzez Deja Vu » wtorek, 26 cze 2007, 19:28

no, mieliśmy wspaniałego "menadrzera" Przemka Dawida i nie uszanowaliśmy .... mmmuuu
Deja Vu
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg