czy lewica kołobrzeska zjednoczy się?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » niedziela, 16 kwi 2006, 20:46

Wiesz pluskwo, wystartuj w wyborach, poddaj się pod osąd wyborców. Zrób to...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » niedziela, 16 kwi 2006, 21:03

Długoimienny napisał(a):
BLAaa napisał(a):Pisałeś, że powinno to być społeczne, więc zapytałem o prezia. Obiecywał w 2002 r, że pensja prezydenta powinna wynosić c.a. 7 tys. i tyle wystarczy. A ma ok. 9 i chyba nie wystarczyło. O tym mówił Seba. Ale i inni pamietają. A jeżeli chodzi o moje oświadczenie, to nigdy go nie kryłem. I nie zamierzam.

Gwoli informacji, przypomnę tylko, że gdy rada procedowała kwestie wysokości pensji prezydenta, S. Karpiniuk, który dziś krytykuje swego dawnego "kolegę", głosował wówczas "za". Z tego co pamiętam, to ów projekt uchwały był nawet autorstwa S. Karpiniuka (wówczas przewodniczącego Rady). Po świętach potwierdzę to w BRM.

No proszę. Coraz bardziej żałuję, że głosowałem na pana posła, zawiodłem się na nim bardzo. Zamiast zająć się pracą jako poseł atakuje prezydenta i zagląda mu do portfela. Jak dla mnie to on się zrobił prawie jak poseł i jednocześnie prawie jak prezydent miasta. Jak wiadomo z reklamy prawie robi różnicę.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 17 kwi 2006, 07:36

Długi, pewnie będzie tak, że okaze się, że projekt uchwaly byl autorstwa Przewodnicz acego rady Miejskiej, habek ogłosi to urbi et orbi, a poseł sprostuje, że zrobił to na wyraźne zyczenie habeka. Dlatego ja bym został na poziomie obietnic wyborczych.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 17 kwi 2006, 12:32

Długoimienny napisał(a):Pewnie tak będzie. A wiesz dlaczego poseł Karpiniuk się na to zgodził?

Układ? :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

czasy się zmienily...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez pluskwa » poniedziałek, 17 kwi 2006, 17:24

BLAaa napisał(a):Wiesz pluskwo, wystartuj w wyborach, poddaj się pod osąd wyborców. Zrób to...
\Po co? Mam z czego żyć. Jeszcze byłbym kiepskim samorządowcem. Do dzisiaj nie musiałem i nie nauczyłem się wchodzić w układy i układziki. Mało tego, nie widzę miejsca na układziki w samorządzie lokalnym. Rolą samorządowca jest dbanie o społeczność. Jakoś kłóci się to z powszechnym odbiorem społecznym i informacjami jakie docierają poprzez media.
pluskwa
Twardziel

Postprzez kraall » poniedziałek, 17 kwi 2006, 19:25

Przepraszam, co mają wspólnego zarobki prezydenta, radnego, starosty do zjednoczenia lewicy? Temat proponuję zakończyć.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Foreigner » wtorek, 18 kwi 2006, 05:58

Lub tez wrocic do tematu jak kto woli :]
Foreigner
Weteran

Postprzez BLAaa » środa, 19 kwi 2006, 08:53

Na kanwie ostatnich wydarzeń nie pytanie o zjednoczenie lewicy zaczyna być interesujące, ale "czy prawica się zjednoczy"?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Demurrer » środa, 19 kwi 2006, 09:59

BLAaa napisał(a):Na kanwie ostatnich wydarzeń nie pytanie o zjednoczenie lewicy zaczyna być interesujące, ale "czy prawica się zjednoczy"?

A co rozumiesz przez kołobrzeską prawicę? W ogóle słowo to już chyba nie oddaje żadnej prawdy o jakiejkolwiek partii w Polsce.

W mojej ocenie PO i PiS na 99% pójdą osobno. PO być może zawrze (już zawarło?) mniej lub bardziej formalną kolację z SLD. Co do reszty tzw. prawicy (LPR, RS, Dom Ojczysty) to według rozsądnej kalkulacji politycznej, powinni pójść razem z Pisem.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » środa, 19 kwi 2006, 10:19

Demurrer chodzi ci o wybory samorzadowe :?: Ciekawe rzeczy mowisz, masz jakies fajne sprawdzone zrodelka bo byloby nad czym dyskutowac. Moim zdaniem PO pojdzie do samorzadowki oddzielnie.
Foreigner
Weteran

Postprzez Demurrer » środa, 19 kwi 2006, 10:25

Foreigner napisał(a):Demurrer chodzi ci o wybory samorzadowe :?: Ciekawe rzeczy mowisz, masz jakies fajne sprawdzone zrodelka bo byloby nad czym dyskutowac. Moim zdaniem PO pojdzie do samorzadowki oddzielnie.

Jasne, że PO oddzielnie. Chodziło mi raczej o kolację po wyborach,. Może niejasno się wyraziłem. Teraz natomiast już widać wzajemną sympatię tych partii.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » środa, 19 kwi 2006, 14:53

Achaja napisał(a):nie oszukujmy się, ale HB w kampanii obok deklaracji nie zwalniania ludzi z pracy mówił jaka pensja mu wystarczy…

Dozywotnia Achaja, Dozywotnia :twisted:
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg