Co robi policja za pieniadze podatnikow

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Foreigner » niedziela, 2 kwi 2006, 17:56

Ano ciekawe bo przygladalem sie temu zjawisku "lamania" prawa przez naszych policjantow. Szkoda slow panowie. W mysl tej zasady biorac slub nie wazcie sie uzywac klaksonow bo to jest zabronione (czyt. kodeks drogowy). Uwazam, ze popadamy w tym miescie w jakas histerie. boze ludzie PUK PUK tu ziemia... ktos bral slub :!: Oczywiscie to ze zakupili benzyne to niewazne gdyz moga zjezdzic opony :!: Co wy ludzie, az tyle w was nienawiscvi do policji :?: Jak strazak bralby slub to tez byscie sie na nich rzucili z zarzutami :?: Radze nie czytac indoktrynizujacych postow garagamela bo wam sie nienawisc udziela. Gargi nie lubi policji bo zlapala syna jego pryncypala na jezdzie na "gazie". Wedlug niego Policja jest z ukladu.
Foreigner
Weteran

Postprzez Bruno » niedziela, 2 kwi 2006, 18:00

Foreigner napisał(a):Ano ciekawe bo przygladalem sie temu zjawisku "lamania" prawa przez naszych policjantow. Szkoda slow panowie. W mysl tej zasady biorac slub nie wazcie sie uzywac klaksonow bo to jest zabronione (czyt. kodeks drogowy). Uwazam, ze popadamy w tym miescie w jakas histerie. boze ludzie PUK PUK tu ziemia... ktos bral slub :!: Oczywiscie to ze zakupili benzyne to niewazne gdyz moga zjezdzic opony :!: Co wy ludzie, az tyle w was nienawiscvi do policji :?: Jak strazak bralby slub to tez byscie sie na nich rzucili z zarzutami :?: Radze nie czytac indoktrynizujacych postow garagamela bo wam sie nienawisc udziela. Gargi nie lubi policji bo zlapala syna jego pryncypala na jezdzie na "gazie". Wedlug niego Policja jest z ukladu.

A to ciekawe.
Tak sie sklada, ze siedzialem w aucie, ktore stalo w tym korku. A koreczek od ronda na koszalinskiej do polowy kamiennej (na warunki kolobrzeskie to niezle). Czytajac twoje wypowiedzi odnosze wrazenie, ze sprawdza sie przyslowie: punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia - czyzbys prowadzil, badz siedzial w ktoryms radiowozie?
Odgranicz nienawisc do policji od prostych pytan. Ja staram sie prowadzic rzeczowa dyskusje, tobie ostatnio to sie nie udaje. Mam nadzieje, ze uda mi sie na dniach wyjasnic calosc zdarzenia, z jakim skutkiem, oczywiscie tu napisze.
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Bruno » niedziela, 2 kwi 2006, 18:16

Daj spokoj skorp!on, nie daj sie sprowokowac, jesli lubi grac nieczysto, niech mu tak bedzie. Nie graj na tym samym poziomie.
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Foreigner » niedziela, 2 kwi 2006, 20:14

skorp!on napisał(a):Chyba wyraziłem się jasno w moim poprzednim poście.
Co Ciebie interesuje mój stan cywilny? Lubisz chłopców? Idź zajmij się czymś innym, bo mi niedobrze się robi czytając Twoje posty. I nie offtopój.

Wyraziles sie dosc jasno a mimo to odpowiadasz na posty. Zreszta po co gadac tobie sie to nie podoba mnie to nie przeszkadza i tak juz zostanie. chlopcow nie "lubie" a skoro chcesz gogos obrazac to prosze bardzo masz wolna reke. Niemniej jednak zaprzeczam abym byl gejem. Czy ty nim jestes nie wiem nie moja sprawa, ale mysli ci jakos do glowy mogly wpasc. Twoj bol nie moj. Zajmij sie lepiej dokonczeniem strony schroniska dla zwierzat bo jeszcze sporo pracy przed toba. Tymczasem wez cos na nerwy bo nie zabardzo mam sie ochote z toba klocic, a draznienie cie nie jest moim zamiarem.

Bruno do polowy kamiennej. Prosze cie stary, w wakacje bywa gorzej. Ja jezdze zawodowo (przynajmiej jezdzilem kiedys) a mimo to jakos nie mam do tych panow zalu.
Foreigner
Weteran

Postprzez Katia » niedziela, 2 kwi 2006, 21:09

Foreigner napisał(a):
skorp!on napisał(a):Chyba wyraziłem się jasno w moim poprzednim poście.
Co Ciebie interesuje mój stan cywilny? Lubisz chłopców? Idź zajmij się czymś innym, bo mi niedobrze się robi czytając Twoje posty. I nie offtopój.

Wyraziles sie dosc jasno a mimo to odpowiadasz na posty. Zreszta po co gadac tobie sie to nie podoba mnie to nie przeszkadza i tak juz zostanie. chlopcow nie "lubie" a skoro chcesz gogos obrazac to prosze bardzo masz wolna reke. Niemniej jednak zaprzeczam abym byl gejem. Czy ty nim jestes nie wiem nie moja sprawa, ale mysli ci jakos do glowy mogly wpasc. Twoj bol nie moj. Zajmij sie lepiej dokonczeniem strony schroniska dla zwierzat bo jeszcze sporo pracy przed toba. Tymczasem wez cos na nerwy bo nie zabardzo mam sie ochote z toba klocic, a draznienie cie nie jest moim zamiarem.

Bruno do polowy kamiennej. Prosze cie stary, w wakacje bywa gorzej. Ja jezdze zawodowo (przynajmiej jezdzilem kiedys) a mimo to jakos nie mam do tych panow zalu.

śkąd wiesz,że Skorpion robi stronkę schroniska??
Katia
Twardziel

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 3 kwi 2006, 07:11

Moja slodka tajemnica Kati :]
Foreigner
Weteran

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 3 kwi 2006, 07:12

Zycze mu zreszta powodzenia.
Foreigner
Weteran

Postprzez Gargamel » poniedziałek, 3 kwi 2006, 13:44

A ja slyszałem "wyedytowano"
Ostatnio edytowano poniedziałek, 3 kwi 2006, 13:51 przez Gargamel, łącznie edytowano 1 raz
Gargamel
Ważniak

Postprzez j0shu4 » poniedziałek, 3 kwi 2006, 13:46

a ja slyszalem Gargamel ze dostajesz 3 ostrzezenie bo niestety poprzednie 2 nie trafily do Ciebie ok?
j0shu4
Moderator

Postprzez Bruno » środa, 5 kwi 2006, 08:47

Tak jak obiecywalem wyjasnilem sprawe. Dyskusja stala sie jalowa i postabowilem siegnac do zrodel.

Kod: Zaznacz cały
Do: wp@mswia.gov.pl, minister@mswia.gov.pl, rzecznik@mswia.gov.pl
Temat: Zapytanie.
Witam.

Pochodze z Kolobrzegu i pewnego pieknego dnia zaskoczyl mnie pewien widok. Kolumna 5 radiowozow jadaca na sygnalach swietlno-dzwiekowych, nastepnie krecaca sie wookol ronda (zablokowali w ten sposob na pewien czas ruch, tworzac niezly, jak na prowincjonalne warunki korek). Pozniej sie dowiedzialem, ze lokalny funcjonariusz policji bral slub. Po burzliwej dyskusji na jesnym z forow internetowych zdecydowalem sie zadac nastepujace pytania:
1. Czy mozna w ten sposob uzywac sluzbowcyh pojazdow, jesli tak, to kto musi wydac zgode na uzycie?
2. Czy mozna z takich okazji blokowac ruch drogowy i uzywac sygnaloow swietlno-dzwiekowych, jesli tak, to kto na to musi wydac zgode?
3. Czy w takich imprezach moga brac udzial funkcjonariusze na sluzbie??

Z gory dziekuje za udzielenie odpowiedzi,
Z powazaniem [personalia wyciete, anonimowo nie pisalem].

I dzis dostalem odpowiedz.
Kod: Zaznacz cały
Szanowny Panie,

w imieniu Kierownictwa Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji pragnę podziękować za Pańską informację.

Wykorzystanie pojazdów służbowych do uświetniania prywatnych uroczystości jest niedopuszczalne.

Niedopuszczalnym jest również powodowanie z takich przyczyn ograniczeń w ruchu drogowym.

Funkcjonariusze Policji w czasie wykonywania obowiązków służbowych nie mogą brać udziału w uroczystościach prywatnych.

Będę zobowiązany, gdy o zdarzeniu, którego był Pan świadkiem powiadomi Pan komendanta wojewódzkiego Policji w Szczecinie, opisując wszystkie okoliczności jakie miały miejsce w owym czasie.

J.Buczek

Wydział Komunikacji i Promocji MSWiA

Mam nadzieje, ze to zakonczy dyskusje.

PS Do Szczecina nie zamierzam pisac....
Bruno
Rycerz forum

Postprzez Foreigner » środa, 5 kwi 2006, 09:04

Dlaczego :?:
Pisz, pisz. Zaden policjant nie ma prawa czuc sie policjantem. Brawo. Nie dziwie sie, ze wystawiaja wam mandaty a nie daja pouczen.
Foreigner
Weteran

Postprzez Bruno » środa, 5 kwi 2006, 09:12

Foreigner napisał(a):Dlaczego :?:
Pisz, pisz. Zaden policjant nie ma prawa czuc sie policjantem. Brawo. Nie dziwie sie, ze wystawiaja wam mandaty a nie daja pouczen.

Gdybym byl toba, to pewnie bym to zrobil, na szczescie nie jestem. A inna kwestia, ze mam czarno na bialym, ze tak nie powinno byc w calym zdarzeniu. I prosze cie: pisz o problemie (przeczytaj pierwszy post, jesli zapomniales).
Bruno
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg