Poseł Sebastian K. w głównym wydaniu informacji Polsatu

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Foreigner » czwartek, 2 mar 2006, 12:39

BLAaa napisał(a):Referendum trzeba zrobić i zobaczyć czego chce naród.

Problem w tym BlAaa ze narod (czy tez lud jak to zwykl okreslac jeden z forumowiczow :]) czesto poddaje sie przyziemnym pobudkom nie umiejac ocenic faktow dziala na swoja niekorzysc. tak tez moze byc w przypadku referendum o Srodkowo pomorskie :]

A jak skonstruowalbys pytanie referendalne :?:
Foreigner
Weteran

Postprzez ewe » czwartek, 2 mar 2006, 12:40

Ale referendum kosztuje ,może lepiej tą kasę na szpital ?
Może ktoś mądry z "góry" ma jakieś wyliczenia na temat plusów i minusów powstania ŚP i po prostu powie niedoinformowanemu Narodowi
ewe
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » czwartek, 2 mar 2006, 12:43

Nie ma co tu duzo informowac
Powstanie pare miejsc pracy dla urzednikow.
I tyle w temacie.
Nic sie nie zmieni bo dodatkowe wojewodztwo dostanie marne grosze wiec moze byc tylko gorzej.
Foreigner
Weteran

Postprzez BLAaa » czwartek, 2 mar 2006, 14:25

Pytanie może brzmieć: Czy jestes za utworzeniem Województwa Środkowopomorskiego w wersji zaproponowanej przez .... (i tu mozna wstawić nazwę instytucji, która proponuje nowe woj.).
Ja nie upieram sie przy tym. Zaczynam się już w tym wszystkim gubić. Taka jest prawda.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Eureka » czwartek, 2 mar 2006, 14:27

Demurrer napisał(a):Jeżeli Eureko oczekujesz fanatycznego poparcia przez Cz. Hoc pomysłu powstania woj. środk. to w takim razie rzeczywiście postawa posła nie spełnia Twoich oczekiwań.

Tak więc nadal upajaj się niezłomną postawą drugiego posła, który jak widać bez względu na liczby z góry jest „za” i będzie „za” do upadłego. W imię Pełnej Odpowiedzialności za państwo.

Do naiwnych trudno mnie zaliczyc, dlatego po sejmowym wystąpieniu posła Cz. Hoca wiem, że jest "za", ale na pewno przeciw. Co do upajania się niezłomna postawą, jak nazwałeś,: cyt. "drugiego posła", to bądź spokojny, dla mnie jest On pierwszym w tym temacie. Ponadto nie upajam się niezłomną postawą posła S. Karpiniuka, tylko z takiej postawy jestem zadowolony.
Co do ilości województw, to znasz moją opinię. Uważam 6-7 za optymalną ilość.
Eureka
V.I.P

Postprzez Foreigner » czwartek, 2 mar 2006, 14:59

ja tez mam pytanie :]

" Czy nie negujesz faktu swojego sprzeciwu wobec potwierdzenia btaku poparcia dla wycofania incjatywy zaprzeczenia przez rzad zrezygnowania z odmowy stworzenia wojewodztwa Srodkowopomorskiego?"

Mozliwe odpowiedzi:
- tak, neguje
-tak, nie neguje
-nie, neguje
-nie neguje
nie, nie neguje

Wszystkim dobrze poinformowanym obywatelom zyczymy wybrania prawidlowej odpowiedzi :]
Foreigner
Weteran

Postprzez ewe » piątek, 3 mar 2006, 10:28

LUKASZ dlaczego się nie da wytłumaczyć ? To proste są + i - .Chyba ,że wchodzą tu inne względy o których nie wypada mówić. A w referendum ludzie powinni wiedzieć za czym głosują lub co tracą . CHyba ,że ktoś uważa ,że to ciemna masa i maszynka do głosowania.
ewe
Gwiazdor

Postprzez Eureka » piątek, 3 mar 2006, 20:25

Foreigner napisał(a):ja tez mam pytanie :]

" Czy nie negujesz faktu swojego sprzeciwu wobec potwierdzenia btaku poparcia dla wycofania incjatywy zaprzeczenia przez rzad zrezygnowania z odmowy stworzenia wojewodztwa Srodkowopomorskiego?"

Mozliwe odpowiedzi:
- tak, neguje
-tak, nie neguje
-nie, neguje
-nie neguje
nie, nie neguje

Wszystkim dobrze poinformowanym obywatelom zyczymy wybrania prawidlowej odpowiedzi :]

Jeżeli chodzi o moje zdanie na temat administrowania państewm, powtórzę raz jeszcze, że opowiadam się za 6-7 województwami/regionami/.
Rozpatrując interesy partyjne nie da się wykluczyć, że Lepper osiągnie, co zamierza, tzn. środkowopomorskie, bo w polityce wszysto jest możliwe. Wówczas przypisze się sukces Samoobronie, która wniosek postawiła i PiS-owi, który ustąpił tzn. powałaj za głosem posła Cz. Hoca. Posełowie PO: Sebastian Karpiniuk i Stanisław Gawłowski nie w ciemię bici i zapewne taki scenariusz przewidzieli i być może ten misterny plan spalił na panewce. Oj, łepskich mamy posłów PO.
Eureka
V.I.P

Postprzez pluskwa » niedziela, 5 mar 2006, 19:07

Poproszę choćbyo 3 przykłady, że będzie mi lepiej w środkowopomorskim. Oddziały czy delegatury urzędów wojewódzkich mam teraz w Koszalinie, resztę zalatwiam na miejscu w urzedzie miejskim albo w starostwie. Nowe województwo ma zaspokoić chore ambicje polityków i zapotrzebowanie na wysoce płatne stołki urzędnicze. Jeżeli tak ma wyglądać tanie państwo to ja zmieniam poglądy na ekonomię.
pluskwa
Twardziel

Postprzez qrczak » niedziela, 5 mar 2006, 20:33

Jak juz to województwo powstanie to jak myślicie po jakim czasie Słupsk i Koszalin zaczną sobie oczy wydrapywać :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez qrczak » niedziela, 5 mar 2006, 21:26

I jeszcze jedno mnie interesuje. Kto bardziej ciśnie na powstanie środkowopomorskiego :?: Koszalin czy Słupsk, a może obydwa miasta naraz :?:
Wydaje mi się, że to Koszalin przede wszystkim chce tego województwa.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » niedziela, 5 mar 2006, 22:30

Powinno powstać Księstwo Pomorskie.
Vin
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg