W Kołobrzegu ukonstytuowała się Młodzieżowa Rada Miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » niedziela, 20 lis 2005, 18:13

To, że jesteśmy pełni wątpliwości i nie piejemy z zachwytu nie znaczy, że jesteśmy pesymistami.
Vin
Uzależniony

Postprzez sanddra » niedziela, 20 lis 2005, 20:43

report5 napisał(a):nie wiem czy te dzieciaki wiedzą o co biega - zraz dam mp3 na ten temat

Dziwne mam odczucia po wysłuchaniu tej mp3.
sanddra
Dyskutant

Postprzez HO!HO! » niedziela, 20 lis 2005, 20:52

sanddra napisał(a):
report5 napisał(a):nie wiem czy te dzieciaki wiedzą o co biega - zraz dam mp3 na ten temat

Dziwne mam odczucia po wysłuchaniu tej mp3.

A ja nie mogę zassać. :(
HO!HO!

Postprzez kraall » niedziela, 20 lis 2005, 22:23

Co się stało? Taki pupil, Łukasz Czechowski, dostaje takie baty.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Stavro » niedziela, 20 lis 2005, 23:15

kraall napisał(a):Co się stało? Taki pupil, Łukasz Czechowski, dostaje takie baty.

czyj pupil :?: :?: Twoj??
Stavro
Rycerz forum

Postprzez kraall » poniedziałek, 21 lis 2005, 14:25

Moim pupilem nigdy nie był i nie będzie.
Cwaniactwo i bezczelność cenię jeszcze niżej niż oszołomstwo.
Te Jego "Mikołajki" funta kłaków nie są warte.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Gargamel » poniedziałek, 21 lis 2005, 19:46

Łukasz zrozumieć nie chce ,że większość tu na forum i nie tylko jest negatywnie ustosunkowana do tego odgrzewanego kotleta o nazwie MRM,włączając stanowisko Prezydenta i chyba Przewodniczącego.
JA O PRAWIE ŁUKASZ PRAWIĘ-i to jest fakt,że przedstawiciele MRM muszą być wybrani w demokratycznych wyborach i powinni być pod opieką nie jakiegoś działacza młodzieżówki tylko pod opieką niezależnego człowieka,a z tym uchwała Rady Miasta nie ma nic wspólnego.
Schemat działania będzie taki:Łukaszek naobiecuje "biednej" młodzieży gruszek na wierzbie,a jak się nie da zrealizować to będzie pokazywał palcem na skarbnika,prezydenta,radnych ,że to oni nie chcieli pomóc itp.kreując siebie jako zapracowanego eksperta do spraw pomocy młodzieży.
Wiesz jak wygląda praca na rzecz młodzieży?Idź do szkół,klubów sportowych i zobacz ile tam czasu Ci ludzie poświęcają dla dzieciaków-wielokrotnie bezpłatnie w swoim wolnym czasie. Ty natomiast próbujesz zbić kapitał na naiwnych dzieciakach-etyka i jeszcze raz etyka.
Sebastian jest posłem i zasiada w komisji oświaty,mam nadzieję,że niebawem pokaże ile zrobił dla dzieciaków.

Pisze się z Panem Gargamelem.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Stavro » wtorek, 22 lis 2005, 12:05

kraall napisał(a):Moim pupilem nigdy nie był i nie będzie.
Cwaniactwo i bezczelność cenię jeszcze niżej niż oszołomstwo.
Te Jego "Mikołajki" funta kłaków nie są warte.

tu sie z Toba zgodze :) :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » wtorek, 22 lis 2005, 12:09

No, wcale się nie dziwie, że starszemu pokoleniu wcale nie w sosie, że jakiś młody kombinuje przy młodzieży szkolnej.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Stavro » wtorek, 22 lis 2005, 12:39

Gargamel napisał(a):niebawem pokaże ile zrobił dla dzieciaków.

Pisze się z Panem Gargamelem.

a nie wiesz ze dzisiaj mlodziez nie ma juz autorytetow...i sie nie dziwie bo niby skad ma brac wzorce jak wiekszosc politykow zamiast starac sie cos zrobic tylko kradnie na prawo i lewo...urzednikow zreszta tez...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Eureka » wtorek, 22 lis 2005, 12:52

BLAaa napisał(a):No, wcale się nie dziwie, że starszemu pokoleniu wcale nie w sosie, że jakiś młody kombinuje przy młodzieży szkolnej.

Wszyscy, którzy chcą wychowywać młode elity polityczne powinni pamiętać, że czym skorupka za młodu......Chyba, że zakładają na wstępie naukę pomijania procedur demokratycznych. Takiego wychowania nie pochwalam i stąd mój sprzeciw.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » wtorek, 22 lis 2005, 12:54

Szanuję Twój pogląd.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Vin » wtorek, 22 lis 2005, 13:16

Eureka napisał(a):
BLAaa napisał(a):No, wcale się nie dziwie, że starszemu pokoleniu wcale nie w sosie, że jakiś młody kombinuje przy młodzieży szkolnej.

Wszyscy, którzy chcą wychowywać młode elity polityczne powinni pamiętać, że czym skorupka za młodu......Chyba, że zakładają na wstępie naukę pomijania procedur demokratycznych. Takiego wychowania nie pochwalam i stąd mój sprzeciw.

No tak, ale to nie zależy od działaczy politycznych. Tu raczej ukłon w stronę rodziców. Piramida potrzeb Masłowa się kłania.
Vin
Uzależniony

Postprzez sanddra » wtorek, 22 lis 2005, 13:44

Wzorce z rodziny czerpie dziecię bezkrytycznie tak do 4 roku życia, później na te wzorce nakładają się wzorce z przedszkola, szkoły, podwórka, środowiska, przyjaciół, znajomych, własnych obserwacji itd. i zaczynają się tu własne wybory na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji.
I tu zaczyna się drabina dla rodziców i dziecka, wcale nie łatwa drabina bo kilka z tych szczebli jest już nieźle nadgryziona.

Gdyby sama piramida Maslowa wystarczyła wychowanie byłoby bardzo łatwe.
sanddra
Dyskutant

Postprzez Eureka » piątek, 25 lis 2005, 00:34

Vincenta napisał(a):
Eureka napisał(a):

No tak, ale to nie zależy od działaczy politycznych. Tu raczej ukłon w stronę rodziców. Piramida potrzeb Masłowa się kłania.

Trzeba by się zastanowić, na jakim etapie zaspokojenia potrzeb jest młodzież, która została zaangażowana do MRM? Według mnie, potrzeby niższe, które są warunkiem zaspokojenia potrzeb wyższych, osiągnęła przy rodzicach. W „Piramidzie Masłowa” chyba jest na etapie potrzeb przynależności, którą to właśnie osiąga przy Łukaszu. Stąd moja troska, by nie pomijał procedur demokratycznych i zachował swobodę jednostki i respektował podmiotowość. Czy przy zachowaniu dyscypliny partyjnej jest w stanie te warunki spełnić?
Eureka
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg