przez Gandalf » wtorek, 6 wrz 2005, 19:24
Gargamel, po co ta nienawiść, którą mnie raczysz, choć nic ci nie zrobiłem? Czy chcesz mnie powalić na kolana? Kłamstwem, jak Trodat70?
Dyrektor Anny Zabielskiej-Fijałkowskiej nie da rady odwołać w trybie art. 38 par. 1 ustawy o systemie oświaty, gdyż:
organ powołujący na to stanowisko - Zarząd Powiatu Kołobrzeskiego, nie otrzymał ani rezygnacji tej kobiety ani nie ma negatywnej opinii jej pracy - wręcz przeciwnie! Nie zachodzi także potrzeba opinii kuratora, Zarząd Powiatu o taką nie wystąpił. Po co więc to teoretyzowanie i cała filozofia? Chcesz być w Zarządzie Powiatu i sobie decydować o interpretacji prawa to startuj w wyborach Gargamelu, proszę cię bardzo. Przynajmniej dowiem się, kimś ty jest.
Co ma tu do rzeczy twoja intepretacja. Toć to stek bzdur. Pomijam, że szkołę prowadzi powiat, nie gmina. To tylko błąd stylistyczny. Ale co wynika z art. 79 i 39 ustawy o systemie oświaty? Na pewno nie to, co napisałeś! Podaj mi przepis prawny, który mówi wprost: dyrektor szkoły będącej jednostką budżetową prowadzoną przez gminę lub powiat, nie może robić nic, co; i tak dalej. Skorzystam z twojej wiedzy, bo widzę, że pałasz chęcią dzielenia się nią. A ja jestem tylko starcem, którego chcesz rzucać na kolana. To się postaraj.