qrczak napisał(a):Obejrzałem dzisiejszy program i mnie skosił taki jeden radny co się Łukasz Czechowski.
Skosił mnie porównaniem mundurków szkolnych z pasiakami noszonymi przez więźniów obozów koncentracyjnych, dla mnie jest to szok żeby radny mówił coś takiego.
Ja się załapałem na kilka lat chodzenia w mundurkach i nie czułem się jak więzień obozu koncentracyjnego. Panie radny idź pan do TRM - u, do Ekonoma i się zapytaj uczniów tych szkół czy czują się jak więźniowie obozu koncentracyjnego, wśród radnych też jest co najmniej jeden absolwent TRM - u, jego też się możesz zapytać.

qrczak napisał(a):Obejrzałem dzisiejszy program i mnie skosił taki jeden radny co się Łukasz Czechowski.
Skosił mnie porównaniem mundurków szkolnych z pasiakami noszonymi przez więźniów obozów koncentracyjnych, dla mnie jest to szok żeby radny mówił coś takiego.
Ja się załapałem na kilka lat chodzenia w mundurkach i nie czułem się jak więzień obozu koncentracyjnego. Panie radny idź pan do TRM - u, do Ekonoma i się zapytaj uczniów tych szkół czy czują się jak więźniowie obozu koncentracyjnego, wśród radnych też jest co najmniej jeden absolwent TRM - u, jego też się możesz zapytać.

Konsul napisał(a):I co z tego, co to ma wspólnego na sytuację, co kto mówi???? Daleko komuś do pana ładnego? Zdarza się, a właśnie co pan ładny ma ostatnio do powiedzenia, zepsuł się???

Semerchet napisał(a):Czy nie lepiej się skupić nad tym kto i co mówił , a nie jak mówił ?
Niemniej jednak prawdą jest , że żaden z panów nie operował piękną polszczyzną.
Co do merytoryki panów, to radny Tessikowski jak dla mnie naigrywał się z prawa.

Semerchet napisał(a):A gdzie padło wyrażenie pustosłowie ?
Można mówić nieładnie, nieskładnie a pomimo tego z sensem, jest coś takiego jak język potoczny i to raczej miałem na mysli.

dziewuszka napisał(a):Semerchet napisał(a):A gdzie padło wyrażenie pustosłowie ?
Można mówić nieładnie, nieskładnie a pomimo tego z sensem, jest coś takiego jak język potoczny i to raczej miałem na mysli.
Przeczytaj mój post z godziny 18.24 w tym temacie.
i czy powiesz cokolwiek a po drugie to o co ci właściwie chodzi? Nie masz się czego czepić? To czep się prezydenta, ten to dopiero potrafi posługiwać się polszczyzną
Nauczyciel z powołania

dziewuszka napisał(a):Semerchet napisał(a):A gdzie padło wyrażenie pustosłowie ?
Przeczytaj mój post z godziny 18.24 w tym temacie.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości